Κάποιες ερωτήσεις

Yann

New member
23 October 2010
2
Καλώς σας βρήκα.Έχω ερωτήσεις...

Ξέθαψα ένα παλιο ενισχυτή, τον ax-450 ( της yamaha και σκέφτομαι
να τον χρησιμοποιήσω με τα B&W CM2 (Τα ηχεία θα φύγουν απο το
home cinema μιας και έχει πέσει σε λήθαργο) για το δωμάτιό μου.

http://assets.bowers-wilkins.co.uk/med/Libraries/3/CM2_Archive_l2_w0_h0.pdf

ο ενισχυτής είναι 65w +65W στα 8Ω
(το manual αν χρειαστει για περισσοτερες πληροφορίες υπάρχει εδώ
http://www.devicemanuals.com/guide/.../Yamaha-AX-450-OWNER'S-MANUAL-TVRBM016QT.html)

α)Είναι οκ αυτος ο ενισχυτής τα ηχεία αναφέρουν 50-120 watt στα 8Ω
β)αυτό το unclipped programme με έχει μπερδέψει...αν έχω καταλάβει καλά ενδέχεται να έχω πρόβλημα αν αυξήσω
την ένταση πάρα πολυ με αυτο το συνδυασμό ηχείων και ενισχυτή?
γ)Και τώρα μια ακόμα πιο χαζή ερώτηση απο τις προηγούμενες....
ακούω σχεδόν τα πάντα απο μουσική,το πολύ το "ντούπου ντούπου" θα κάνει κακό στα ηχεία?

ευχαριστώ για τη φιλοξενία και την υπομονή σας!

Καλησπέρα και καλώς ήρθες!

Κάθε μικρός και φθηνός ενισχυτής έχει τα όρια του.Μην τον ταλαιπωρείς... Χοντρικά έχε σαν κανόνα να μην ξεπερνάς τις 12 μμ θέση στο volume του ενισχυτή σου.Εχει φθάσει ήδη στα όρια του κι απο εκεί και πέρα,αποδίδει μόνο παραμόρφωση κι είναι πιθανό να ψαλιδίσει και σου κάψει τα ηχεία.Αν ιδιάιτερα,το δωμάτιο σου είναι μεγάλο και χρειάζεσαι υψηλές εντάσεις,προφανώς κι ο ενισχυτής σου θα έχει πρόβλημα.

Ετσι κι αλλιώς τα ηχεία σου,όσο και να τα πιέσεις δεν κατεβαίνουν πραγματικά χαμηλά (πάνε μέχρι τα 70 ΗΖ ,μπορεί και λιγότερο),ούτε μπορούν να αποδώσουν το όγκο-δυναμικά της μουσικής εξαιτίας του μεγέθους τους(μικρά μεγάφωνα και καμπίνα)...

Είναι ένα βασικό σύστημα να ακούς μουσική,αλλά μην περιμένεις να κάνεις ντάπα-ντούπα-πάρτυ μ´ αυτά.

Last edited:
Re: Απάντηση: Κάποιες ερωτήσεις

αρχικα σε ευχαριστώ για την απαντηση.ο χώρος είναι πολύ μικρός γύρω στα 8 τετραγωνικα και σχετικά φορτωμένος....οπότε πρακτκικά δεν θα χρειασεί να ξεπεράσω τα όρια του ενισχυτή.Για να μου λυθεί και η απορία η παραμόρφωση του ήχου συμβαίνει γιατι ο ενισχυτής είναι πολύ μικρός για τα ηχεία ή λόγω ποιότητας αυτού?δηλαδή αν υποθετικά είχα ηχεία 65 watt θα μπορούσα να πάρω τα μέγιστα απο αυτόν ή και το αντίθετο?(επειδή δεν θέλω να γίνω κουραστικός και να ρωτάω πράγματα αυτονόητα για τους περισσότερους εδω μέσα....αν υπάρχει κάποιο αρθρο που να εξηγεί με απλά λόγια κάποια βασικά θα ήταν χρήσιμο)