Karaoke σε yamaha rxv 659..Γίνεται?

thanasiskokk

Established Member
27 January 2007
235
Athens
Ελπίζω να ποστάρω στο σωστό σημείο...
Παιδιά έχω έναν ενισχυτή yamaha rxv 659 και θέλω να του βάλω ένα μικρόφωνο, όπου μέσω του ps3 (youtube) να μπορώ να σαχλαμαρίσω με karaoke κατάσταση. Ξέρει κανείς αν μπορεί να γίνει (δεν βρίσκω θήρα για μικρόφωνο στον ενισχυτή «οχι το IPAO»); Το ps3 το θέλω μόνο για το youtube, για να βρίσκω τραγούδια και μέσω του ενισχυτή να περνάει η φωνή. Αυτά και ευχαριστώ!!!!

Απάντηση: Karaoke

Ψαχνω μηχανημα για καραοκε το οποιο θα συνδεθει με πολυκαναλο ενισχυτη.
Θα ηθελα κατι ολοκληρωμενο με μικροφωνα κλπ.
Καμμια ιδεα?
Ευχαριστω

Δεν γνωρίζω το θέμα, αλλά αν είναι άσχετο με το "Game Consoles" να το "στείλω" στο σωστό μέρος όπου θα λάβεις και περισσότερες απαντήσεις.

Επειδή έτσι όπως το έγραψα μπορεί να μπερδευτεί κάποιος. Θα το κάνω ακόμα απλούστερο... Θέλω να βάλω απ'ευθείας μικρόφωνο σε ενισχυτή yamaha rxv 659, μπορώ ρε παιδιά;

Θα μπορούσες να το βάλεις σε μια line είσοδο αλλά θα χρειαστείς προενισχυτή μικροφώνου φυσικά.
Υπάρχουν σίγουρα φτηνοί να κάνεις δουλειά σου.

Αδελφέ, δεν είναι κακός!!! Με 38 +3 ένα απλό μικρόφωνο για καραόκε =41 , μια χαρά μου ακούγεται αρκεί να δουλέψει... Ευχαριστώ όπως και να έχει sokmav

Αδελφέ, δεν είναι κακός!!! Με 38 +3 ένα απλό μικρόφωνο για καραόκε =41 , μια χαρά μου ακούγεται αρκεί να δουλέψει... Ευχαριστώ όπως και να έχει sokmav

Δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην δουλέψει.
Να ´σαι καλά,καλή διασκέδαση!

Re: Απάντηση: Karaoke σε yamaha rxv 659..Γίνεται?

Επειδή έτσι όπως το έγραψα μπορεί να μπερδευτεί κάποιος. Θα το κάνω ακόμα απλούστερο... Θέλω να βάλω απ'ευθείας μικρόφωνο σε ενισχυτή yamaha rxv 659, μπορώ ρε παιδιά;

Πολύ σίγουρος είσαι ρε φίλε parist. Σοβαρά μιλάς; Δεν γίνεται με τίποτα;
Δε μπορείς, διότι απλούστατα ο Yamaha είναι μόνο AV Ενισχυτής και δε διαθέτει είσοδο μικροφώνου. Θα χρειαστείς τουλάχιστον ένα μικρό φτηνό μίκτη (mixer), όπου θα συνδέσεις τη στερεοφωνική έξοδο του PS3, απ' όπου θα ακούς τη μουσική και ένα τουλάχιστον μικρόφωνο για Karaoke.

Η έξοδος του mixer θα συνδεθεί με μία ελεύθερη στερεοφωνική είσοδο του Yamaha.
Ως εξής:

Mic -> Mixer
+​
PS3 -> Mixer
Mixer Stereo Out -> Stereo In AV (Yamaha)

Θα μπορούσες να το βάλεις σε μια line είσοδο αλλά θα χρειαστείς προενισχυτή μικροφώνου φυσικά.
Υπάρχουν σίγουρα φτηνοί να κάνεις δουλειά σου.
Δεν αρκεί απλός προενισχυτής μικροφώνου. Πρέπει ν' αναμιχθεί κατάλληλα και η μουσική, απ' οπουδήποτε κι' αν προέρχεται.

Γι' αυτό θα χρειαστεί ο μίκτης (mixer), που προανέφερα.

Να ένας,κλικ
Και λαμπάτος παρακαλώ...
Αυτός δεν κάνει, είναι μόνο προενισχυτής μικροφώνου. Αυτός ο οικονομικός μίκτης όμως κάνει:

Behringer XENYX 502
Μόνο για 1 μικρόφωνο.
Από 40 έως 50 Ευρώ περίπου.

Ή καλύτερα αυτό:
Behringer XENYX 802
Για 2 μικρόφωνα. Άμα είναι να κάνουμε παιγνίδι, να το κάνουμε σωστά.
Από 60 έως 70 Ευρώ περίπου.

Όχι, δεν πρόκειται να δουλέψει!
Υπονοείς μικρόφωνο υπολογιστή κι' αυτό δεν μπορεί να συνδεθεί και να ταιριάξει πουθενά αλλού, παρά μόνο σε υπολογιστή.

Θα χρειαστείς τουλάχιστον ένα αξιοπρεπές μικρόφωνο φωνής με το καλώδιο του (ή δύο, αν θες να βάλεις δύο άτομα στο παιγνίδι).

Ένα τέτοιο μικρόφωνο είναι αυτό:

Shure PG48 XLR
Με το καλώδιο του μαζί (5 μ.)
Από 35 έως 45 Ευρώ περίπου.

Για όλο το πακέτο Karaoke (μίκτης, μικρόφωνο, καλώδιο/α) υπολόγισε περίπου 85-100 Ευρώ. Θα δουλεύει όμως, σωστά και αξιοπρεπώς...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Karaoke σε yamaha rxv 659..Γίνεται?

Δε μπορείς, διότι απλούστατα ο Yamaha είναι μόνο AV Ενισχυτής και δε διαθέτει είσοδο μικροφώνου. Θα χρειαστείς τουλάχιστον ένα μικρό φτηνό μίκτη (mixer), όπου θα συνδέσεις τη στερεοφωνική έξοδο του PS3, απ' όπου θα ακούς τη μουσική και ένα τουλάχιστον μικρόφωνο για Karaoke.

Η έξοδος του mixer θα συνδεθεί με μία ελεύθερη στερεοφωνική είσοδο του Yamaha.
Ως εξής:

Mic -> Mixer
+​
PS3 -> Mixer
Mixer Stereo Out -> Stereo In AV (Yamaha)

Δεν αρκεί απλός προενισχυτής μικροφώνου. Πρέπει ν' αναμιχθεί κατάλληλα και η μουσική, απ' οπουδήποτε κι' αν προέρχεται.

Γι' αυτό θα χρειαστεί ο μίκτης (mixer), που προανέφερα.

Αυτός δεν κάνει, είναι μόνο προενισχυτής μικροφώνου. Αυτός ο οικονομικός μίκτης όμως κάνει:

Behringer XENYX 502
Μόνο για 1 μικρόφωνο.
Από 40 έως 50 Ευρώ περίπου.

Ή καλύτερα αυτό:
Behringer XENYX 802
Για 2 μικρόφωνα. Άμα είναι να κάνουμε παιγνίδι, να το κάνουμε σωστά.
Από 60 έως 70 Ευρώ περίπου.

Όχι, δεν πρόκειται να δουλέψει!
Υπονοείς μικρόφωνο υπολογιστή κι' αυτό δεν μπορεί να συνδεθεί και να ταιριάξει πουθενά αλλού, παρά μόνο σε υπολογιστή.

Θα χρειαστείς τουλάχιστον ένα αξιοπρεπές μικρόφωνο φωνής με το καλώδιο του (ή δύο, αν θες να βάλεις δύο άτομα στο παιγνίδι).

Ένα τέτοιο μικρόφωνο είναι αυτό:

Shure PG48 XLR
Με το καλώδιο του μαζί (5 μ.)
Από 35 έως 45 Ευρώ περίπου.

Για όλο το πακέτο Karaoke (μίκτης, μικρόφωνο, καλώδιο/α) υπολόγισε περίπου 85-100 Ευρώ. Θα δουλεύει όμως, σωστά και αξιοπρεπώς...

Δεν ξαναμιλάω,:worshippy::grinning-smiley-043

I am speechless!!!! Εξαιρετική ανάλυση συνδεσμολογίας αλλά και λύση στο πρόβλημά μου. Σας ευχαριστώ πολύ!!! :grinning-smiley-043