Κάρτα CI module για Samsung

jmiomp

New member
24 April 2010
19
Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω ποιά κάρτα mpeg4 θα ήταν ιδανική για την samsung le46a656 η οποία απο τη μαμά έχει mpeg2.
Δε ξέρω αν το θέτω σωστά το ερώτημα ή στο σωστό μέρος ......για αυτό ευχαριστώ εκ των προτέρων.
φιλικά δημήτρης

Re: KAΡΤΑ CI MODULE ΓΙΑ SAMSUNG

Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω ποιά κάρτα mpeg4 θα ήταν ιδανική για την samsung le46a656 η οποία απο τη μαμά έχει mpeg2.
Δε ξέρω αν το θέτω σωστά το ερώτημα ή στο σωστό μέρος ......για αυτό ευχαριστώ εκ των προτέρων.
φιλικά δημήτρης

Το ερώτημα είναι στο σωστό μέρος αλλα το ίδιο το ερώτημα είναι λάθος. Το σωστό θα ήταν "να πάρω CI για 46αρα ή εξωτερικό δέκτη;" και σε αυτό η απάντηση είναι "σαφώς εξωτερικό δέκτη"

Χμμ...δηλαδή έχει τόσο μεγάλλη διαφορά η καρτα απο τον εξωτερικό δέκτη...ξέρεις δε θέλω να γεμίσω τον κόσμο συσκευές και control για αυτό άλωστε ζητώ να βρώ μια κάρτα η οποια θα μου δίνει αντίστοιχη ποιότητα με τον δέκτη....να σαι καλά πάντως

Το δεύτερο τηλεκοντρόλ είναι το μόνο αρνητικό του εξωτερικού δέκτη. Ο δέκτης ο ίδιος μπορεί να κρυφτεί στο πίσω μέρος της τηλεόρασης, αν πάρεις συσκευή που "κάθεται" σε μια απο τις εισόδους scart.

Μην ξεχνάς οτι με τον δέκτη έχεις και PVR\media player.

Υπάρχει ήδη media player ποπ κορν c200...αλλά και δορυφορικός pvr xcuiser xdsr pro.....

Καλά ο δορυφορικός για εγγραφές απο τα...επουράνια κανάλια. Δεν θα χρειαστείς και PVR για τα επίγεια ψηφιακά;

μπαα...δε νομίζω ότι θα ασκήσω και αυτό το άθλημα :) ...απλά ρε γμτ δε θέλω άλλα καλώδια, συσκευές κτλ κτλ φτάνει εχουμε γεμίσει ...αντιλαμβάνεσαι φαντάζομαι...για αυτό επιζητώ μια καθαρή λύση κάρτας...

Αν καταλαβαίνω λέει; 4 τηλεκοντρόλ έχω δίπλα μου αυτή τη στιγμή :p

Σε μικρότερη τηλεόραση ίσως ταίριαζε η κάρτα. Οι 46 ίντσες όμως δεν "συγχωρούν" προβλήματα εικόνας. Οι κάρτες μετατρέπουν το MPEG4 σε MPEG2 μειώνοντας την ποιότητα της εικόνας. Έχω διαβάσει και προβλήματα με κολλήματα, αργό zapping, δεν παίζουν και EPTHD...

Ένας HD δέκτης τύπου scart όπως είπε ο Kostas_Y, αλλά και και ένα προγραμματιζόμενο τηλεχειριστήριο (όπως το προσιτό TELE USB-300 ή τα ακριβότερα Logitech Harmony) και λύνονται αυτά τα προβληματάκια.

Υπάρχουν αρκετά threads για CI modules, και το μεγαλύτερο είναι αυτό αν θες οπωσδήποτε τέτοια κάρτα:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/55393-NEOTION-CI-Modules-%CE%9B%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%84%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82
Αν ρίξεις μία ματιά εκεί θα δεις και πόσα προβλήματα έχουν αυτές οι κάρτες, και θα μάλλον θα πειστείς ότι είναι καλύτερος ένας εξωτερικός δέκτης.

Όντως τα διάβασα και ήδη προσανατολίζομαι στην αγορά δέκτη ή άλλης τηλεόρασης....να σται καλά