Καρτα γραφικων 1080p;

Κάνεις ότι γράφει εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=530

ή εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=532

αναλόγως ποιό Player θα επιλέξεις.

Απλά εγώ θα έλεγα, στο σημείο που μιλάνε οι οδηγοί για το Resize, να βάλεις την ανάλυση της τηλεόρασής σου (1920 χ 1080), αν το αντέχει ο επεξεργαστής σου βέβαια...

Re: Απάντηση: Καρτα γραφικων 1080p;

Η παρακάτω κάρτα γράφει για την υποστήριξη 1080p
http://www.pioneercomputers.com.au/products/info.asp?c1=98&c2=110&id=1774.
Ποιά είναι η γνώμη σας?

Εγώ ποτέ δεν είδα τον λόγο να αγοράσει κανείς ακριβή κάρτα γραφικών απλά για να βλέπει video. Το video δεν είναι 3D για να έχει τρομερές απαιτήσεις σε graphics processor και μνήμη.

Όσο για την ανάλυση, όλες οι κάρτες που βρίσκονται σε παραγωγή αυτή τη στιγμή παίζουν μία χαρά σε ανάλυση 1920 χ 1080. Το απαιτούμενο data rate το πιάνει ακόμα και μία AGP x2!

Όσο για το p του θέματος, στις κάρτες γραφικών των υπολογιστών δέν υπάρχει τέτοιο θέμα. Δεν βγάζουν σήμα interlaced σε τέτοια ανάλυση. Οπότε, CPU να έχεις, και όλα γίνονται...

Βέβαια, για Blueray και HD-DVD όλα αλλάζουν... εκεί θέλεις βασικά HDCP..

Η Χ300 που εχω βγαζει 720p & 1080i ουτε λογος για 1080p στης ρυθμισεις στο ΑΤΙ CATALYST

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή ( http://ati.amd.com/products/radeonx300/specs.html) παίζει στα 1920 χ 1080 στους 120Hz!!!!

Μιλάμε για καρά-p !! :violent-smiley-030:

Ο driver σου είναι ο ποιό πρόσφατος;

(Μιλάμε πάντα για έξοδο DVI, έτσι δεν είναι; Αν και λογικά και στην HDMI τα ίδια πρέπει να κάνει..)

Δημητρη αυτο που λες για το 3d και τις cpu δεν ειναι απολυτα σωστο, ναι μεν δεν ειναι το ιδιο πραγμα τα γραφικα με το video αλλααπο την αλλη οπως εχεις graphics acceleration στα γραφικα αντιστιχα υποστηριζετε και video acceleration για το video απο τις διαφορες καρτες, Πιστευω οτι δεν ειναι θεμα cpu το video μην ξεχνας οτι με το hardware accelaration απο τις καρτες γραφικων παιζουμε video με 5% και 10% cpu utilization, το μονο που χρειαζεται ειναι οι σωστοι drivers απο τους κατασκευαστες και προγραμματα να τους υποστηριζουν πιστευω οτι στο προσεχες μελλον θα παιζουμε Blu-ray και η cpu δεν θα καταλαβαινει τιποτα ολη η δουλεια θα γινετε στην gpu. Αντε να δουμε ποτε θα βγει αυτη η εκδοση του coreavc με DXVA να ηρεμησουμε λιγο.

Για το resize που λες πιο πανω δεν ειμαι σιγουρος οτι ειναι οτι καλυτερο να το βαλει σε 1920x1080. Το προτινομενο συνήθως ειναι να το κανουμε πολλαπλασιο του video, εγω συνήθως χρησιμοποιώ το x2 ειναι αρκετα πιο χαλαρο στη cpu.
Για το hdcp που λες πιο πανω απο οτι λεγετε απο τους κατασκευαστες σχεδον ολες οι καινουριες καρτες το υποστηριζουν dvi και hdmi δεν θα υπαρχει προβλημα νομιζω εκει, εκτος αν μας λενε βλακιες που ειναι και αυτο ενα ενδεχομενο με αυτα που παιζονται με το hdmi και τα upgrades του απο 1.1 σε 1.2 σε 1.3 κατσε ρε παιδια δηλαδη καθε χρονο θα θελουμε καινουριο hardware τι οργια ειναι αυτοι ρε γαμωτο!!! πειτε μου μετα εμεις θα φταίμε να τα αντιγραφουμε ολα και να τα παιζουμε χωρις hdcp κλειδώματα και οτι αλλο βαζουν οι βλακες.
anyway και μια συμβουλη για το φιλο μας με την τηλεοραση. Μην ανχωνεσε τοσο για την αναλυση του video και το dvd ειναι 576ι αλλα το bitrate και η ποιοτητα του ειναι αρκετα καλη, μην νομιζεις οτι με upscale και resize θα παρεις κατι καλυτερο αντε μια μικρη βελτιωση αλλα πολλες φορες ισως και μείωση της ποιητητας. Τα διαφορα post processing filters και resizing και upscaling που κυκλοφορούν ειναι περιεργα. Εγω προσωπικα την καλυτερη ποιοτητα σε dvd μιας και αυτο σε ενδιαφερει την περνω με κλειστα ολα τα φιλτρα στην tv και καθολου post processing και resize ολα αυτα δημιουργουν μια αισθηση καλυτερης ποιοτητας και οχι καλυτερη ποιοτητα, την καλη ποιοτητα θα την παρεις απο high def video ολα τα αλλα ειναι λιγο περιεργα και θα πρεπει να παιζεις συνεχεια με τις ρυθμίσεις σου. Εχω κατεβαζει ταινιες με h.264 αλλα και xvid σε high def 4.7gb ανα ταινια σε mpeg4 ειναι αρκετα καλο πιστεψε με δεν χρειαζεσε τιποτα παραπανω. Αρχικα λοιπον κανε ενα καλο calibration στην τηλεοραση σου και κλεισε ολα τα φιλτρα που εχει η tv σου βαλε το dvd και δες το και θα καταλαβεις. Εγω με την bravia που εχω χοντρικα εχω βαλει το brightness και το contrast λιγο πιο πανω απο το μισο και το sharpness στο off η λιγο 1-2 ειναι καλα. εχω κλεισει το iris που εχει καμια φορα αντε να το βαλω στο low μιας και αν το ανεβασεις παραπανω παει και κανονιζει απο μονο του brightness και contrast αυτοματα αρα χανεις τις αρχικες ρυθμισεις σου. Το μονο που εχω on ειναι το noise reduction μιας και για καποιο λογο το σημα που περνω απο το pc μου κανει κατι ψιλα νερα σαν flickering ενα πραγμα και με αυτο το φιλτρο μου μιωνεται το προβλημα μαλλον παρεμβολες εχω απο καπου αλλα δεν μπορω να βρω που μαλλον θα επρεπε να επενδυσω σε καλυτερο καλωδιο dvi-hdmi αλλα οι τιμες ειναι εξωφρενικες ανω των 50 ευρω στην καλυτερη αλλα αν εχεις να τα δωσεις καντο για να μην εχεις τα προβληματα που εχω εγω. Αν θελεις ενα καλυτερο calibrartion υπαρχουν dvd για calibration και κυκλοφορει στο net ενα αρχειακι inhd home theater tune up που κανει καλη δουλεια.
Παντος αν εβαλες dvd στην τηλεοραση οταν την πηρες και απογοητευτικες το ιδιο επαθα και εγω γιατι οι αρχικες ρυθμισεις της tv ειναι για τα μπαζα μετα το calibration ημουν αρκετα ευχαριστημενος, τωρα αν βλεπεις και αρκετη τηλεοραση εκτος απο dvd μαλλον θα πρεπει να αλλαζεις απο setting σε setting μιας και τα καναλια μας εδω εχουν χαλια σημα και χρειαζονται τα διαφορα φιλτρα της tv για να το φτιαχνουν λιγο.

κατι ακομα μην τρελαινόμαστε ολοι με την αναλυση παιδια απο οτι εχω δει βγαινουν ειδη 1440i/p τηλεορασεις και προφανος θα το τραβηξουν και ακομα παραπανω προφανος πουλαει αλλα κακα τα ψεματα αν η οθονη μας ειναι απο 40-50 ιντσες τοτε το 720p ειναι αρκετο απο εκει και πανω μεχρι 80-90 το 1080p θα κανει την διαφορα αλλα τετοια μεγεθη μονο σε projectorες τα βλεπεις. Εχω διαβασει πολλα forums στο εξωτερικο και απο οτι φαίνεται αν παρεις μια καλη πηγη 1080p ας πουμε και την βαλεις να παιξει σε μια tv με 720p native και σε μια αλλη με 1080p native οι διαφορες τους σε 40-50 inches ειναι ελαχιστες εως καθολου απο 70 και πανω ναι υπαρχει διαφορα αλλα εγω τουλαχιστον δεν ξερω κανεναν Ελλαδα με τετοια tv συγνωμη αλλα ειδα στον κοτσοβολο μια lg 70 inches 60000 ευρω περιπου αν θυμαμε καλα δεν νομιζω πανε καλα οι ανθρωποι.

Xalare λες δηλαδη να μην χρησιμοποιησω προγραμμα για να δωσω 1080 στην τηλ αλλα να την αφησω να κανει upscale μονη της;

Εχω ακουσει οτι οι scalers των τηλ δεν ειναι τοσο καλοι και ηθελα να εκμεταλευτω τον υπολογιστη αφου ειναι κοντα στην τηλ για καλυτερα αποτελεματα.

Δημητρη αυτο που λες για το 3d και τις cpu δεν ειναι απολυτα σωστο, ναι μεν δεν ειναι το ιδιο πραγμα τα γραφικα με το video αλλααπο την αλλη οπως εχεις graphics acceleration στα γραφικα αντιστιχα υποστηριζετε και video acceleration για το video απο τις διαφορες καρτες, Πιστευω οτι δεν ειναι θεμα cpu το video μην ξεχνας οτι με το hardware accelaration απο τις καρτες γραφικων παιζουμε video με 5% και 10% cpu utilization, το μονο που χρειαζεται ειναι οι σωστοι drivers απο τους κατασκευαστες και προγραμματα να τους υποστηριζουν πιστευω οτι στο προσεχες μελλον θα παιζουμε Blu-ray και η cpu δεν θα καταλαβαινει τιποτα ολη η δουλεια θα γινετε στην gpu. Αντε να δουμε ποτε θα βγει αυτη η εκδοση του coreavc με DXVA να ηρεμησουμε λιγο.

Αυτό που λές περί hardware acceleration ισχύει για τους απλούς consumers, που θέλουν απλά να βάλουν ενα DVD και να παίξει.

Για εμάς τους "παλαβούς" με τα εργαλεία των 720p και 1080p είναι εντελώς άχρηστο το hardware acceleration για τα DVDs μας. Όπου και να διαβάσεις, σε όποιο forum ασχολείται με την υψηλή ποιότητα εικόνας, το πρώτο πράγμα που θα σου πούν είναι να ξεχάσεις το hardware acceleration. Οι ρουτίνες του για decoding & scaling είναι για κλοτσιές. Αντί αυτού, κάνεις software decoding χρησιμοποιόντας το καλύτερο ποιοτικά engine που κυκλοφορεί.

Ο σκοπός του hardware acceleration ήταν, πρίν περίπου 7 χρόνια που βγήκε, να ανακουφίσει τους τότε αναιμικούς επεξεργαστές. Από τοτε τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ... Δεν το έχουμε πια ανάγκη!

Για απλά DVD πάντα..

Με τα Blue Ray / HD-DVD τα πράγματα είναι ακριβώς τα ίδια. Οι σύγχρονοι επεξεργαστές τα βρίσκουν σκούρα, οπότε πάμε σε hardware acceleration λύσεις. Όταν οι επεξεργαστές εξελιχτούν αρκετά, και οι συσκευές απεικόνισης μας αποκτήσουν πολύ μεγαλύτερες αναλύσεις από τα BD/HD, τότε θα κάνουμε πάλι την ίδια κουβέντα με software decoding, resizing, post processing, κτλ.

Και ξέρουμε ότι αυτό θα συμβεί κάποια στιγμή!

Για το resize που λες πιο πανω δεν ειμαι σιγουρος οτι ειναι οτι καλυτερο να το βαλει σε 1920x1080. Το προτινομενο συνήθως ειναι να το κανουμε πολλαπλασιο του video, εγω συνήθως χρησιμοποιώ το x2 ειναι αρκετα πιο χαλαρο στη cpu.

Όπως είπα παραπάνω (αν θυμάμαι καλά.. νομίζω το είπα..) ΑΝ σηκώνει η CPU το βάζουμε στα 1920χ1080. Αν δεν σηκώνει, βάζουμε νερό στο κρασί μας.

Νομίζω ότι είναι προφανή τα πλεονεκτήματα του να κάνουμε ένα resize με υψηλή ποιότητα, σε αντίθεση με 2 resize, από τα οποία το δεύτερο με αμφίβολη ποιότητα..

Για το hdcp που λες πιο πανω απο οτι λεγετε απο τους κατασκευαστες σχεδον ολες οι καινουριες καρτες το υποστηριζουν dvi και hdmi δεν θα υπαρχει προβλημα νομιζω εκει, εκτος αν μας λενε βλακιες που ειναι και αυτο ενα ενδεχομενο με αυτα που παιζονται με το hdmi και τα upgrades του απο 1.1 σε 1.2 σε 1.3 κατσε ρε παιδια δηλαδη καθε χρονο θα θελουμε καινουριο hardware τι οργια ειναι αυτοι ρε γαμωτο!!! πειτε μου μετα εμεις θα φταίμε να τα αντιγραφουμε ολα και να τα παιζουμε χωρις hdcp κλειδώματα και οτι αλλο βαζουν οι βλακες.

Το είπες μονος σου... ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ :twoguns:

(Σημείωση: Καμμία από τις οθόνες PC που έχουμε δεν μπορεί να δείξει BD/HD-DVD.. δεν είναι HDCP compliant!!! Οπότε, θα πρέπει να τις αλλάξουμε!!)

anyway και μια συμβουλη για το φιλο μας με την τηλεοραση. Μην ανχωνεσε τοσο για την αναλυση του video και το dvd ειναι 576ι αλλα το bitrate και η ποιοτητα του ειναι αρκετα καλη, μην νομιζεις οτι με upscale και resize θα παρεις κατι καλυτερο αντε μια μικρη βελτιωση αλλα πολλες φορες ισως και μείωση της ποιητητας. Τα διαφορα post processing filters και resizing και upscaling που κυκλοφορούν ειναι περιεργα. Εγω προσωπικα την καλυτερη ποιοτητα σε dvd μιας και αυτο σε ενδιαφερει την περνω με κλειστα ολα τα φιλτρα στην tv και καθολου post processing και resize ολα αυτα δημιουργουν μια αισθηση καλυτερης ποιοτητας και οχι καλυτερη ποιοτητα,

Κατ'αρχήν, να διευκρινίσω ότι είμαι purist σε θέματα ποιότητας. Αν δώ ότι ενα φίλτρο πάει να μου χαλάσει / παραμορφώσει την εικόνα, θα το πάρει ο %$&$#$%..

Έχοντας πεί αυτό, από την δικιά μου εμπειρία, αλλά και νομίζω σχεδόν όλων των υπολοίπων φίλων του forum που το έχουν δοκιμάσει, τα φίλτρα αν ρυθμιστούν σωστά κάνουν τρομερή διαφορά. Προς το καλύτερο φυσικά!

Αναδεικνύουν λεπτομέρειες στο υλικό που απλά δεν φαίνονται χωρίς αυτά.

Εννοείτε ότι δεν έχουν καμμία σχέση με τα "φίλτρα" που έχουν οι τηλεοράσεις.. Τα οποία απλά περνάνε ένα smooth από πάνω και καθαρίζουν.. (όλο το detail!!)

Ίσως αξίζει να το ξαναδείς το θέμα.. μιας και μπορείς..

την καλη ποιοτητα θα την παρεις απο high def video ολα τα αλλα ειναι λιγο περιεργα και θα πρεπει να παιζεις συνεχεια με τις ρυθμίσεις σου. Εχω κατεβαζει ταινιες με h.264 αλλα και xvid σε high def 4.7gb ανα ταινια σε mpeg4 ειναι αρκετα καλο πιστεψε με δεν χρειαζεσε τιποτα παραπανω.

Συμφωνώ με την ποιότητα εικόνας των εν λόγω αρχείων. Ειδικά αν είναι καλό το transfer, η διαφορά είναι δραματική! :music-smiley-005:

Αλλά, αν η ανάλυση του video είναι διαφορετική από την ανάλυση του μέσου σου, ειδικά αν είναι μικρότερη, πάλι την καλύτερη δυνατή ποιότητα θα την πάρεις με σωστό software resizing.

Αρχικα λοιπον κανε ενα καλο calibration στην τηλεοραση σου και κλεισε ολα τα φιλτρα που εχει η tv σου βαλε το dvd και δες το και θα καταλαβεις. Εγω με την bravia που εχω χοντρικα εχω βαλει το brightness και το contrast λιγο πιο πανω απο το μισο και το sharpness στο off η λιγο 1-2 ειναι καλα. εχω κλεισει το iris που εχει καμια φορα αντε να το βαλω στο low μιας και αν το ανεβασεις παραπανω παει και κανονιζει απο μονο του brightness και contrast αυτοματα αρα χανεις τις αρχικες ρυθμισεις σου. Το μονο που εχω on ειναι το noise reduction μιας και για καποιο λογο το σημα που περνω απο το pc μου κανει κατι ψιλα νερα σαν flickering ενα πραγμα και με αυτο το φιλτρο μου μιωνεται το προβλημα μαλλον παρεμβολες εχω απο καπου αλλα δεν μπορω να βρω που μαλλον θα επρεπε να επενδυσω σε καλυτερο καλωδιο dvi-hdmi αλλα οι τιμες ειναι εξωφρενικες ανω των 50 ευρω στην καλυτερη αλλα αν εχεις να τα δωσεις καντο για να μην εχεις τα προβληματα που εχω εγω. Αν θελεις ενα καλυτερο calibrartion υπαρχουν dvd για calibration και κυκλοφορει στο net ενα αρχειακι inhd home theater tune up που κανει καλη δουλεια.
Παντος αν εβαλες dvd στην τηλεοραση οταν την πηρες και απογοητευτικες το ιδιο επαθα και εγω γιατι οι αρχικες ρυθμισεις της tv ειναι για τα μπαζα μετα το calibration ημουν αρκετα ευχαριστημενος, τωρα αν βλεπεις και αρκετη τηλεοραση εκτος απο dvd μαλλον θα πρεπει να αλλαζεις απο setting σε setting μιας και τα καναλια μας εδω εχουν χαλια σημα και χρειαζονται τα διαφορα φιλτρα της tv για να το φτιαχνουν λιγο.

Σωστά αυτά.. Όσο για το flickering που έχεις, δεν μου ακούγεται σαν παρεμβολή. Μάλλον σαν ρύθμιση από την μεριά του PC (timings κτλ)...

Last edited:
κατι ακομα μην τρελαινόμαστε ολοι με την αναλυση παιδια απο οτι εχω δει βγαινουν ειδη 1440i/p τηλεορασεις και προφανος θα το τραβηξουν και ακομα παραπανω προφανος πουλαει αλλα κακα τα ψεματα αν η οθονη μας ειναι απο 40-50 ιντσες τοτε το 720p ειναι αρκετο απο εκει και πανω μεχρι 80-90 το 1080p θα κανει την διαφορα αλλα τετοια μεγεθη μονο σε projectorες τα βλεπεις. Εχω διαβασει πολλα forums στο εξωτερικο και απο οτι φαίνεται αν παρεις μια καλη πηγη 1080p ας πουμε και την βαλεις να παιξει σε μια tv με 720p native και σε μια αλλη με 1080p native οι διαφορες τους σε 40-50 inches ειναι ελαχιστες εως καθολου απο 70 και πανω ναι υπαρχει διαφορα αλλα εγω τουλαχιστον δεν ξερω κανεναν Ελλαδα με τετοια tv συγνωμη αλλα ειδα στον κοτσοβολο μια lg 70 inches 60000 ευρω περιπου αν θυμαμε καλα δεν νομιζω πανε καλα οι ανθρωποι.

<ψώνιο mode on>

Οι τηλεοράσεις είναι μόνο για να βλέπεις ειδήσεις και talk shows. Για όλα τα υπόλοιπα, πάς αναγκαστικά σε projector :silly:

Με τιμή,
The >100inch Club

<ψώνιο mode off>

Κατά τα άλλα, συμφωνώ με το θέμα των αναλύσεων. Θές πολλές ίντσες για να έχει πραγματικά νόημα.

Για εμάς τους "παλαβούς" με τα εργαλεία των 720p και 1080p είναι εντελώς άχρηστο το hardware acceleration για τα DVDs μας. Όπου και να διαβάσεις, σε όποιο forum ασχολείται με την υψηλή ποιότητα εικόνας, το πρώτο πράγμα που θα σου πούν είναι να ξεχάσεις το hardware acceleration. Οι ρουτίνες του για decoding & scaling είναι για κλοτσιές. Αντί αυτού, κάνεις software decoding χρησιμοποιόντας το καλύτερο ποιοτικά engine που κυκλοφορεί.

Αυτό ίσχυε σε μεγάλο βαθμό μέχρι πριν λίγο καιρό. Τον τελευταίο καιρό με τα Purevideo και Avivo από Νvidia και ATI αντίστοιχα όπως και τις τελευταίες κάρτες τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα.

Αυτό ίσχυε σε μεγάλο βαθμό μέχρι πριν λίγο καιρό. Τον τελευταίο καιρό με τα Purevideo και Avivo από Νvidia και ATI αντίστοιχα όπως και τις τελευταίες κάρτες τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα.

Χμ... Έχω υποστήριξη Purevideo αλλά δεν το έχω δοκιμάσει.. ή ποιό σωστά, δεν το έχω καταφέρει να παίξει σε x264 acceleration..

Αν θυμάμαι καλα, για να παίξει θέλει ειδική version του PowerDVD?

Οπότε, λογικά, τα σκάς για την κάρτα γραφικών, τα σκάς για το Purevideo (δεν είναι free!), τα σκάς μετά και για το ειδικό PowerDVD (φυσικά αυτό που ήδη έχεις δεν σου κάνει :damnyou: )

Σίγουρα δεν είναι καλύτερη ιδέα να αγοράσεις μόνο το Zoomplayer και να "παίξεις" με τα γνωστά φίλτρα;

Πάντα για DVD-Video βέβαια...

O Δημητρης τα ειπε ολα. Με σωστη και χωρις υπερβολες χρηση του φιλτρου Lanczos (ffdshow) για real time post processing σε συνδιασμο με εναν ποιοτικο video decoder (οπως o dscaler ή ο nvidia) οι διαφορες ειναι εντυπωσιακες και η εικονα ενος καλου SD transfer δεν απεχει τοσο πολυ απο το αντιστοιχο HD tranfer!

O Δημητρης τα ειπε ολα. Με σωστη και χωρις υπερβολες χρηση του φιλτρου Lanczos (ffdshow) για real time post processing σε συνδιασμο με εναν ποιοτικο video decoder (οπως o dscaler ή ο nvidia) οι διαφορες ειναι εντυπωσιακες και η εικονα ενος καλου SD transfer δεν απεχει τοσο πολυ απο το αντιστοιχο HD tranfer!

Και πάνω που σκεπτόμουνα, που είναι οι παλιοί να με υποστηρίξουν; :aktion033:

βρε παιδια ο purevideo υποστηριζει και καλα x264 hardware acceleration απο που και ως που.... μας δουλευουν μαλλον.
anyway Δημητρη αυτο που λες για το post processing σωστο και εγω στο pc μου χρησιμοποιω αρκετα post processing αλλα σε low quality video, τι διαφορα να κανουν ομως σε high quality video οταν εβαλα video 1080p h.264 και το επαιξα με coreavc δεν ειχε καμια διαφορα με το ffdshow με post processing και ολα τα καλα απο την αλλη η οθονη μου ειναι μια crt 19 inch και ισως να μην καταλαβαινω και πολλα πραγματα, οσο για το htpc μου δεν αντεχει και πολλα ακομα και σε low quality xvid αν ανοιξω το post processing η cpu τρελαινεται αρα δεν μπορω να εχω και καλη αποψη στο θεμα.
Ολα αυτα με 2.8Ghz P4 και μια x1300 pro να σου πω την αληθεια σκεφτομαι να βαλω το κεντρικο μου pc στο σαλονι να τελιωνω αλλα θα εχω προβλημα μετα με το 5.1 και το gaming μιας και δεν μπορω να βρω καρτα ηχου με dolby digital live στην ελληνικη αγορα για να περνω environmental audio απο τα παιχνιδια και οχι stereo.

shadowf εγω θα σου ελεγα να παιξεις λιγο και να δεις τη σου αρεσει καλυτερα για να κανεις το scaling και τα φιλτρα μεσα απο το pc ετοιμασου να τα σκασεις χοντρα και δεν ξερω κατα ποσο σε ενδιαφερει τετοια λεπτομερια οπως βλεπεις ο Δημητρης ειναι οπως λεει και ο ιδιος purist και προσπαθει να παρει το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα απο την αλλη πρεπει να συμβιβαζομαστε και αναλογα με το hardware που διαθετουμε. Για να καταλαβεις εγω στην 7900gtx μου με athlon x2 3800+ η cpu Μου ανεβαινει στο 70-80% οταν ανοιγω φιλτρα και κανω rescale με το ffdshow. Αν κανει δουλεια εγω θα ελεγα οτι κανει αρκετη σε οτι αφορα τα colour levels και το luminance αλλα η ποιοτητα της εικονας εμενα δεν μου φαινεται να αλλαζει και πολυ εκτος αν κανω κατι λαθος στο setup τι να πω.
Παντος η καλυτερη λυση για dvd ειναι οπως λενε τα παιδια να βαλεις το ffdshow και το dscaler mpeg-2 filter η nvidia purevideo και να παιξεις αναλογα. Δες την ποιοτητα με το υπαρχων συστημα σου και μετα πραξε αναλογος

Ευχαριστω παιδια θα προσπαθησω να τα κανω πραξη ολα αυτα και μολις τα παρω και δεν θα βγαζω ακρη :violent-smiley-030: θα τα ξαναπουμε γιατι θα χρειαστω τα φωτα πανω στο θεμα :lehrer: