Καρτα γραφικων για HTPC/Games

Λοιπον.. ήρθε η ώρα να κάνω την αναβάθμιση που τόσο καιρό σχεδιάζω.. Έχω κολλήσει στο εξής..

ΠΟΙΑ ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ????

Θελω:

1/Καλη αναπαραγωγη HD (δισκακια ΚΑΙ αρχεια στο σκληρο)
2/Καλο 3D Αcceleration (Παιζω σε αρκετα μεγαλες αναλυσεις και θα ηθελα η επενδυση να ειναι σχετικα future-proof...)
3/Eπειδη εχω 12μετρο HDMI-HDMI καλώδιο, θα ήταν επιθυμητο να εχει πανω και θυρα HDMI...αλλιως υπαρχει φτηνος και καλος ανταπτορας?

Για να το κανουμε πιο λιανα... Ειμαι καπου αναμεσα στην 8800GTS (320MB) και στην 2900ΧΤ... Tι λέτε?

Επίσης, μια 8800GT που ειδα σε αλλο thread... ξερετε ποτε ερχεται και ποσο περιπου θα κοστιζει?

Δεν το έχω δει πουθενά ως τώρα, αλλά μέσα στην εβδομάδα κάτι θα γίνει λογικά.

Λοιπον.. ήρθε η ώρα να κάνω την αναβάθμιση που τόσο καιρό σχεδιάζω.. Έχω κολλήσει στο εξής..

ΠΟΙΑ ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ????

Θελω:

1/Καλη αναπαραγωγη HD (δισκακια ΚΑΙ αρχεια στο σκληρο)
2/Καλο 3D Αcceleration (Παιζω σε αρκετα μεγαλες αναλυσεις και θα ηθελα η επενδυση να ειναι σχετικα future-proof...)
3/Eπειδη εχω 12μετρο HDMI-HDMI καλώδιο, θα ήταν επιθυμητο να εχει πανω και θυρα HDMI...αλλιως υπαρχει φτηνος και καλος ανταπτορας?

Για να το κανουμε πιο λιανα... Ειμαι καπου αναμεσα στην 8800GTS (320MB) και στην 2900ΧΤ... Tι λέτε?

Επίσης, μια 8800GT που ειδα σε αλλο thread... ξερετε ποτε ερχεται και ποσο περιπου θα κοστιζει?

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=26174053&product=1030736

http://www.tomshardware.com/2007/10/29/geforce_8800_gt/

Maestro 1) τα δισκάκια εξαρτάται από την κάρτα γραφικών ( τις νέες τουλάχιστον ) αλλά για τα αρχεία πρέπει να έχει super cpu
2) Οτι δώσεις πάνω από 200 ευρώ είναι καλό
3) Μόνο από μεριά ΑΤΙ θα βρεις τέτοια καλούδια ...

8800 GT rulez , αλλά χάνεις το HDMI ... HD2900XT , αλλά δεν έχει HA για δισκάκια ...

ATI x3800 έρχεται μέσα στο μήνα ... και HA , και HDMI, και υψηλές επιδόσεις μαζί ... Μπορείς να περιμένεις;

Re: Απάντηση: Καρτα γραφικων για HTPC/Games

1) τα δισκάκια εξαρτάται από την κάρτα γραφικών ( τις νέες τουλάχιστον ) αλλά για τα αρχεία πρέπει να έχει super cpu

Εννοείς ότι για τα HD DVD / Blu Ray rips πρέπει να έχει super CPU, έτσι;

Γιατί τα HD DVD / Blu Ray είτε παίζουν από οπτικό μέσο είτε από σκληρό δίσκο πρακτικά έχουν τις ίδιες απαιτήσεις.

Nα χασω τo HDMI, αν καποιος με βεβαιωσει οτι αν συνδεσω το 12μετρο SUPRA στην καρτα γραφικων μεσω ανταπτορακιου δε θα χασω ποιοτητα...
Λοιπον, τι λετε?
Εξαλλου για τον ηχο θα υπαρχει οπτικη συνδεση, δε χρειαζεται το hdmi...(και σιγα μην κανω επενδυσεις για νεους ενισχυτες dolby hd κλπ... να λειπει!)
Επισης, ξερουμε τιμη για την Χ3800?

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Καρτα γραφικων για HTPC/Games

Εννοείς ότι για τα HD DVD / Blu Ray rips πρέπει να έχει super CPU, έτσι;

Γιατί τα HD DVD / Blu Ray είτε παίζουν από οπτικό μέσο είτε από σκληρό δίσκο πρακτικά έχουν τις ίδιες απαιτήσεις.

Και βέβαια δεν εννοώ τα rips ... εννοώ αρχεία avi και mkv ... που προφανώς εννοούσε και ο φίλος στην ερώτηση ...

Maestro εαν δεν σε ενδιαφέρει ο ήχος, με ένα απλό αντάπτορα είσαι μια χαρά ...

το x3800 υπολογίζεται γύρω στα 500 ... Δική μου εκτίμηση ...

Από ότι ξέρω ούτε ο 2900 έχει HDMI. Με adaptor δουλεύει με μόνη διαφορά ότι μπορεί να περάσει και ήχο 5.1. Ελπίζω οι 3k να μπορούν να περάσουν HD 7.1.

Αντε πάλι ... και οι άλλες κάρτες παίρνουν αντάπτορα σε HDMI , αλλά δεν σημαίνει ότι λειτουργούν ως HDMI ... η 2900XT ( η κάρτα που έχω ) έχει αντάπτορα και είναι HDMI 1.2 ...

Εθεσες όμως ένα ερώτημα πολύ καλό ... HD 3xxx τι έκδοση HDMI έχουν; ... Θα το ανακαλύψουμε σε λίγες μέρες ...

Λοιπον..
Τελικα μετα απο απιστευτες συννενοησεις και αναμονες (η καρτα ξεπουλησε την πρωτη μερα που ηρθε) επιτελους παρελαβα την 8800GT (Twintech), και μπορω να πω οτι ειμαι εντυπωσιασμενος...

H καρτα ειναι αυτη: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977735&product=1030353

Σε Games χρηση, ειναι πραγματικα κορυφαια, αφου ο,τι και να δοκιμασα να τρεξω (ακομα και το demo του Crysis) με ολα στο φουλ γραφικα σε αναλυση 1680χ1050 πηγαινε τοσο ομαλα η κινηση χωρις κανενα drop.

Συνδεση με το προβολεα εκανα απο τη δευτερη DVI επιτυχως (αν και ακομα ψαχνω το πολυποθητο DVI-HDMI ανταπτορακι ωστε να μην κουβαλαω το κουτι καθε φορα που θελω να δω ταινια), και η εικονα ειναι αψογη. Επιταχυνση video δεν εχω δοκιμασει ακομα, αφου αφενος δεν εχω BRDrive, αφετερου δεν ειχα καθολου χρονο ωστε να ψαξω εκτενως περι ρυθμισεων..

Απο αποψη θορυβου, η προεπιλεγμενη ρυθμιση του fan ειναι στο 29%, με αποτελεσμα αυτος να μην ακουγεται καθολου... Το περιεργο δε, ειναι οτι ακομα και σε βαρια χρηση 3D με πεσμενο τον ανεμιστηρα οι θερμοκρασιες που παρατηρω ειναι της ταξης των 65-70 βαθμων, αρκετα λογικο νουμερο για GPU..
Η τιμη? 230Ευρω, ξεφτιλα αν φανταστειτε οτι η ιδιων επιδοσεων (σε 3Dmark benchmark) 8800GTX κοστιζει περι τα 500 ευρω..

Last edited:
Με γειά, καλές θεάσεις!
Καλά όσο αφορά το Crysis το έχουν δοκιμάσει σε 8800 GTX και παίζει αξιοπρεπώς μόνο σε medium settings, σε full βγάζει περί τα 10-20 frame... Δεν υπάρχει hardware αυτη την στιγμη για αυτο το παιχνίδι.

Eυχαριστω!

Κι όμως, το έτρεξα με όλες τις ρυθμίσεις στο High και με 2xAnti Aliasing, και ετρεχε με frameret... ταινιας!
Ισως φταιει οτι γενικοτερα ο υπολογιστης ειναι δυνατος (Core2Duo6850) και με μπολικη RAM, καθως και η μεγαλη VideoRAM της καρτας (512).

Mαλλον εννοεις οτι δεν τρεχει ουτε στην GTX με ρυθμισεις Ultra (που δε μπορω να ενεργοποιησω απο τα XP,απαιτουν Vista και directX10)

Μα γιατι ασχολειστε ολοι με nvidia? Μια ειναι η λυση (για αυτη την εποχη) GeCube 2900 Pro 512Mb με 512 bit interface και οχι 256 οπως η 8800gt. Ξυπνηστε AMD+ATI >>> nVidia

Λοιπον..
Τελικα μετα απο απιστευτες συννενοησεις και αναμονες (η καρτα ξεπουλησε την πρωτη μερα που ηρθε) επιτελους παρελαβα την 8800GT (Twintech), και μπορω να πω οτι ειμαι εντυπωσιασμενος...

H καρτα ειναι αυτη: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977735&product=1030353

Σε Games χρηση, ειναι πραγματικα κορυφαια, αφου ο,τι και να δοκιμασα να τρεξω (ακομα και το demo του Crysis) με ολα στο φουλ γραφικα σε αναλυση 1680χ1050 πηγαινε τοσο ομαλα η κινηση χωρις κανενα drop.

Συνδεση με το προβολεα εκανα απο τη δευτερη DVI επιτυχως (αν και ακομα ψαχνω το πολυποθητο DVI-HDMI ανταπτορακι ωστε να μην κουβαλαω το κουτι καθε φορα που θελω να δω ταινια), και η εικονα ειναι αψογη. Επιταχυνση video δεν εχω δοκιμασει ακομα, αφου αφενος δεν εχω BRDrive, αφετερου δεν ειχα καθολου χρονο ωστε να ψαξω εκτενως περι ρυθμισεων..

Απο αποψη θορυβου, η προεπιλεγμενη ρυθμιση του fan ειναι στο 29%, με αποτελεσμα αυτος να μην ακουγεται καθολου... Το περιεργο δε, ειναι οτι ακομα και σε βαρια χρηση 3D με πεσμενο τον ανεμιστηρα οι θερμοκρασιες που παρατηρω ειναι της ταξης των 65-70 βαθμων, αρκετα λογικο νουμερο για GPU..
Η τιμη? 230Ευρω, ξεφτιλα αν φανταστειτε οτι η ιδιων επιδοσεων (σε 3Dmark benchmark) 8800GTX κοστιζει περι τα 500 ευρω..

H καρτούλα αυτή τι απαιτήσεις τροφοδοσίας έχει ? Την θέλω για το PC κυρίως για games (FSX) αλλά δεν ξερω εαν το 500άρι Fortron που έχω θα μπορεί να ανταπεξέλθει...

Τα Chieftec είναι μλκ. Εγώ με Fortron 350W (22 ευρώ) μια χαρά είμαι (C2D, 7600GS, 6 SATA). :)