Κάρτα Γραφικών

Alexandros_Wallace

Supreme Member
3 June 2007
4,104
Dystopia
εχω μπανίσει αυτήν την κάρτα γραφικών Asus Radeon HD4350 1GB Silent
θα εχω πρόβλημα με HD βιντεο στα 720p;
Κάποια καλύτερη πρόταση για χρήση overall; (όχι παιχνίδια)
θα συνδεθεί με 24"
θέλω HDMI
και η τιμή να μείνει σε 2ψήφιο νούμερο.

ευχαριστώ προκαταβολικά

ati sapphire4670 ultimate...fanless ...simply the best.... και εντελώς αθόρυβη (εφόσον δεν χρειάζεσαι bitstreaming)

Re: Απάντηση: Re: Κάρτα Γραφικών

Ευχαριστώ.
Ήρθε η ώρα να αποχωριστώ τη 4870 που είχα πάρει 200+ ευρώ...

Απ' ότι καταλαβαίνω, δεν υπάρχει NVidia με bitstream?
Γιατί το support της NVidia, είναι χρόνια μπροστά απ' της AMD (ATI).

Iσως φαινεται οτι οι περισσοτεροι που ασχολουνται με το home cinema πανε σε standalone λυσεις παρα pc , γιαυτο και η nvidia δεν εχει δωσει βαση εκει και ασχολειται μονο με το gaming

Στον ήχο οι Nvidia ήταν ανέκαθεν μερικά βήματα πίσω από την Ati. Είναι θέμα προτεραιοτήτων / marketing..

Από την άλλη, η Nvidia έχει το Cuda, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι σε αξιοποιήσιμο στάδιο, σε αντίθεση με τις περίπου αντίστοιχες τεχνολογίες που εξελίσσει η Ati.

Οπότε, δεν θα έλεγα ότι η μια εταιρεία δίνει λιγότερη σημασία στα HTPCs από την άλλη.

Να πεταχτώ εδώ σαν σφήνα και να πω οτι οι nvidia (λόγω εξαιρετικών drivers) κερδίζουν σε linux htpcs.

Ειδικά το VDPAU (το DxVA του linux) σου λύνει τα χέρια χωρίς κόπο.

Οπότε όσοι θέλετε να δοκιμάσετε xbmc/mythtv/... σε linux , προτιμήστε τις GT210 (fanless) / GT220 που έχουν τα νέα σετ εντολών.
Στην τελευταία κάτι είχα διαβάσει για bitstreaming αλλά δεν το έχω δοκιμάσει (έχω την 210) και δεν βρίσκω το λινκ τώρα (οπότε μπορεί να λέω μπούρδες).

Απάντηση: Re: Κάρτα Γραφικών

Για την μεταφορά του HD ήχου των Blu Rays αυτούσιου σε ενισχυτή AV ώστε να γίνει εκεί το decoding του.

Όταν λέμε δηλαδή ότι η τάδε κάρτα βγάζει ήχο HD από την hdmi έξοδο, αυτό δεν ενοούμε;

Όχι απαραίτητα.

Στον ήχο, HD σημαίνει σήμα ανάλυσης μεγαλύτερης από 48KHz / 16bit.

Μπορεί η κάρτα γραφικών να υποστηρίζει πολυκάναλη έξοδο σήματος π.χ. 96ΚΗz / 24bit, αλλά σε PCM. Αυτό είναι HD, αλλά δεν είναι δυνατότητα bitstream.

Sorry, αλλά μπερδεύτηκα.
Όταν λες ότι υποστηρίζει HD audio σε PCM, αυτό δεν σημαίνει ότι θα το πάρει ο κατάλληλος ενισχυτής, θα το αποκωδικοποιήσει και θα ακούσω HD audio;
Ποια η διαφόρα λοιπόν του PCM με το Bitstream;

Άρα και τα 2 θα παίξουν κανονικά HD audio.
Απλά αν ο ενισχυτής έχει καλύτερα κυκλώματα decoding (που είναι και το πιο λογικό) από ότι η κάρτα γραφικών θα προτιμήσουμε το bitstream.
Σωστά;

Όταν το PC δίνει ήχο PCM, η αποκωδικοποίηση έχει ήδη γίνει στο PC, και ο ενισχυτής παίρνει "μασημένη τροφή". Όταν μιλάμε για bitstream, όλη τη δουλειά την κάνει ο ενισχυτής.

Την αποκωδικοποίηση δεν την κάνει ποτέ η κάρτα γραφικών, αλλά το media player software που τρέχεις.