Κάρτα Ήχου (Εξωτερική) για χρήση audio και μόνο

memis

New member
29 August 2006
36
Γεια σας,

Θέλω να αγοράσω μιά κάρτα ήχου για το PC, και απ' ότι κατάλαβα από τις συζητήσεις που διάβασα, είναι καλύτερα να πάρω μία εξωτερική, για να αποφύγω τυχόν θορύβους κλπ που μπορεί να προκλυθούν από μία pci κάρτα.

Την κάρτα την θέλω αποκλειστικά και μόνο για ήχο. Τίποτε άλλο. Αυτή θα οδηγήσει ένα ΗΚ 970 της Harman (τι να κάνουμε, προς το παρόν αυτόν έχουμε...) ο οποίος με την σειρά του οδηγεί τα Sirene της Audio Spectrum. Θα χρησιμοποιείται για ακρόαση των MP3 files αλλά και audio cds

Αυτές που έχω υπόψη είναι οι παρακάτω (με αύξουσα τιμή, καθώς δεν θέλουμε να χαλάσουμε και πολλά λεφτά, ή παραπάνω απ'ότι χρειάζεται)

1. BEHRINGER UCA-202 U-CONTROL AUDIO INTERFACE (42 )
http://www.musicorama.gr/eshop/product_info.php?cPath=2_22_2203&products_id=3871

2. M AUDIO TRANSIT USB AUDIO CARD (94 )
http://www.musicorama.gr/eshop/product_info.php?cPath=2_22_2203&products_id=1101

3. BEHRINGER FIREWIRE AUDIO INTERFACE FCA202 (106 )
http://www.musicorama.gr/eshop/product_info.php?cPath=2_22_2203&products_id=3416
http://www.thomann.de/gr/behringer_fcontrol_audio_fca202.htm

4. M AUDIO DELTA AUDIOPHILE 2496 (113 )
http://www.musicorama.gr/eshop/product_info.php?cPath=2_22_2203&products_id=393
http://www.thomann.de/gr/m-audio_delta_audiophile_2496.htm

Η μικρή της behringer ( επιλογή 1) έχει πολύ καλή τιμή και κάνει D/A στα 96 KHz.

1. Έχει διαφορά στο άκουσμα αν η κάρτα είναι στα 96ΚΗz ή στα 192 ΚHz???

2. Να πάω για αυτήν ή αξίζει να πάω για μία από της ακριβότερες?

3. Υπάρχει κανείς που να τις έχει ακούσει τις παραπάνω και να έχει ιδία άποψη?

Επίσης κάτι τελευταίο. Επειδή από το pc μέχρι τον ενισχυτή απαιτείται καλώδιο μήκους περίπου 8 μέτρων, είναι καλύτερα να βάλω μακρύ καλώδιο usb (αν πάω για usb κάρτα τελικά) και ένα κοντό (1,5μ) rca-rca? Αντέχει το usb τέτοια απόσταση?

Ευχαριστώ!!!

komhst

Banned
23 August 2006
3,243
Νέα Σμύρνη
Το USB όντως έχει σύμφωνα με τις προδιαγραφές του όριο τα 5m
Εγώ που έχω δουλέψει με 6μ. (5μ.+1μ.) καλώδιο δεν είχε κανένα πρόβλημα.
Δοκίμασέ το δεν χάνεις τίποτα...
Πάντως είναι σαφές ότι θα προτιμήσεις την λύση μακρύ USB, κοντά RCA

komhst

Banned
23 August 2006
3,243
Νέα Σμύρνη
Εγώ πάντως έχω πάρει αυτήν:

http://www.pixmania.com/gr/gr/462246/art/creative/aiuoanee-eunoa-io-sound-b.html

Είναι 96/24 τροφοδοσία μέσω USB (γλυτώνεις τα επιπλέον καλώδια) αναλογικές είσοδοι-έξοδοι, οπτική ίνα κλπ.
Εχω μείνει πάρα πολύ ευχαριστημένος και φυσικά ο ήχος της δεν συγκρίνεται με την ενσωματωμένη στην motherboard κάρτα, είναι η ημέρα με την νύχτα!!!

Εγώ θα την χρησιμοποιήσω για να μεταφέρω κάποια βυνίλια σε DVD audio στα 96/24 (όταν βρω χρόνο...)

komhst

Banned
23 August 2006
3,243
Νέα Σμύρνη
Εχω όλο το hardware και software που μού χρειάζεται για αυτή τη δουλειά.
Ο χρόνος είναι η τελευταία παράμετρος που μού λείπει, και η πιο δύσκολη να βρεθεί...

memis

New member
29 August 2006
36
Δηλαδή να προτιμήσω την creative και να ξεχάσω τις άλλες (behringer, m-audio) ???

Έχει κάποιος άλλος άποψη επί του θέματος?

για αυτην την δουλεια(και οχι μονο)m-audio 24/96 ΑΒΛΕΠΗ.....

Συμφωνώ, μόνο που η συγκεκριμένη είναι εσωτερική!

Αν θέλει σώνει και καλά εξωτερική, θα πρέπει να πάει σε κάτι τέτοιο, αλλά το budget ανεβαίνει περίπου στα 166 .

komhst

Banned
23 August 2006
3,243
Νέα Σμύρνη
Παιδιά η εμπειρία έχει δείξει ότι οι εσωτερικές κάρτες όσο καλές και αν είναι "ταλαιπωρούνται" από το εξαιρετικά βρώμικο από ηλεκτομαγνητικές παρεμβολές και θορύβους, περιβάλλον στο εσωτερικό του PC όπου καλούνται να δουλέψουν.

Αντίθετα οι εξωτερικές USB δουλεύουν σε πολύ πιο καθαρό και υγειινό περιβάλον μακριά από κάρτες οθόνης, επεξεργαστές, modems, ανεμιστήρες κλπ... Και αυτό κάνει διαφορά.

Κάντε το εξής απλό τέστ:
Βάλτε ένα πρόγραμμα ηχογράφησης να κάνει εγγραφή από το line-in της κάρτας στο οποίο όμως δεν έχετε δώσει σήμα. Θα δείτε ότι τα VUμετρα δεν είναι ακίνητα στο μείον άπειρο, αλλά παίζουν καταγράφοντας θόρυβο. Κάντε το ίδιο τέστ με μία εξωτερική USB κάρτα ήχου. Θα δείτε ότι κι εδώ παίζουν αλλά πολύ πιο κάτω ακόμα και αν βάλετε το line-in στο τέρμα ο θόρυβος είναι πολύ πολύ λιγότερος.

memis

New member
29 August 2006
36
Δεν είναι ότι θέλω ντε και καλά εξωτερική. Θα μπορούσα να πάρω και εσωτερική. Απλά διάβασα και εγώ σε άλλα posts αυτό που λέει ακριβώς από πάνω ο komhst ότι οι εσωτερικές έχουν θορύβους, και είπα να πάω σε εξωτερική.

Επί της ουσίας τώρα, από τις επιλογές 1, 2 και 3 ποια να πάρω? Έχει ακουστή διαφορά το 48ΚΗz με το 96ΚΗz? αν όχι, τότε ίσως κάνω δουλειά με την μικρή της behringer (επιλογή 1)

Ένας φίλος εχει την 2η (m-audio transit) και θα καταφέρω να την ακούσω, αλλά όχι σε σύγκριση με άλλες.

memis

New member
29 August 2006
36
Λοιπόν εχθές άκουσα την m-audio transit. Την είχα σπίτι όλο το απόγευμα. Πολύ καλή κάρτα, και ιδιαίτερα μικρή και μαζεμένη. Έπαιζε σαφώς καλύτερα από την onboard στο pc (δεν το συζητώ) , αλλά έπαιζε καλύτερα και από το dvd της Onkyo που χρησιμοποιώ ως πηγή προσωρινά. (Onkyo DV – S 555).

Το μόνο που δεν με ικανοποίησε στην κάρτα αυτή είναι μάλλον η ανάλυση της. Ήταν βέβαια πολύ ισορροπημένη, με καλό μπάσο, καλές μεσαίες και διακριτικά πρίμα. Αλλά σαν κάτι να έλειπε από ανάλυση.

Μήπως να πάω για ένα BEHRINGER SRC-2496 ULTRAMATCH PRO, δεδομένου ότι η τιμή της m-audio transit είναι γύρω στα 90 και του behringer γυρω στα 140-150 ?

Δεν θα έχω καλύτερα αποτελέσματα σε ανάλυση?

Λοιπόν εχθές άκουσα την m-audio transit. Την είχα σπίτι όλο το απόγευμα. Πολύ καλή κάρτα, και ιδιαίτερα μικρή και μαζεμένη. Έπαιζε σαφώς καλύτερα από την onboard στο pc (δεν το συζητώ) , αλλά έπαιζε καλύτερα και από το dvd της Onkyo που χρησιμοποιώ ως πηγή προσωρινά. (Onkyo DV – S 555).

Το μόνο που δεν με ικανοποίησε στην κάρτα αυτή είναι μάλλον η ανάλυση της. Ήταν βέβαια πολύ ισορροπημένη, με καλό μπάσο, καλές μεσαίες και διακριτικά πρίμα. Αλλά σαν κάτι να έλειπε από ανάλυση.

Μήπως να πάω για ένα BEHRINGER SRC-2496 ULTRAMATCH PRO, δεδομένου ότι η τιμή της m-audio transit είναι γύρω στα 90 και του behringer γυρω στα 140-150 ?

Δεν θα έχω καλύτερα αποτελέσματα σε ανάλυση?

Έχω το Ultramatch για DAC στο δικάναλο σύστημά μου εδώ και πολύ καιρό (σχεδόν 2 χρόνια), και μπορώ να σου πω με ασφάλεια ότι ακούγεται κλάσεις ανώτερο από οποιαδήποτε εσωτερική ή εξωτερική κάρτα ήχου έχω ακούσει.

Από την άλλη, δεν έχω ακούσει την Transit.

Υποψιάζομαι ότι θα είσαι πολύ ευχαριστημένος με το Ultramatch.
Επίσης, αν είσαι περισσότερο απαιτητικός, υπάρχουν και διάφορες βελτιώσεις που μπορείς να του κάνεις, αλλά υποψιάζομαι ότι δεν θα χρειαστεί να φτάσεις εκεί.

Stergito

Μέλος Σωματείου
11 November 2006
14,530
Θεσσαλονίκη
Να κάνω μια ερώτηση τεχνικής φύσεως;

Επειδή σκέφτομαι κι εγώ την αγορά μιας εξωτ. κάρτας ήχου (κυρίως για audio, αλλά και καμιά αποκωδικοποίηση πολυκάναλου φορμά είναι καλοδεχούμενη), τι πιστεύετε ότι είναι καλύτερο σαν σύνδεση, USB ή Firewire και γιατί;

Να κάνω μια ερώτηση τεχνικής φύσεως;

Επειδή σκέφτομαι κι εγώ την αγορά μιας εξωτ. κάρτας ήχου (κυρίως για audio, αλλά και καμιά αποκωδικοποίηση πολυκάναλου φορμά είναι καλοδεχούμενη), τι πιστεύετε ότι είναι καλύτερο σαν σύνδεση, USB ή Firewire και γιατί;

Όσο αφορά την ποιότητα ήχου, πιστεύω ότι δεν υπάρχει διαφορά.

Σαν πρωτόκολλο, το Firewire είναι σαφέστατα ανώτερο. Μικρότερο CPU utilization και καλύτερο throughput (πρακτικά).

memis

New member
29 August 2006
36
Έχω το Ultramatch για DAC στο δικάναλο σύστημά μου εδώ και πολύ καιρό (σχεδόν 2 χρόνια), και μπορώ να σου πω με ασφάλεια ότι ακούγεται κλάσεις ανώτερο από οποιαδήποτε εσωτερική ή εξωτερική κάρτα ήχου έχω ακούσει.

Με αυτό ως δεδομένο, νομίζω ότι δεν πρέπει να σκέφτομαι για κάτι άλλο. Η διαφορά τιμής μεταξύ ultramatch και transit ή κάποιας άλλης αντίστοιχης εξωτερικής κάρτας (usb ή firewire) είναι τόσο μικρή (50 max) που απότι φαίνεται είναι μονόδρομος το ultramach.

Σωστά???