καρτα ηχου για HTPC

giokspy

Established Member
13 December 2008
247
Ρέθυμνο
Ψαχνω μια καλη καρτα ηχου γιατι με την on board της ΑSUS P5Q-E δεν ειμαι και πολυ ευχαριστημένος. η συνδεση ειναι οπτική με ενα Yamaha HTR6230 και με ενδιαφερει η απόδοσή και η παραμετροποίησή σε dolby dg και DTS σηματα ταινιων. μια σκεψη ειναι αυτη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522666 η και αυτη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.540191

απλα δε μου αρεσει ιδιαιτερα η αποδοση στα μπασα σε dts ταινιες. ο ενισχυτης ειναι yamaha HTR6230(RX-V365) και θελω να βρω καποιο τροπο να ακουω πιο γεματο ηχο. υπαρχει καμια προταση?

γενικα εχω ενα προβλημα στα 92Hz. pυθμισα το crossover του ενισχυτη στα 100Hz του subwoofer στα 90Hz. Eβαλα phase:rev και στον ενισχυτη και στο sub (δεν αναιρειται τωρα αυτο??)και ολα τα ηχεια small(Yamaha NS225) .δοκιμασα διπλο sub με παραλληλη συνδεση αλλα δε μου αρεσε. Nομιζω πως ειναι μονο για ταινιες το σετακι γιατι στη μουσικη τα πραγματα ειναι πολυ μετρια

Re: Απάντηση: καρτα ηχου για HTPC

γενικα εχω ενα προβλημα στα 92Hz. pυθμισα το crossover του ενισχυτη στα 100Hz του subwoofer στα 90Hz. Eβαλα phase:rev και στον ενισχυτη και στο sub (δεν αναιρειται τωρα αυτο??)και ολα τα ηχεια small(Yamaha NS225) .δοκιμασα διπλο sub με παραλληλη συνδεση αλλα δε μου αρεσε. Nομιζω πως ειναι μονο για ταινιες το σετακι γιατι στη μουσικη τα πραγματα ειναι πολυ μετρια

Λοιπόν, ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Στο sub βάζεις το φίλτρο στο off ή τέρμα δεξιά (στη μεγαλύτερη συχνότητα που σε αφήνει). Την φάση την αφήνεις στο κανονικό και όχι στο reverse.

Στον ενισχυτή βάζεις όλα τα ηχεία small, και το cross των ηχείων και του sub στους 80 ή 90Hz. Την φάση δεν την πειράζεις πουθενά.

Ποια ηχεία έχεις;

τα yamaha NS 225 . ειναι της ιδιας σειρας κιαι ποαρολο που τα πηρα σε καλη τιμη ειναι μαλλον απογοητευτικα ιδιαιτερα σε μουσικη. τα κεντρικα γυρω στα 92Hz βγαζουν ενα πολυ ασχημο μπασο. στο φυλλαδιο του sub προτεινει τη φαση σε rev kaι το crossover στα 90 Hz για το συγκεκριμενο σετ ηχειων. ειναι δυνατον με αυτο το σετ να παρω καλη ποιοτητα σε μουσικη?? ο ενισχυτης ειναι ο Yamaha HTR6230(RX-V365)

Last edited:
Αν μιλάμε για τα NS225F (NS 225 έβγαιναν και πριν 30 χρόνια..), λόγω μεγέθους και μόνο δεν μπορείς να περιμένεις πολλά πράγματα. Νόμοι της Φυσικής κτλ.

Όπως τα βλέπω, πολύ δύσκολο να κατεβαίνουν σωστά στα 90Hz.. Καλά, για 60Hz που μιλάει ο κατασκευαστής ούτε λόγος.

Για ακρόαση μουσικής, αν μπορείς πήγαινε σε μεγαλύτερα ηχεία.

βγαζουν παντως χαμηλες. εκει στα 92 Hz καποιος συντονισμος γινεται μεσα στο ηχειο και ειναι ενοχλητικο. το κεντρικο παντως ειναι πολυ ικανοποποιητικο. νομιζω πως αν το woofer των ηχειως ειναι μικροτερο απο 14cm η αποδωση στη μουσικη ειναι μετρια παρα το subwoofer(απο το οποιο τελικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος). λες να κανω τα 225F Rear και να παρω μεγαλα για μπροστα(ακομα δεν πηρα τα πισω)?? δε βρισκεις και ασημι μεγαλο ευκολα

Last edited:
Σίγουρα καλύτερο, αλλά αρκετά ακριβό.. Η τιμή που βλέπεις είναι για ένα ηχείο.

Ρίξε γενικά λίγο διάβασμα εδώ τριγύρω. Οι επιλογές είναι πάρα μα πάρα πολλές, και ειδικά στα ηχεία αν δεν ακούσεις δεν αγοράζεις.

ε ναι!!! ετσι την ''πατησα'' με τα ns225f. αν και για ταινιες ειναι καλα μιας και στις υψηλες ειναι πολυ καλο καΙ με φοβερη φυσικοτητα και λεπτομερεια.το θεμα ειναι οτι λειπει κατι και το sub δε λειτουργει ως προεκταση των ηχειων. θα δοκιμασω διαφορους συνδυασμους μεχρι να παρω ικανοποιητικο αποτελεσμα