Kαρτα ηχου-ηχεια

thedoctor297

New member
15 March 2009
3
Καλησπερα σε ολους!!
Εχω ενα PC το οποιο το χρησιμοπειο για τα παντα(ταινιες παιχνιδια μουσικη)Εχω μια creative καρτα ηχου με panel για να βγαζει οπτικη ινα και να συνδεεται με τα logitech z-5500 ηχεια μου..
Τα z-5500 ειναι καλα αλλα θα ηθελα κατι καλυτερο,Μεχρι το καλοκαιρι θα ετοιμασω καινουργιο pc σκεφτομαι για ενισχυτη και ηχεια συνδεμενα με το pc σε μονιμη βαση μαζι με καποια αλλη καρτα ηχου πιο αξιολογη απο creative και να εχει optical.
Καμια γνωμη?

Εγώ θα έλεγα να μην πάρεις τίποτα μέχρι να πάρεις ηχεία,γιατί μέχρι το καλοκαίρι ποιός ξέρει τι κάρτα ήχου θα έχει βγεί!

Λογικά θα έχεις κάποια x-fi fatal1ty,ή titanium ίσως...

Τώρα αν επιμένεις... Για μια καλύτερη από x-fi,θα σου έλεγα για Asus Xonar HDAV1.3 περίπου 250ε,αλλά δεν έχει optical.:twoguns:

Πάντως αν είναι για ενισχυτή,το πιο πιθανό να έχει hdmi ο ενισχυτής οπότε τον συνδέεις έτσι.

Ο ήχος που βγάζει η xonar σε analog πάντως είναι πιο καλός από της x-fi σε optical!

Λογικα ο ενισχυτης θα εχει hdmi αλλα που θα τον συνδεσω??Καρτα ηχου με hdmi δεν υπαρχει αρα μενει η γραφικων σωστα?
Κ απο ηχεια τη κανω?Τα bose τα kef τα tanoy με βολευουν γιατι ειναι μικρα μπορουν να μπουν πανω στο γραφειο αλλα αξιζουν?

Κάρτα ήχου με hdmi=Asus Xonar HDAV1.3

Το θέμα είναι ότι η hdmi σε αυτήν την κάρτα ήχου,δεν θα δώσει ήχο (στο output) εάν δεν υπάρχει εικόνα στο σήμα (στο input).

Αν ΔΕΝ κάνω λάθος,αν συνδέσεις ένα hdmi-dvi από το input της κάρτας ήχου,στο δεύτερο dvi της κάρτας γραφικών (όλες οι καινούριες έχουν 2),θα δώσει και ήχο.

Τώρα από ηχεία,αυτό είναι καθαρά επιλογή σου.

Προσωπικά δεν θα έπαιρνα μικρά (αν λες για τέτοια http://i41.tinypic.com/2yuc1ee.gif ),και από τα ακριβά και όλας,διότι ότι μικρό ηχείο έχω δει δεν αποδίδει όπως ένα full size βιβλιοθήκης ή δαπέδου με woofer και tweeter.

Θα τα χαραχτήριζα καλά για οικονομία χώρου,θα έχεις και subwoofer για μπάσο,αλλά τον ήχο ενός woofer και ενός tweeter όπως είναι τα κανονικά ηχεία,δεν θα στον δώσουν!

Και σου λέω ότι δεν θα έπαιρνα,γιατί τα μικρά όπως και είπα δεν θα σου δώσουν ήχο κανονικών ηχείων,και επίσης δεν μου αρέσει να με χτυπάνε από παντού οι υψηλές,και από μια μεριά οι χαμηλές.:flipout:

Περιπου για κανα 400 ε τον ενισχυτη και για κανα 1000ε τα ηχεια..Πανω κατω γυρο εκει.Οσο για καρτα θα αναμενω και εγω την περιφημη Auzen X-Fi HomeTheater .....
Το προβλημα ειναι οτι τωρα εχω τα ηχεια πανω στο γραφειο και δεν υπαρχει ιδιαιτερος χωρος για ηχεια δαπεδου..αλλα ολα τα ενδεχομενα παιζουν..