Κάρτα ήχου μόνο για δικάναλες ακροάσεις

efquality

New member
29 December 2006
25
Καλησπέρα φίλοι μου, ενδιαφέρομαι για την αγορά κάποιας κάρτας ήχου της οποίας η χρήση προορίζεται μόνο για τις δικάναλες ακροάσεις των mp3 μου. Δεν με ενδιαφέρουν ούτε τα παιχνίδια ούτε ο πολυκάναλος ήχος, μόνο η καλλίτερη δυνατή απόδοση κατά την δικάναλη αναπαραγωγή. Υπάρχει κάποια σχετικά φτηνή κάρτα ήχου (έως 60 Ευρώ) που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μου; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.

Καλησπέρα,

Φοβάμαι ότι στα χρήματα που είσαι διατεθειμένος να δώσεις δεν θα βρεις κάτι αξιοπρεπές σε δικάναλη κάρτα ήχου.

Αν έχεις τη δυνατότητα να ανέβεις μέχρι τα 89 υπάρχει η πολύ καλή M-Audio Audiophile 2496. Για τιμές δες εδώ.

Δημήτρη την έχω σκεφτεί την συγκεκριμένη λύση. Απλά σκέφτομαι αν είναι να ανέβω σε αυτά τα λεφτά να δώσω και κάτι ακόμα και να αγοράσω κάποιο DAC με θύρα USB το οποίο θα μπορέσω να το χρησιμοποιήσω και με τα υπόλοιπα μηχανήματά μου.

Εγώ έχω πάρει αυτήν:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.540185

Υποστηρίζει μέχρι 96/24 σε USB 2.0 ή μέχρι 48/24 σε USB 1.0
Την έχω συνδεδεμένη στο δεύτερο σύστημά μου και παίζει όπως ένα πάρα πολύ καλό CD player.
Εννοείται βέβαια ότι η διαφορά της από την ενσωματωμένη στην M/B κάρτα είναι η ημέρα με την νύχτα.

Και έχει και ένα εξαιρετικό πρόγραμμα που καθαρίζει το χριτς-χρατς όταν ηχογραφείς δίσκους βινυλίου που λειτουργεί πολύ καλύτερα ακόμα και από το SoundForge.

Last edited:
Το φανταζόμουν από την αρχή ότι με τα λεφτά που διαθέτω δύσκολά θα βρω κάτι καλό. Την έχω δει την κάρτα της M-Audio και σκέφτομαι αν είναι να ανέβω σε αυτά τα λεφτά να προσθέσω και κάποια ακόμα και να κατευθυνθώ σε κάποιο DAC με θύρα USB το οποίο θα μπορεί να χρησημοποιηθεί και με κάποια άλλη πηγή. Έχετε να προτείνετε κάτι και φυσικά αν αξίζει μια τέτοια αγορά;

Αλήθεια, με αφορμή ότι βλέπω σχεδόν όλες τις κάρτες να έχουν εξόδους mini jack (δεν ξέρω αν το γράφω σωστά), είχα την αίσθηση ότι οι έξοδοι rca παρέχουν καλλιτερη ποιότητα πληροφορίας από τις mini jack, είμαι λάθος σε αυτό;

Αλήθεια, με αφορμή ότι βλέπω σχεδόν όλες τις κάρτες να έχουν εξόδους mini jack (δεν ξέρω αν το γράφω σωστά), είχα την αίσθηση ότι οι έξοδοι rca παρέχουν καλλιτερη ποιότητα πληροφορίας από τις mini jack, είμαι λάθος σε αυτό;
Σωστά το γράφεις (το mini jack).

Υποθέτω ότι θεωρητικά η διαφορά έγκειται μόνο στον καλύτερο τρόπο / επιφάνεια επαφής και μόνωση των RCA βυσμάτων σε σχέση με τα ‘μικρά’ mini jack.

Ίσως μάλιστα θα μπορούσε να πει κανείς ότι η όποια διαφορά ποιότητας υπέρ του RCA μεγαλώνει από το γεγονός ότι τα mini jack είναι συνήθως πολύ στριμωγμένα (αναγκαστικά) στην πλάτη των καρτών ήχου εμποδίζοντας παράλληλα την άμεση χρήση καλών καλωδίων από mini jack σε rca (συνήθως λόγω του γεγονότος ότι αυτά έχουν φαρδιά βύσματα τα οποία ‘χτυπάνε’ το ένα με το άλλο στην πλάτη της κάρτας).

Το θέμα είναι ότι όλα αυτά είναι λίγο θεωρητικά και στην πράξη δεν ξέρω τι διαφορά κάνουν.

Η αληθειά είναι, φίλε μου komhst, ότι υπάρχει μια επιφυλακτικότητασ από μέρους μου καθώς η λειτουργία της καρτα κατευθύνετε πιο πολύ προς την πολυκάναλη ακρόαση. Φυσικά το ζήτημα είναι περισσότερο ψυχολογικό...

Μήπως τελικά διαφέρει το τι equalizer προσφέρει προς διαχείρηση η κάθε μια από αυτές τις φθηνές κάρτες ?

Φίλε efquality θα την ρίξεις σε κανένα line in ενισχυτή ή θα παίζει σε ηχεία απ'ευθείας ?

Ναι εντάξει. Εγώ πάντως δεν την έχω χρησιμοποιήσει ούτε μία φορά σε 5.1 ή σε παιγνίδια.
Την χρησιμοποιώ για να ηχογραφώ βινύλια σε DVD audio 96/24 και για στερεοφωνικές 2κάναλες ακροάσεις στο δεύτερο σύστημά μου. Και για τις δύο αυτές χρήσεις με έχει αφήσει πάρα πολύ ικανοποιημένο. Δεν σκέφτομαι να πάρω καμμία άλλη.

Re: Απάντηση: Κάρτα ήχου μόνο για δικάναλες ακροάσεις

Δεν σκέφτομαι να πάρω καμμία άλλη.

Έτσι έλεγα και εγώ για την Creative MP3 μου (USB, δικάναλη), μέχρι που την συνέδεσα ψηφιακά με ένα Ultramatch Pro. Δεν φαντάζεστε για τι διαφορά μιλάμε!!

Βέβαια, η Live 24 λογικά θα είναι καλύτερη από την ΜΡ3, αλλά πόσο..

Βασικά, ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

Άγγελε θα συνδεθεί στο line in του ενισχυτή μου. Δημήτρη την σύνδεση την έκανες μέσω οπτικής ίνας;. Ακούγεται ενδιαφέρον η λύση σου. Εν αρχή η αγορά μιας σχετικά φτηνής κάρτας ήχου και στην συνέχεια όταν βρεθούν τα χρήματα η αγορά του Ultramatch Pro που τον ζαχαρώνω ούτως ή άλλως εδώ και καιρό.

Δοκίμασε με μια φτηνή κάρτα για αρχή και πίστεψε με πως θα εντυπωσιαστείς και μόνο με την ένταση που θα σου δίνει ο ενισχυτής σου.
Απλά φρόντισε τα mp3 να είναι καλής δειγματοληψίας και να μην έχουν "σκουπίδια" (συνήθως στην αρχή ή στο τέλος) για να μη στείλεις τα ηχεία σου για φασκόμηλο.

Άγγελε θα συνδεθεί στο line in του ενισχυτή μου. Δημήτρη την σύνδεση την έκανες μέσω οπτικής ίνας;. Ακούγεται ενδιαφέρον η λύση σου. Εν αρχή η αγορά μιας σχετικά φτηνής κάρτας ήχου και στην συνέχεια όταν βρεθούν τα χρήματα η αγορά του Ultramatch Pro που τον ζαχαρώνω ούτως ή άλλως εδώ και καιρό.

Ναι, η σύνδεση έγινε μέσω οπτικής ίνας. Θα μπορούσα κάλλιστα να χρησιμοποιήσω και την ψηφιακή έξοδο της on-board κάρτας ήχου, αλλά μιας και είχα την creative (η οποία είχε και digital in, το οποίο χρειαζόμουν) είπα να το συνδέσω σε αυτή.

Εάν σε ενδιαφέρει μόνο να παίζεις μουσική από digital out, και η on-board κάρτα σου κάνει μια χαρά. Αντί κάρτας ήχου δώσε κάτι παραπάνω και πάρε κατ' ευθείαν το Ultramatch, το οποίο είναι φανταστικό για τα χρήματα που ζητάει.

Nα μπω σφηνα στο thread και να ρωτησω και εγω κατι παρομοιο-ιδιο..

θελω να μου προτεινεται μια καρτα ηχου εξωτερικη ( usb ) ...που θα συνδεθει με τον ενισχυτη.. χωρις να ακολουθει αγορα αλλου ''βοηθητικου'' οπως αυτα που προτεινεται (ultramatch)

Προυποθεσεις :

1.Nα ειναι μεχρι 120 -130 ε

2.Να ειναι αισθητα καλυτερη απο την audigy 4 στη οποια ειναι συνδεδεμηνα τωρα (αυτη θα μεινει εσωτερικη οπου θα συνδεονται πανω της κατι creative που εχω για games)

Δηλαδη ζηταω εν ολιγοις καμμια προταση μεταξυ terratec, m-audio
emu ,esi ,aydiotrack, οσα μοντελα υπαρχουν σε αυτη την τιμη....και ας ειναι τα λιγοτερα audiophile των εταιριων.....απλως να δινουν αρκετα καθαροτερο ηχο απο την aydigy 4

ασχετο:....αρκετα καλυτερο ηχο πηρα απο την aydigy με τους kx drivers..για πρωτη φορα..

Νομίζω meletov ότι το Μ-Audio Audiophile USB είναι η καλλίτερη επιλογή με μόλις 10 Ευρώ πάνω από τα λεφτά που διαθέττεις και η οποία βασίζεται στην, κατα πολλούς κορυφαία, PCI της εταιρίας. Κοίτα να δείς που δίνω συμβουλές στους άλλους και δεν έχω βρει λύσεις για τον εαυτό μου - τσέπη μου!!!!