Καρτα TV για HTPC με προβολεα

alexst

Senior Member
18 June 2006
394
Αθήνα
Επειδη, απο εξωτερικο tv tuner, η εικονα (αναλογικη) στις 100"+ ειναι απο μετρια εως κακη... Θελω τη συμβουλη σας σε κατι με το οποιο δεν εχω ξανα-ασχοληθει.

Ψαχνω για Καρτα TV, για αναλογικα καναλια (ακομα καλυτερα αν ειναι και για επιγεια ψηφιακα), που να υποστηριζεται απο το τελευταιο DScaler. Ειχα διαβασει παλιοτερα, οτι η αναλογικη εικονα μεσα απο το DScaler (+ffdshow?), βελτιωνεται υπερβολικα! Ισχυει αυτο?

Μεχρι 100-130 ευρω.

Δεν με νοιαζουν οι εγγραφες, ουτε το DVB-S.

Ακουω προτασεις.

Διαλέγεις μία απο τις υποστηριζόμενες κάρτες του DScaler

http://deinterlace.sourceforge.net/FAQ.htm

Almost any card (and that means A LOT) based of former Brooktree (now Conexant) chips including bt848/878/879 will work for video only. Why those ? These chips are easy to program (there has been A LOT of software based on those) and are very cheap. This means many manufacturers have (and are still) produced cards based on those chips.

Επειδή με ενδιαφέρει και εμένα αυτό το θέμα, δεν υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που να έχει δοκιμάσει να κάνει Upscaling το σήμα? Αξίζει ή όχι? Γιατί είναι ο μόνος λόγος που θα ήθελα να πάρω TV Card.

nektar θυμάμαι από το παλιό όπου γινόταν μια αντίστοιχη κουβέντα ότι το συμπέρασμα ήταν πως η βελτίωση ήταν σημαντική.
Πρέπει όμως να οριοθετήσουμε τα πράγματα. Τα προγράμματα αυτά δεν είναι θαυματοποιοί - δε θα πάρουν ένα χάλια σήμα και θα σου το φτιάξουν...

nektar θυμάμαι από το παλιό όπου γινόταν μια αντίστοιχη κουβέντα ότι το συμπέρασμα ήταν πως η βελτίωση ήταν σημαντική.
Πρέπει όμως να οριοθετήσουμε τα πράγματα. Τα προγράμματα αυτά δεν είναι θαυματοποιοί - δε θα πάρουν ένα χάλια σήμα και θα σου το φτιάξουν...

Ναι το καταλαβαίνω αυτό. Έχω πολύ καλό σήμα στο σπίτι απλά θέλω να το βελτιώσω αν μπορώ. Να του δώσω λίγο ανάλυση παραπάνω αν θες να το πούμε έτσι...

βελτίωση λοιπόν θα δεις...
Πες μου όμως κάτι άλλο... όταν θα θες να δεις tv θα πιάνεις το πληκτρολόγιο??? Και αν ναι, πόσες φορές πιστεύεις ότι θα το κάνεις...
Εκτός κι αν σε ενδιαφέρει να κάνεις εγγραφές...

βελτίωση λοιπόν θα δεις...
Πες μου όμως κάτι άλλο... όταν θα θες να δεις tv θα πιάνεις το πληκτρολόγιο??? Και αν ναι, πόσες φορές πιστεύεις ότι θα το κάνεις...
Εκτός κι αν σε ενδιαφέρει να κάνεις εγγραφές...

Αυτό δεν το είχα σκεφτεί... :operator:

DVD με το πληκτρολόγιο, TV Με το πληκτρολόγιο, το βλέπω στο ντουλάπι το Harmony :flipout:

Πάντως είμαι περίεργος να δω το αποτέλεσμα... Μάλλον θα το δοκιμάσω. Δεν είναι και τόσο ακριβές οι κάρτες. Μήπως πάρω μία που να πιάνει και τα ψηφιακά της ΕΡΤ. Αλλά ποια? Θυμάμαι έχει γίνει ξανά συζήτηση επί του θέματος... Αλλά αν έχετε καμία πρόταση για ρίξτε τη...

...Έχω πολύ καλό σήμα στο σπίτι απλά θέλω να το βελτιώσω αν μπορώ. Να του δώσω λίγο ανάλυση παραπάνω αν θες να το πούμε έτσι...

Ακριβως τα ιδια ισχυουν και για μενα!!!

Μπορειτε να μας πειτε 2-3 συγκεκριμενα μοντελα που αξιζουν, για να μην ψαχνουμε παντου;;;;

Αμα θες TV tuner για προβολέα , είναι κακή ιδέα ...

Παρόλαυτα εαν επιμένεις, και δεν χρησιμοποιείς WMC , προτείνω την Lifeview Trio

Πάντως πιο καλή δουλειά θα κάνεις με external upscaler αξίας 300-400 ευρώ ...

Επειδη κι εμενα με ενδιαφερει το συγκεκριμενο πειραμα εχει καποιος να προτεινει μια τετοια καρτα που να συνεργαζεται αποδεδειγμενα με το DScaler?

Εμενα με ενδιαφερουν και τα δορυφορικα της Νοβα αν μπορω να τα βελτιωσω λιγο.

Θαυματα δεν περιμενω αλλα αντεχω και να "πεταξω" 100-150 ευρω.

Επισης επειδη δεν ειμαι και πολυ ικανος να παρακολουθησω τα "Almost any card (and that means A LOT) based of former Brooktree (now Conexant) chips including bt848/878/879 will work for video only. Why those ? These chips are easy to program (there has been A LOT of software based on those) and are very cheap. This means many manufacturers have (and are still) produced cards based on those chips." καμμια μαρκα και μοντελο θα βοηθουσε πραγματικα.

Πάνο το θέμα αυτό το έχουμε αναφέρει και σε άλλα topics αλλά φαίνεται κανείς δεν κάνει Upscale με dscaler και κάρτα TV να μας γράψει τα αποτελέσματα. Και ούτε στο NET έχω βρει κάτι ακόμα. Γιατί θεωρητικά είναι όλα αυτά. Για την πράξη δεν έχω διαβάσει τίποτα (ιδίως για NOVA που με ενδιαφέρει και μένα). Κυκλοφορούν και hardware scalers αλλα ούτε και γι αυτά έχω βρει κανένα συγκριτικό να δω αν αξίζουν. Οπότε είμαι κι εγώ στην αναμονή...

Κυκλοφορούν και hardware scalers αλλα ούτε και γι αυτά έχω βρει κανένα συγκριτικό να δω αν αξίζουν. Οπότε είμαι κι εγώ στην αναμονή...

Από μια έρευνα που είχα κάνει γι'αυτά αξίζουν αν έχεις την άνεση διαθέσεις σημαντικό ποσό... (τότε πάνω από 1000άρικο)...

Παιδια εγω εχω καρτα τετοια , αλλα την εχω παρει εδω και αρκετα χρονια- δεν την βρισκεις τωρα νομιζω.
Το μοντελο ειναι της Pixelview kai η διαφορα με τη χρηση dscaler ειναι εμφανης προς το καλυτερο.
Κοστος περιπου 40 ευρο.

Η lifeview trio συνεργάζεται με DSCaler και με NOVA :) Γενικά τα κάνει σχεδόν όλα και συμφέρει ( δεν κάνει DVB-S2 )

Το πρόβλημα είναι ότι χάνομαι με τις ρυθμίσεις στο DScaler , ενώ με nova και ffdshow έχω δει βελτίωση ακόμα και στον Ant1 ... Εννοείται το ffdshow είναι ρυθμισμένο με βάση έναν ξένο οδηγό , τον οποίο έχω χάσει και τον ψάχνω τώρα ...

...και εννοειται, αμα τον βρεις, να τον postαρεις εδω!

Κι εγω κατι τετοιο φανταζομαι-ηθελα να κανω (αν γινεται):
το σημα (αναλογικο) που εχω, να το βλεπω μετα απο την επεξεργασια των DScaler + το resize του ffdshow.

Τωρα χρησημοποιω το Avermedia TV Box 7 (εξωτερικο tuner). Εχω πολυ καλο αναλογικο σημα και μπορω να πω οτι απο τον προβολεα μου, εχω αρκετα καλη εικονα, για τα δεδομενα τον συσκευων αυτων, παντα. Θα ηθελα ομως η εικονα να ειναι λιγο πιο sharp και με μεγαλυτερη ευκρινεια, κατι που νομιζω μπορω να το πετυχω με το resize του ffdshow.

Σα να αρχίζουμε να πηγαίνουμε κάπου... μην το εγκαταλείψετε το thread - όποιος βρει περισσότερα ας τα μοιραστεί να μας ανοίξει τα μάτια...

Re: Απάντηση: Καρτα TV για HTPC με προβολεα

Η lifeview trio συνεργάζεται με DSCaler και με NOVA :) Γενικά τα κάνει σχεδόν όλα και συμφέρει ( δεν κάνει DVB-S2 )

Το πρόβλημα είναι ότι χάνομαι με τις ρυθμίσεις στο DScaler , ενώ με nova και ffdshow έχω δει βελτίωση ακόμα και στον Ant1 ... Εννοείται το ffdshow είναι ρυθμισμένο με βάση έναν ξένο οδηγό , τον οποίο έχω χάσει και τον ψάχνω τώρα ...

Όταν λες βελτίωση...? Μπορείς να ποστάρεις έστω μία φωτογραφία από ένα mega, ant1? Αν μπορείς και με χωρίς το ffdshow...

Ζητάω πολλά? :slapface: :operator:

Re: Απάντηση: Καρτα TV για HTPC με προβολεα

Είχα δουλειές αυτές τις μέρες , με την πρώτη ευκαιρία θα γράψω video στον Ant1 της Nova να δείτε ...

Νασαι καλά!

Παριμένουμε! -bye-