Κάρτα TV??

George C

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,718
Παίδες καλησπέρα.

Θέλω να με βοηθήσετε γιατί έχω μείνει λίγο πίσω.
Θα κάνω μια αναβάθμιση στο HTPC μου και θέλω επί τη ευκαιρία να αλλάξω και την κάρτα TV που έχω και να βάλω μία που να πιάνει και τα ψηφιακά κανάλια. Θα δουλέψει με Windows 7 Media Center και θέλω να μπορώ να γράψω και μετά να μπορώ να το προβάλω σε HD τηλεόραση.
Άρα να γράφει σε κάποια καλή ανάλυση.
Τι επιλογές έχω γιατί με τα mpeg-2 και mpeg-4 έχω μπερδευτεί λίγο.
-bye-

Να υποθέσω ότι δεν έχει κανείς κάρτα οθόνης;;;;;
Έλα ρε παίδες, πείτε τίποτα!

Να υποθέσω ότι δεν έχει κανείς κάρτα οθόνης;;;;;
Έλα ρε παίδες, πείτε τίποτα!

Εγώ χρησιμοποιώ την Hauppauge WinTV-Nova-TD. Υποστηρίζει μόνο DVB-T (όχι analog) αλλά έχει δύο tuner, οπότε μπορείς άλλο να βλέπεις και άλλο να γράφεις. Η συμβατότητα με mpeg-2 και mpeg-4 εκπομπές εξαρτάται αποκλειστικά από τα codec που έχει εγκατεστημένα. Σε Windows 7 νομίζω υποστηρίζει mpeg-4 χωρίς να εγκαταστήσεις κανένα codec.

Επίσης καλή λύση αν σε ενδιαφέρουν και τα δορυφορικά είναι η Hauppauge HVR4000 που υποστηρίζει DVB-S, DVB-S2, DVB-T αλλά και analog.

Σίγουρα εξαρτάται μόνο από τα codecs, ή θέλει και το software της κάρτας να είναι συμβατό με mpeg-4?

Αν είναι μόνο codecs, τότε όλες οι DVB-T παίζουν και mpeg-4, σωστά?

Σίγουρα εξαρτάται μόνο από τα codecs, ή θέλει και το software της κάρτας να είναι συμβατό με mpeg-4?

Αν είναι μόνο codecs, τότε όλες οι DVB-T παίζουν και mpeg-4, σωστά?

Αν η κάρτα υποστηρίζεται από το Windows Media Center, δε σε ενδιαφέρει αν το πρόγραμμά της βλέπει άλλους codecs. Γενικά αν έχει BDA drivers (όλες έχουν πλέον) δε θα έχεις πρόβλημα.

Εγώ χρησιμοποιώ την Hauppauge WinTV-Nova-TD. Υποστηρίζει μόνο DVB-T (όχι analog) αλλά έχει δύο tuner, οπότε μπορείς άλλο να βλέπεις και άλλο να γράφεις. Η συμβατότητα με mpeg-2 και mpeg-4 εκπομπές εξαρτάται αποκλειστικά από τα codec που έχει εγκατεστημένα. Σε Windows 7 νομίζω υποστηρίζει mpeg-4 χωρίς να εγκαταστήσεις κανένα codec.

Επίσης καλή λύση αν σε ενδιαφέρουν και τα δορυφορικά είναι η Hauppauge HVR4000 που υποστηρίζει DVB-S, DVB-S2, DVB-T αλλά και analog.

Όχι τα δορυφορικά δε με ενδιαφέρουν.
Επίσης με ενδιαφέρουν και τα αναλογικά. Γιατί προς το παρών μόνο τα αναλογικά υπάρχουν. Οπότε θα με ενδιέφερε μια κάρτα που να παίζει και αναλογικά και ψηφιακά.
Έχω βρει αυτήν:
http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/TV-Radio-Cards/AverMedia-Avertv-Ultra-Pci-E-Rds-H777.htm

Η οποία λέει ότι είναι Hybrid. Αυτό σημαίνει ότι τα παίζει και τα δύο σωστά;
Αλλά έχει σαν μέγιστη ανάλυση 720 x 480 pixels

Επίσης έχω βρει και αυτήν:
http://www.plaisio.gr/Computers/Har...H727-Aver-TV-Tuner-PCI-Express-Capture-HD.htm

Η οποία κάνει και capture, έχει και αυτή υποτίθεται και αναλογικό και ψηφιακό δέκτη και μέγιστη ανάλυση: 2048 x 1536 pixels
Η τόση μεγάλη διαφορά στην ανάλυση τι σημαίνει;

Έχω μπερδευτεί λίγο....

Η δεύτερη είναι capture card μόνο, δεν έχει tuner επάνω.

Η πρώτη είναι hybrid (analog, dvb-t) και έχει hardware mpeg2 encoder για τα analog, που είναι ότι καλύτερο για εγγραφές χωρίς προβλήματα με MCE. Αν έβγαινε κάτι τέτοιο με dual tuners θα ήταν και το ιδανικό.
Η ανάλυση που βλέπεις αφορά τα αναλογικά, τα ψηφιακά εγγράφονται όπως εκπέμπονται.

Μάλιστα. Άρα η 1η είναι αυτό που ψάχνω.
Σ'ευχαριστώ για το χρόνο σου.

Απάντηση: Re: Κάρτα TV??

Η δεύτερη είναι capture card μόνο, δεν έχει tuner επάνω.

Η πρώτη είναι hybrid (analog, dvb-t) και έχει hardware mpeg2 encoder για τα analog, που είναι ότι καλύτερο για εγγραφές χωρίς προβλήματα με MCE. Αν έβγαινε κάτι τέτοιο με dual tuners θα ήταν και το ιδανικό.
Η ανάλυση που βλέπεις αφορά τα αναλογικά, τα ψηφιακά εγγράφονται όπως εκπέμπονται.

οχι κ η 2η ειναι καρτα tv μολις επεσε παρουσιαση στα χερια μου σε περιοδικο για pc k σιγουρα καλυτερη απο την πρωτη-μειονεκτημα το tv tuner της δεν υποστηριζει mpeg4 dvb-t

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Κάρτα TV??

οχι κ η 2η ειναι καρτα tv μολις επεσε παρουσιαση στα χερια μου σε περιοδικο για pc k σιγουρα καλυτερη απο την πρωτη-μειονεκτημα το tv tuner της δεν υποστηριζει mpeg4 dvb-t

Εννοείς εγγραφή σε mpeg4; Πρακτικά τι σημαίνει αυτό;
Ενώ της 1ης υποστηρίζει;

οχι δεν εχει ψηφιακο δεκτη-ετσι λει στο περιοδικό βεβαια στο plaisio βλεπω οτι εχει,μαλλον μονο για mpeg 2 ειναι-,εγγραφη κανει σε mpeg 4 εως 720χ576,επισεις εχει και pip

Last edited: