Καρυοθραύστης - Προτάσεις;

Stergito

Μέλος Σωματείου
11 November 2006
14,530
Θεσσαλονίκη
Σκεφτόμουν να το ρωτήσω τα Χριστούγεννα, που είναι και ψιλοεπίκαιρο, αλλά ξεχάστηκα...

Θέλω μια καλή εκτέλεση του Καρυοθραύστη του Τσαϊκόφσκυ (ποτέ δεν κατάλαβα γιατί μίσησε τόσο πολύ ο ίδιος αυτό του το έργο), αλλά ολόκληρη, όχι αποσπάσματα.

Για πείτε...

513P320RGPL._SS500_.jpg

Aυτή είναι η καλύτερη που έχω ακούσει εγώ: με τον Dorati και τη Συμφωνική του Λονδίνου, θρυλική ηχογράφηση "Mercury Living Presence" από το 1962 (νομίζω...). Υπάρχει σε SACD και θεωρείται demonstration class.
Ο Dorati έχει κάνει, στην ίδια εταιρία, άλλη μία, εξίσου καλή, με τη Συμφωνική της Minneapolis (1954). Kάπου πρέπει να την έχω σε βινύλιο, αλλά δεν μπορώ να σου εγγυηθώ ότι κυκλοφορεί ακόμη σε CD.

Λοιπόν, η εκτέλεση με Dorati και τη Συμφωνική του Λονδίνου (δεν ξέρω εάν είναι η ίδια με την προαναφερθείσα, αλλά πόσες να υπάρχουν), κυκλοφορεί και με αφήγηση στα ελληνικά από τον Ζακ Μεναχέμ. Πριν 30 χρόνια την είχε πάρει ο πατέρας μου (Philips 6522208) και την άκουγα σε δίσκο από ένα φορητό πικάπ. Μετά 30 περίπου χρόνια την πήρα σε CD (δεν έχω πικάπ), και την ακούν τα σπόρια...
:blush:

Όσοι έχετε μικρά, είναι μία καλή επιλογή.

Εντάξει, για γενική πληροφόρηση το είπαμε.
Πάντως ακόμη και στο παρασκήνιο -μάλιστα στις κορυφώσεις συνήθως δεν συνοδεύεται από την αφήγηση- ακούγεται για πολύ καλή εκτέλεση.

Ο Dorati μιά χαρά είναι!!!!!!!!!!!!!!
Δυό ακόμα Ρώσικες εκδοχές,πού αξίζουν είναι τού Gergiev μέ Ορχήστρα και Χορωδία Kirov από Philips,καί τού Rozhdestvensky απο Melodiya