Κασέττες μετάλλου: που μπορεί κανείς να βρει?

ckesinis

New member
14 February 2008
75
Μήπως κανείς σας γνωρίζει που μπορεί να προμηθευτεί κανείς κασέττες μετάλλου , TDK MA-XG , MA-X ή αντίστοιχου επιπέδου, όπως πχ SONY?
Κασετεμπορική θα φέρει Χρωμίου SA από βδομάδα , μου είπαν , για μετάλλου ούτε λόγος.
Στο ebay παίζουν εξωφρενικές τιμές , από 20 euro και πάνω το κομμάτι για τις MA-XG...
Κάθε πληροφορία ευπρόσδεκτη...

Last edited:
Απάντηση: Re: Κασέττες μετάλλου: που μπορεί κανείς να βρει?

Στην Κασσετεμπορική έχεις κοιτάξει; Αν και το θεωρώ απίθανο να στοκάρουν ακόμα κασσέτες...

Κασετεμπορική θα φέρει Χρωμίου SA από βδομάδα , μου είπαν , για μετάλλου ούτε λόγος.
-bye--bye-

Έχε υπόψη πως οι κασέτες γερνούν, ακόμη και αν παραμένουν άγραφες. Πριν από καμιά δεκαριά χρόνια είχα αγοράσει κάτι TDK MA-XG (δυσεύρετες ακόμη και τότε) που αποδείχθηκε πως είχαν τα μαύρα τους τα χάλια. Πιθανόν λόγω των συνθηκών αποθήκευσης.

Όλη η ιστορία ξεκίνησε με την αγορά ενός TEAC 6000 από ένα φίλο, μιας κι έχω ήδη καμμιά 200 αριά κασέτες, κι έχω ακόμη κάποιες άγραφες από τότε...
μεταξύ των οποίων και κά'να δυό TDK MA-XG και κάποιες TDK SA-XS
Εχω ήδη ένα ΝΙΚΚΟ ND1000 τρικέφαλο, αλλά , επειδή δεν τις είχα γράψει όλες μ' αυτό, το αζιμούθιο εγγραφής της καθεμιάς διαφέρει, και δεν είναι πρέπον να αλλάζω της κεφαλής με κατσαβιδάκι ...
Μάλιστα, υπήρχε ειδική κασέτα με καθρέπτη , για την απόλυτη ευθυγράμμιση της κεφαλής, εργαλείο που είχαν μόνο οι επισκευαστές κασετοφώνων, (κάτι σαν να ρυθμίζεις την VTA σε κεφαλή πικάπ...
Κι είπα να ξαναθυμηθώ να γράψω καμμιά κασέττα, έτσι για το ...μώτο!!!:coool:

Αυτό που μας κάνει ν' αγαπάμε τα "αναλογικά" μέσα, είναι , πιστεύω , ότι είναι πιο κατανοητός ο τρόπος αποθήκευσης / αναπαραγωγής του ήχου...

Re: Απάντηση: Κασέττες μετάλλου: που μπορεί κανείς να βρει?

...Αυτό που μας κάνει ν' αγαπάμε τα "αναλογικά" μέσα, είναι , πιστεύω , ότι είναι πιο κατανοητός ο τρόπος αποθήκευσης / αναπαραγωγής του ήχου...

Όου γιες! Κάτι σαν το 2CV και τη R25.

Ντεν ξεύρω, συνωνόματε, θ' αρουτήξω απ' εβδομάδος και θα ενημερώσω...

Μάλλον "κομματάκι" ακριβότερα από ένα ομόσταυλο άγραφο CD, ακόμη κι ιατρικώνΕ /αρχειοθετικώνΕ προδιαγραφώνΕ