Κατα ποσο βελτιωνει τον ηχο ενας σταθεροποιητης τασης ?

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

GiannisTyf

Senior Member
29 July 2012
362
θεσσαλονικη
Προχθες εβαλα στην γραμμη τροφοδοσιας του συστηματος εναν σταθεροποιητη τασης[φτηνο σχετικα]2000VA και στα test που εκανα[με η χωρις]ακουσα αρκετη διαφορα προς το καλυτερο οταν το συστημα επαιζε με τον σταθεροποιητη.Καλυτερα πριμα-μεσαιες ποιο σφιχτα και καθαρα μπασα.Την διαφορα την ακουσε και αλλο ατομο[γιατι ορισμενοι θα σκεφτουν οτι την διαφορα την ακουει η φαντασια μου].Ας παραθεσουν την εμπειρια τους οσοι φιλοι εχουν κανει κατι αναλογο.

GiannisTyf

Senior Member
29 July 2012
362
θεσσαλονικη
Αλλο πραγμα ειναι το UPS και αλλο ο σταθεροποιητης τασης.Το UPS προοριζεται για χρηση στην τροφοδοσια ενος υπολογιστη και ο σταθεροποιητης για τροφοδοσια σε πολλα αλλα μηχανηματα[αναμεσα τους και τα μηχανηματα ηχου].Το οτι οσο πιο καλα τα μηχανηματα τοσο η διαφορα ακουγεται περισσοτερο ειναι το μονο σιγουρο.Ο ενισχυτης μου ειναι ο NAIM NAIT XS και απ αυτον ακουστηκε η διαφορα.

GiannisTyf

Senior Member
29 July 2012
362
θεσσαλονικη
Ο σταθεροποιητης ειναι ο TELE SDR-2000VA και τον αγορασα 50ε.Καποιος θα πει α τοσο φτηνος δεν κανει τιποτα τις διαφορες τις ακουει μονο στη φαντασια του.Οποιος θελει να δει αν οντως ειναι ετσι δεν εχει παρα να κανει μια δοκιμη.Αν καποιος φιλος ειναι εδω γυρω στη θεσσαλονικη μπορω να του τον δανεισω για να κανει ενα test.

Magellan

Banned
28 July 2006
19,083
Εν πλώ
Εννοείται ότι δεν πρόκειται καν να σκεφτώ κάτι τέτοιο για εσένα.Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία.Κανένα λίνκ που να φαίνεται ο σταθεροποιητής έχεις;

Nικόλα πρόκειται για κινέζικο μοντέλο που κυκλοφορεί από διάφορες εταιρείες.
Θα το βρεις σαν Kebo,Shsoeyan...κ.α.

toliskot

Supreme Member
20 February 2012
4,462
Ραφήνα
Λογικά αν είναι μόνο σταθεροποιητής δεν θα επηρεάζει την συμπεριφορά των μηχανημάτων και κατ επέκταση και το ηχητικό αποτέλεσμα. Αν όμως φιλτράρει το ρεύμα ή του αλλάζει το συνημίτονο τότε πολύ πιθανόν να επιρεάζει και τον ήχο.

GiannisTyf

Senior Member
29 July 2012
362
θεσσαλονικη
Απο οτι ξερω ειναι μονο σταθεροποιητης αν κανει και φιλτραρισμα δεν το ξερω.Το να κανει δουλεια ενα μηχανακι που αξιζει 50ε καταλαβαινω οτι ακουγεται παραξενο στην κοινοτητα του HI FI για πολλους οτι δεν ειναι ακριβο δεν κανει τιποτα[στην κοινοτητα του HI END] ακομα περισσοτερο.

GiannisTyf

Senior Member
29 July 2012
362
θεσσαλονικη
Αυτο που ακουσα αμεσα ηταν οτι τα μηχανηματα εδειξαν οτι τροφοδοτουνται με καλυτερο ρευμα απο οτι πριν.Το ψηφιακο οργανο που εχει ο σταθεροποιητης δειχνει σταθερα 230V που αυτη ειναι στην ουσια η δουλεια του.Εχει και ασφαλεια 15Α για την περιπτωση υπερτασης.

leo1964

AVClub Fanatic
12 May 2010
10,381
Νησί των Φαιάκων
Απάντηση: Re: Κατα ποσο βελτιωνει τον ηχο ενας σταθεροποιητης τασης ?

Αυτο που ακουσα αμεσα ηταν οτι τα μηχανηματα εδειξαν οτι τροφοδοτουνται με καλυτερο ρευμα απο οτι πριν.Το ψηφιακο οργανο που εχει ο σταθεροποιητης δειχνει σταθερα 230V που αυτη ειναι στην ουσια η δουλεια του.Εχει και ασφαλεια 15Α για την περιπτωση υπερτασης.

Όπως επισημαίνει και ο toliskot,αν δεν αλλάζει το συνημίτονο,μιλάμε για πολύ καλή και συμφέρουσα τιμή!
Το επηρεάζει το συνημίτονο;
Εδώ σε θέλω...

Magellan

Banned
28 July 2006
19,083
Εν πλώ
....για πολλους οτι δεν ειναι ακριβο δεν κανει τιποτα[στην κοινοτητα του HI END] ακομα περισσοτερο.

Μην βγάζεις εύκολα συμπεράσματα Γιάννη..
Κανείς δεν έκρινε το μηχανάκι από την τιμή του, ούτε το πέταξε στο καλάθι των αχρήστων μαζί με την γνώμη σου..Αλλά κάποιες απορίες
σχετικά εύκολα μπορεί να δημιουργούνται, τουλάχιστον σε μένα προσωπικά.

Εχω δοκιμάσει και είχα στο σύστημα μου πολλές τέτοιου είδους συσκευές
καποιες μεσαίας τιμής, κάποιες ακριβές και κάποιες πανάκριβες..

Κάποιες από αυτές λειτουργούσαν σωστά(?)
με ακουστά αποτελέσματα, κάποιες πρόσθεταν βόμβο, κάποιες δεν είχαν την δυνατότητα
να αντέχουν τα ρεύματα που απαιτούσαν τα ενισχυτικά σε μεγάλες εντάσεις(=μεγάλη κατανάλωση)
με αποτέλεσμα να λειτουργούν σαν κόφτες, και άλλες πάλι πρόσθεταν τα δικά τους χαρακτηριστικά
στο ηχητικό αποτέλεσμα.

Μπορεί το μηχανάκι που βρήκες να σε ικανοποιεί, αλλά δεν σημαίνει πως είναι
πανάκεια για όλα τα συστήματα.

GiannisTyf

Senior Member
29 July 2012
362
θεσσαλονικη
Μιλησα γιαυτο που ακουσα στο δικο μου συστημα,σε καποιο αλλο μπορει να ακουστει διαφορετικα,δεν ειναι τιποτα απολυτο.Η γνωμη μου ειναι οτι αν κατι ειναι κινεζικο και φτηνο δεν πρεπει να το αποριπτουμε χωρις να το δοκιμασουμε.Ψαχνουμε για παραδειγμα κινεζικες λαμπες για τον ενισχυτη μας αλλα αν μας πουν για καποιο αλλο μηχανημα που ειναι και φτηνο το βλεπουμε υποπτα.

ΔημήτρηςΤοπ.

AVClub Addicted Member
11 March 2007
1,666
το συγκεκριμένο το ειχα στο ρακ και εκανε μεγαλη ζημιά στο αποτέλεσμα ακρόασης.
τωρα το εχω στο ψυγειο.

GiannisTyf

Senior Member
29 July 2012
362
θεσσαλονικη
Οπως ελεγα και λιγο πριν μονο οταν δοκιμαζουμε κατι μπορουμε να εχουμε στα σιγουρα γνωμη γιαυτο.Ο φιλος Δημητρης ακουσε ζημια εγω ακουσα βελτιωση, μονο αν καποιος αλλος το δοκιμασει θα ξερει σιγουρα τι κανει στο δικο του συστημα και τι δεν κανει.