ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
21,202
ΑΘΗΝΑ
θελω να μαθω για την κατανομη πετρελαιου σε 3οροφο χωρις αυτονομη θερμανση.
στα 7 χρονια που διαμενω εκει,γνωριζα οτι υπαρχει συγκεκριμενη κατανομη του πετρελαιου,αλλα κακως ή καλως,το πληρωνα δια 3.
δηλαδη οτι ποσο μπει στην δεξαμενη,δια 3 τα διαμερισματα που ειμαστε στο κτηριο.
επειδη ομως τα πραγματα στριμωξαν,θελω να δω ποσο πετρελαιο μου αντιστοιχει βαση νομου.
το κτηριο ειναι 3οροφο,εγω μενω στο ισογειο και εχω αλλους 2 απο πανω μου.
τι ακριβως ισχυει και πως το υπολογιζουμε?(καποιο παραδειγμα καλο θα ηταν..)

Με τα χιλιοστά πληρώνεται και υπάρχει μια μείωση σε διαμερίσματα πάνω απο πυλωτή και κάτω απο πλάκα (τελευταίος όροφος ή ρετιρέ).

Αυτά απ'ότι θυμάμαι αυτά, δεν γνωρίζω το νόμο.

Βρες απ' την άδεια της οικοδομής τα χιλιοστά του κάθε διαμερίσματος.

Μετά δες εδώ:

http://www.polyd.gr/faq-b.htm#faq01

Είναι ο απλότερος τρόπος υπολογισμού καθώς δεν υπάρχει μελέτη θερμικών απωλειών και ωρομετρητές ή θερμιδομετρητές.....

καταρχην θα επρεπε να ειχει μεριμνησει ο ιδιος(ιδιοκτητης) για να βγαινει ξεχωριστο τιμολογιο για το καθε σπιτι(?)
υπαρχει καποια χρεωση παραπανω γι`αυτο?
επειδη δεν ξερω ποσο ακριβως ειναι το σπιτι,εαν υποθεσουμε οτι ειναι δηλωμενο 80τ.μ και τα 2 απο πανω μου 90τ.μ και γεμιζουμε 1000λιτρα αξιας 1400ευρω.
ποσο περιπου θα βγει στον καθενα μας?αξιζει να κανω μανουρα?
παιζουν ρολο μονο τα τετραγωνικα ή και ο οροφος?

Kαι τα τετραγωνικά και ο όροφος παίζουν ρόλο, όμως μόνο στην περίπτωση που έχει γίνει μελέτη θερμικών απωλειών από μηχανολόγο. Αυτό γίνεται σε όλες τις νέες κατασκευές.

Για τα παλαιά σπίτια χωρίς μελέτες και χωρίς αυτονομία (όπως βλέπεις και απ' τον σχετικό μαθηματικό τύπο) ο υπολογισμός είναι πολύ απλός, και βάσει μόνο των χιλιοστών. Συνεπώς αν η διαφορά στα τετραγωνικά είναι μικρή, δεν πρόκειται να διαπιστώσεις σημαντική απόκλιση. Αν έμενες σε γκαρσονιέρα και οι απο πάνω σου είχαν 3άρια, τότε ναι, θα υπήρχε διαφορά στα αναλογούντα ποσά.

Last edited:
Για διαμερίσματα με αυτονομίες (ο καθένας το ανάβει όσο θέλει με ξεχωριστό μετρητή) αλλά κοινή δεξαμενή πώς γίνεται ο υπολογισμός; Βάσει ωρών που καίει ο καθένας και μόνο; Ή θέλει κι εκεί άλλους υπολογισμούς;

Kαι τα τετραγωνικά και ο όροφος παίζουν ρόλο, όμως μόνο στην περίπτωση που έχει γίνει μελέτη θερμικών απωλειών από μηχανολόγο. Αυτό γίνεται σε όλες τις νέες κατασκευές.

Για τα παλαιά σπίτια χωρίς μελέτες και χωρίς αυτονομία (όπως βλέπεις και απ' τον σχετικό μαθηματικό τύπο) ο υπολογισμός είναι πολύ απλός, και βάσει μόνο των χιλιοστών. Συνεπώς αν η διαφορά στα τετραγωνικά είναι μικρή, δεν πρόκειται να διαπιστώσεις σημαντική απόκλιση. Αν έμενες σε γκαρσονιέρα και οι απο πάνω σου είχαν 3άρια, τότε ναι, θα υπήρχε διαφορά στα αναλογούντα ποσά.

γι`αυτο ρωταω.
εαν η διαφορα ειναι μικρη,να μην το κανω θεμα.
ευαχαριστω..

Απάντηση: Re: ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Για διαμερίσματα με αυτονομίες (ο καθένας το ανάβει όσο θέλει με ξεχωριστό μετρητή) αλλά κοινή δεξαμενή πώς γίνεται ο υπολογισμός; Βάσει ωρών που καίει ο καθένας και μόνο; Ή θέλει κι εκεί άλλους υπολογισμούς;

Yπαρχει η ωρομετρηση και η θερμιδομετρηση,αναλογα με τον τυπο μετρητη που υπαρχει στην οικοδομη.Οπως και να εχει ιδιως οι ωρομετρητες θελουν συχνοτατο ελεγχο και αλλαγη-ειναι κατ ουσιαν ρολογια που μετρουν ωρα και φυσικα εχουν αποκλισεις .Δυστυχως καποιες φορες οι αποκλισεις δεν ειναι τυχαιες.
Στην περιπτωση της ωρομετρησης υπολογιζονται τετραγωνικα,θερμικες απωλειες κλπ,κλπ

Last edited: