Κατάσχεση εις χείρας τριτων...?

ilias

Supreme Member
18 June 2006
9,421
Bratislava
Γνωστος μου, νοκιαζει διαμερισμα, απο οφειλετη (και κακοπληρωτη) του Δημοσιου.

Απο δικαστικο κλητηρα, επιδοθηκε επιστολη, με την οποια, η εφορια, τον καλει να πληρωνει το ενοικιο σ' αυτην και οχι στον ιδιοκτητη.

Η επιστολη ριχτηκε κατω απο την πορτα του διαμερισματος (δεν παρεδοθη προσωπικα) και εχει τη σφραγιδα του υπαλληλου, οτι παραδοθηκε νομιμως.

Ωστοσο, υπαρχει χρονικο περιθωριο 8 ημερων, να αποδεχθει ή οχι το καλεσμα ενωπιον της οικειας εφοριας, αλλοιως "το ολικο χρεωστουμενο ποσο το επωμιζεται ο ιδιος :FSGSFGS4:" (αν δηλαδη δεν παρουσιασθει στην εφορια εντος των 8 ημερων ειτε για να το αποδεχθει, ειτε για να το αποριψει)...

Με δεδομενο, οτι ο ενοικιαστης ειναι πχ καθηγητης απο αλλη πολη και λειπει επι μακρον απο την κατοικια που ενοικιαζει, πως δικαιολογειται ο χρονικος περιορισμος, ειδικα απο τη στιγμη που δεν του επιδοθηκε προσωπικα η επιστολη?

Με δεδομενο οτι αυτος ειναι ενας απλος.... νοικιαρης, τι νταλκα βαραει να επωμισθει ολο το χρεωστουμενο ποσο ενος ξενου?

Με δεδομενο οτι αυτος εχει συμβολαιο να καταβαλλει ενοικια στον ιδιοκτητη, ποσο καλυμενος ειναι απεναντι του, αν αντι σε αυτον τα καταβαλλει στην εφορια?

Γενικοτερα, πως το βλεπετε ολο αυτο? Ειναι κατι τυπικο που συμβαινει συχνα ή κατι νεο και πρασινο αναπτυξιακο?

Κυριως μου εκανε εντυπωση οτι η επιστολη απλως πεταχτηκε κατω απο το διαμερισμα και αν τυχον ελλειπες πχ για διακοπες ή χανοταν μεσα σε διαφημιστικα απο ντελιβερυ θα.....χρωστουσες αλλα αντ αλλων....

Καμμια γνωμη?

H εφορια μπορει να κανει κατασχεση εις χειρας τριτου.

Απαιτειται νομιμη κοινοποιηση της αναγγελιας στον τριτο.

Το "το ολικο χρεωστουμενο ποσο το επωμιζεται ο ιδιος" δεν ισχυει - ειναι λαθος.

Ο ενοικιαστης οφειλει τα μισθωματα (λογικο), και βαση της επιστολης πρεπει να τα καταθετει στην εφορια.

Ο τροπος παραδοσης της επιστολης δεν ειναι νομιμος.
(θα ηταν, ειτε εαν ο ενοικιαστης την παραλαμβανε προσωπικως, ειτε ειχει γινει θυροκολληση της επιστολης)

Το "το ολικο χρεωστουμενο ποσο το επωμιζεται ο ιδιος" δεν ισχυει - ειναι λαθος.

Ετσι που το σκεφτομαι παλι, ισως εννοουσε το ποσο του ενοικιου...αλλα και παλι, αν και εγω ειμαι κακοπληρωτης και χρωσταω και καμμια 10ρια νοικια, πραγμα οχι και τοσο ασυνηθιστο, θα θεωρηθω κι εγω...οφειλετης του δημοσιου?

Ο τροπος παραδοσης της επιστολης δεν ειναι νομιμος.
(θα ηταν, ειτε εαν ο ενοικιαστης την παραλαμβανε προσωπικως, ειτε ειχει γινει θυροκολληση της επιστολης)

Η θυροκολληση, σημαινει οτι ελαβα και γνωση της, εντος των χρονικων οριων που θετει?

Οπως και να χει... μπερδεμενα μου φαινονται... χωρια την ησυχια σου που χανεις και ολο και κατι θα χρειαστει να ξοδεψεις κι εσυ σε κανενα δικηγορο...

Η θυροκολληση ειναι τροπος νομιμης κοινοποιησης.
Γινεται με παρουσια μαρτυρα, και ναι, σημαινει οτι ελαβες γνωση. Εαν αποδειξεις οτι ησουν εκτος, τοτε μπορεις να την "γλυτωσεις" (με την εννοια δλδ οτι δεν ελαβες γνωση)

Αναφορικα με το αν εσυ χρωστας 10 ενοικια, εσυ δεν θεωρεισαι οφειλετης του δημοσιου.

Οι τσαμπα νομικες συμβουλες ετελειωσαν -bye-
Να πεθανουν απο την πεινα οι δικηγοροι ???

Με την θυροκολληση υποχρεουται να παραδοση αντιγραφο στην αστυνομια και να στειλει συστημενη επιστολη για την επιδοση που εκανε

Νομιζω ακομα οτι για να κατασχεσει τα ενοικια,πρωτα πρεπει να υπαρχει δικαστικη αποφαση που να κοινοποιηθει και στον οφειλετη και στον νοικαρη.