Κατασκευη Aleph 1.7 προβλημα

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

takis

Supreme Member
11 August 2006
3,745
--------------------
καλημερα

ξεκιναω με λιγα λογια για την κατασκευη του aleph 1.7 nelson pass ο προ ειχε φτιαχτει και επαιζε αψογα πριν απο 6 χρονια καποια στιγμη με επιασε η τρελλα για βελτειωσει του μηχανηματος οταν ξεκινησα να αλλαζω υλικα ειδα οτι τα τυπωμενα του κροατη δεν ηταν και οτι καλλυτερο για κολλησεις και αποκολησεις οποτε παραγγειλα απο τον ιδιο νεα τυπωμενα απο εδω και περα ξεκιναει το προβλημα

αφου τελειωσε η συναρμολογηση το μηχανημα ενω παιζει μουσικη εχει βομβο εκανα πολλες δοκιμες αλλα δεν βρηκα ακρη μεχρι που αλλαξα τα παντα αλλα παλι δεν λυθηκε το προβλημα ,ακομα και με αλλο τροφοδοτικο σταθεροποιημενο εχει βομβο

περιμενω καποια βοηθεια ειναι θεμα τιμης πλεον να πω οτι και οταν ηταν μεσα στο κουτι του εβγαζε βομβο

ανεβαζω φωτο τις κατασκευης και ηχο οπως και το pdf για την κατασκευη του

Attachments

• P8280241.jpg
    P8280241.jpg
    121.5 KB · Views: 162
  • P8280242.jpg
    P8280242.jpg
    92 KB · Views: 163
  • P8280243.jpg
    P8280243.jpg
    97.8 KB · Views: 162
  • P8280245.jpg
    P8280245.jpg
    104 KB · Views: 162

takis

Supreme Member
11 August 2006
3,745
--------------------
εγω λεω οτι ειναι θεμα τροφοδοσιας ανεβαζω το αρχικο τροφοδοτικο που ειχε στειλη την πρωτη φορα ο κροατης και ας το συγκρινει καποιος με αυτο που εχει μεσα το pdf που εχω ανεβασει εκει ειναι η νεα εκδοση του τροφοδοτικου με αρκετες αλλαγες θα ελεγα και αν εχετε ακουσει τον βομβο ποιο πολυ μου κανει για τροφοδοτικο

Attachments

• power supply 1.7.jpg
    power supply 1.7.jpg
    30 KB · Views: 117

takis

Supreme Member
11 August 2006
3,745
--------------------
λοιπόν το πρόβλημα λύθηκε έβγαλα την ζενερ που έχω σημειώσει με κόκκινο στο σχέδιο του τροφοδοτικού και η οποία δεν υπήρχε στο original σχέδιο του pass δεν ξέρω γιατί την έβαλε ο κροατης και γιατί έχει ψιλό αλλάξει το σχέδιο άλλα δημιουργούσε πρόβλημα μετά έβαλα και όλες τις γειώσεις μαζί έχει πάρα πολλές το τυπωμένο και σχεδόν ησύχασε

άλλη κίνηση που θα κάνω είναι να φτιάξω το αρχικό τροφοδοτικό σε μια διάτρητη και δοκιμάσω και με αυτό
αν μπορεί κάποιος να μου εξήγηση γιατί έχει κάνει αυτές τις αλλαγές θα με βοηθούσε

Attachments

• pwr 1.7.jpg
    pwr 1.7.jpg
    30.2 KB · Views: 99

zakman35

Senior Member
4 May 2010
583
Αθήνα, Ελλάδα
Το τροφοδοτικό σου περιλαμβάνει shunt regulator (οι 7 zener σε σειρά με την αντίσταση), σε συνδυασμό με capacitance multiplier. (irf610) η zener που είναι δίπλα στον κύκλο είναι για την προστασία του μόσφετ.

Οι zener όντως βγάζουν θόρυβο, μπορείς να τις αντικαταστήσεις με leds, αλλά για περισσότερα μπορείς να ρωτήσεις τον Salas (μέλος του forum), είναι ο πλέον ειδικός σε αυτά τα θέματα.