Κατασκευη: Φορτιστης Συσκευων USB με 2 ή 3 ΑΑ Μπαταριες

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

    Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

    Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

kospap

Supreme Member
31 July 2009
8,731
Αγοράζοντας τα 2 μέρη από το ebay συναρμολόγησα αυτόν τον φορτιστή.

webigp7333.jpg


Η πλακέτα πρέπει να βγάζει 500mA. Με τάση εισόδου τα 3-5 Βολτ. Τα 5 είναι λίγα για 4 μπαταρίες, και οι τρεις μπαταρίες είναι καλές για ισχύ αλλά είναι λίγο παράξενο νούμερο.
Φυσικά με 3 μπαταρίες Λιθίου L91 θα είναι μπόμπα!
Καθώς επεξεργαζόμουνα τη μπαταριοθήκη είδα ότι εύκολα μπορούσα να στείλω ρεύμα από τις δύο μπαταρίες στον διακόπτη.

webigp7340.jpg


Ο διακόπτης όμως είναι 2 θέσεων On-Off. Αποφάσισα λοιπόν να τον χρησιμοποιήσω ως On 1 - on 2. Στη φωτο το πράσινο βέλος δείχνει την σύνδεση του καλωδίου για 2 μπαταρίες και το μωβ τη σύνδεση του καλωδίου εξόδου ( η είσοδος για 3 μπαταρίες γίνεται με το κολλημένο μεταλλικό κομμάτι στην Τρίτη θέση)

Το αποτέλεσμα.

webigp7348.jpg
 
Re: Απάντηση: Κατασκευη: Φορτιστης Συσκευων USB με 2 ή 3 ΑΑ Μπαταριες

οχι απο τον ιδιο πωλητη στο ebay
 
ναι αλλα εχει κα μαυρη μονωτικη γιαιτ επρεπ να το παω σταδιακα απο κατω