Κατασκευή κορνίζας

nikos 1850

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,422
Λάρισα
'Έχω φτιάξει 1 puzzle 3.000 κομμάτια με διαστάσεις 1,21x0,80m.

Οι τιμές που πήρα από κορνιζοποιούς είναι από 60 ευρώ και άνω.
Δηλαδή μια κορνίζα 4-5cm (πλάτος) περίπου + ματ τζάμι + δουλειά.

Σκέφτομαι να την κάνω μόνος μου, γιατί μου φαίνεται λίγο απαγορευτική η τιμή.
Έχει κάποιος ασχοληθεί με τέτοια κατασκευή, ώστε να μου δώσει τα "φώτα" του ή ξέρετε κάποια σχετικά link που μπορώ να δω-συμβουλευτώ ώστε να το επιχειρήσω?

Ή τελικά να καταλήξω στην πιο συμφέρουσα πρόταση (60 ευρώ) γιατί θα μου βγει πιο ακριβά αν το επιχειρήσω μόνος μου?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια.

Κάθε δουλειά έχει την τέχνη της αλλά πόσο έχει ένα ψιλο τζάμι ρε γμτ που ζητάνε τόσα λεφτά; γιατί τα προφίλ έτοιμα τα έχουν. Η δε δουλειά δεν πρέπει να είναι πάνω από 10 λεπτά.

Η διαδικασία είναι: Βάψιμο των ξύλων (με πιστόλι καλύτερα), ακριβής κοπή σε γωνιακό τροχό με βάση στις 45 μοίρες μετράμε πάντα το εσωτερικό σημείο στην πατούρα σύμφωνα με τις διαστάσεις του αντικειμένου που θα κορνιζάρουμε), κάρφωμα με καρφωτικό του τελάρου. Βάψιμο με πινελάκι ζωγραφικής των γωνιών να μη φαίνονται τα κοψίματα καθαρίζουμε με πανάκι την μπογιά που περισεύει. Τοποθέτηση του τζαμιού, τοποθέτηση του παζλ ή οτιδήποτε θα κορνιζάρουμε. Και μετά από πίσω σφράγισμα ή με απλό χαρτί, ή δερματίνη καλύτερα.
Πρέπει να πιάνουν τα χέρια κάποιου, ή να εξασκηθεί με δοκιμές. Ο γωνιακός τρόχος είναι πολύ επικίνδυνο εργαλείο χρειάζεται προσοχή.
Ξύλα με πατούρα βρίσκεις σε μαγαζιά τύπου Πράκτικερ, ή ξυλείας. Όσο πιο επεξεργασμένα με σχέδια είναι, τόσο ακριβότερα. Χρειάζεται προσοχή να είναι λεία, και να μην έχουν ρόζους.

Last edited:
Ρώτησα σε πολλά μαγαζιά με κορνίζες...
Από 60-95 ευρώ τιμές.....
Σε ένα μαγαζί με είδη ξυλείας ,άβαφη κορνίζα από 3€/m.
Απλά πρέπει να πάρω 2 βέργες των 3m.
Τζάμι ματ 2mm κοντά στα 30€, απλό τζάμι 3mm 10€.
Είμαι ακόμα σε αναζήτηση...

Εναλλακτικά, μπορείς να κολλήσεις το πάζλ σε χαρτί και να το πιάσεις με πιαστράκια πάνω σε τζάμι χωρίς ξύλινο περίγραμμα.

Εναλλακτικά, πάς σε έναν ξυλουργό. Το να σου κόψει τα ξύλα θα είναι φτηνό. Το κόλλημα είναι μια άλλη ιστορία όμως να το κάνεις μόνος.

Εναλλακτικά μπορείς να κολλήσεις ή να πιάσεις με μικρά καρφάκια με χοντρό κεφάλι 2 πηχάκια όπως ήταν οι σχολικοί μας χάρτες πάνω και κάτω.

Νομίζω είναι αρκετές οι ιδέες :)