Κατασκευη λιγο διαφορετικου πολυμπριζου

GiannisTyf

Senior Member
29 July 2012
362
θεσσαλονικη
Εφτιαξα ενα πολυμπριζο λιγο διαφορετικο (ως προς την συνθεση του) με τον παρακατω τροπο.
Σε μια ραγα ηλεκτρολογικου πινακα μηκους 40εκ. τοποθετησα (απο αριστερα προς τα δεξια οπως το βλεπουμε) 3 κλεμμες ραγας (3 x φαση-ουδετερο-γειωση) και 6 μπριζες σουκο ασφαλειας (Γερμανιας).
Στην πρωτη κλεμμα συνδεθηκε η παροχη που ερχεται απο τον πινακα,(απο αυτη τροφοδοτουνται οι υπολοιπες κλεμμες και οι μπριζες),στην δευτερη το καλωδιο τροφοδοσιας του ενισχυτη,στην τριτη κλεμμα το καλωδιο τροφοδοσιας του player.
Απο τις 6 σουκο τροφοδοτουνται οι υπολοιπες συσκευες
Εχω βαλει και μια ασφαλειοθηκη με ασφαλεια τηξης για καθε ενδεχομενο.
Το αποτελεσμα σε σχεση με 2 απλα πολυμπριζα που ειχα πριν (philips-belkin) ηταν καλυτερη τροφοδοσια (ακουστη),πιο καθαρος ηχος,και γενικα βελτιωση στον ηχο του συστηματος.

Attachments

• DSCN0378.jpg
    DSCN0378.jpg
    92.6 KB · Views: 478
  • DSCN0384.jpg
    DSCN0384.jpg
    90.7 KB · Views: 475
  • DSCN0386.jpg
    DSCN0386.jpg
    79.7 KB · Views: 477
  • DSCN0370.jpg
    DSCN0370.jpg
    85.5 KB · Views: 476
  • DSCN0371.jpg
    DSCN0371.jpg
    85.7 KB · Views: 476
Πρεπει ακομα να αναφερω οτι το κουτι του ειναι φτιαγμενο απο ξυλο και ειναι βαμμενο με μαυρο γυαλιστερο χρωμα (αυτο χρειαστηκε την περισσοτερη δουλεια).

τώρα μας το δείχνεις αυτό? πριν κλείσεις το κουτί θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον συντοπίτη ^^
Μπράβο για το μεράκι. Υπερπαραγωγή έκανες! Εγώ ακόμα βολεύομαι με ένα δανεικό από τον Έκτορα Κατσίκη. Όταν έρθει η ώρα μου θα μιλήσουμε αναλυτικότερα. Οι ρευματοδότες τι είναι? μέσα από το ξύλο έβαλες τίποτα τύπου πισσόχαρτο? Η εσωτερική συνδεσμολογία είναι αστέρας ή στη σειρά και με τι καλώδιο? Α! και την ασφάλεια τι τη θες? δεν έχει ο πίνακας ούτως ή άλλως? Ακόμα ένα σκουπιδάκι μάλλον είναι.

Δεν εχω βαλει καποιο φιλτρο ουτε το δοκιμασα γιατι ο σκοπος ηταν να ειναι οσο το δυνατον καθαροτερο το
ρευμα.
Η ασφαλεια μπηκε για παν ενδεχομενο.
Δεν εχω βαλει καποιο μονοτικο εσωτερικα,μπορει να το κανω αργοτερα.
Οι μπριζες ειναι μιας Γερμανικης εταιριας δεν θημαμαι ποια ειναι,παντως δεν ειναι ακριβες (5ε η μια).
Περισσοτερα θα αναφερω αργοτερα σημερα.

Απάντηση: Re: Κατασκευη λιγο διαφορετικου πολυμπριζου

Δεν εχω βαλει καποιο φιλτρο ουτε το δοκιμασα γιατι ο σκοπος ηταν να ειναι οσο το δυνατον καθαροτερο το
ρευμα.
Η ασφαλεια μπηκε για παν ενδεχομενο.
Δεν εχω βαλει καποιο μονοτικο εσωτερικα,μπορει να το κανω αργοτερα.
Οι μπριζες ειναι μιας Γερμανικης εταιριας δεν θημαμαι ποια ειναι,παντως δεν ειναι ακριβες (5ε η μια).
Περισσοτερα θα αναφερω αργοτερα σημερα.
Kαθαρό ρεύμα χωρίς φίλτρο;:BDGBDGB53:

Επειδη υπαρχει πριν το πολυμπριζο ενας σταθεροποιητης τασης δεν ηθελα να το φορτωσω και με φιλτρο.
Η ασφαλεια τηξης μπηκε για το ενδεχομενο που κατι παει στραβα στον σταθεροποιητη.

DSCN0390.jpgDSCN0391.jpgDSCN0388.jpgΗρθε η ωρα να δουμε και τον εσωτερικο του κοσμο.
Απο αριστερα προς τα δεξια εχουμε 1)η παροχη απο τον πινακα 2) η τροφοδοσια του ενισχυτη 3) η τροφοδοσια του player 4)οι 6 σουκο στην σειρα.
Απο την παροχη (1) παιρνει μια γραμμη ο ενισχυτης, μια γραμμη το player,και στην συνεχεια οι 6 σουκο στην σειρα.

Re: Απάντηση: Κατασκευη λιγο διαφορετικου πολυμπριζου

Εντελει η ληψη κατευθειαν μεσα απ το πολυμπριζο που χρησιμοοποιητε ειναι νομιζω η καλητερη και σιγουρα η οικονομικοτερη.Μπραβο ωραια δουλεια!

Eυχαριστω τον φιλο aminia για τα καλα του λογια.Οταν παιρνουμε ρευμα απο την κλεμμα μεσα στο πολυμπριζο εχουμε μια επαφη λιγοτερη και μια μπριζα λιγοτερη.

Αυτες οι μπριζες μου καθονται πολυ καλυτερα απο τις αλλες, τις βιομηχανικες με τα μπλε καπακια. Αντε να δουμε ποτε θα αξιωθω να κανω και γω ενα...

Στο καλωδιο που εχει τον φερριτη, δεν ειναι καλυτερα ο φερριτης να ειναι κοντα στην αλλη ακρη του καλωδιου;

Φιλε Leo 1964 ο σταθεροποιητης τασης που εχω ειναι ενας tele 2000va,και επειδη ορισμενοι εδω στο φορουμ με φοβισαν οτι μπορει κατι να παρουσιασει εβαλα στο πολυμπριζο την ασφαλεια τηξης για καθε ενδεχομενο.

DSC00115_1.jpg
[/url][/IMG] ομορφο το πολυμπριζο του γιαννη. εγω θα δειξω (δυστιχωs εχω μονο μια φωτο). ενα πολυμπριζο που εφτιαξα σε ενα φιλο συμφορουμιτη και αποτελειται απο 2 τριαδεs σουκο legrand mosaic που κατα την γνωμη μου ειναι πολυ καλυτερεs απο ολεs τιs σουκο ραγαs μιαs και εχουν χαλκινεs επαφεs και ειναι ενωμενεs η καθε τριαδα. εχουν το πλεονεκτημα οτι η επαφεs ειναι πλα'ι'νεs και δεν χρειαζεται καλωδιο απο πριζα σε πριζα. ολα αυτα κουμπωνουν σαν χαζα σε ενα πολυ ποιοτκο κουτι τηs hager! το καλωδιο ειναι τηs audio note διατομηs 2,5 καρε.