κατασκευή single ended, dc coupled

οι εξόδου είναι από τους συνήθεις σχιστομάτιδες στο HK και συγκεκριμένα από αυτόν

με χρωμιομένα καπάκια και καλή ποιότητα κατασκευής - ιδίως για την τιμή που τους δίνει

Μπράβο Αργύρη, πολύ ωραία υλοποίηση.
Περιμένουμε ακουστικές ενυπώσεις.
Πόσα ΚΩ ειναι οι εξόδου που χρησιμοποίησες?
Εχεις το Ebay Item No?

:award:

thanks Χρήστο,

ο εξόδου είναι 3.5k και με παραγγελία τον δίνει και με 2.5 ή 5k

είναι ακριβώς αυτός και από ότι είδα αυτή τη στιγμή δεν έχει τον συγκεκριμένο αλλά κάθε λίγες μέρες τον βάζει. Τον στέλνει και με surface mail για φτηνά μεταφορικά αλλά κάνει ~2 μήνες :coool:

Έυγε Αργύρη, ωραία κατασκευή. Κάτι διαφορετικό από τα συνήθισμένα. Αν δεν κάνω λάθος η EAR έβγαζε παλαιότερα έναν τέτοιο (που κόστιζε κάποια εκατομμύρια δρχ.).
Μήπως έχεις μετρήσει τι κλιπάρει πρώτο? Ο driver ή η έξοδος?
Συγχαρητήρια
Κωνσταντίνος

καλή η ερώτηση για το κλιπάρισμα Κωνσταντίνε, θα το τσεκάρω με την πρώτη ευκαιρία. Πάντως εγώ θα στοιχημάτιζα στην έξοδο :cool4:

η επιλογή της 509 δεν ήταν τυχαία, για εμάς που ξεκινήσαμε με τους πομπούς στα μεσαία έχει συναισθηματική αξία :music-smiley-004:

ο EAR έχω την εντύπωση ότι ήταν push pull, εκτός αν τον μπερδεύω με άλλο

μου κίνησε την περιέργεια και το έριξα στο googling

τελικά υπήρχε και SE (ο 859) και push pull (ο 861). Και οι δύο έχουν σχεδιαστεί βέβαια από τον Tim de Paravicini

το σχηματικό του SE κυκλοφορεί στο net και το έχω ανεβάσει εδώ

είναι ενδιαφέρον ότι και αυτός την οδηγει σε enhanced triode mode από το screen grid (G2) και μάλιστα ισχυριζόταν ότι με αυτή τη σύνδεση η 519 ήταν πιο γραμμική από τις περισσότερες γνήσιες τρίοδες εξόδου

μου κίνησε την περιέργεια και το έριξα στο googling

τελικά υπήρχε και SE (ο 859) και push pull (ο 861). Και οι δύο έχουν σχεδιαστεί βέβαια από τον Tim de Paravicini

το σχηματικό του SE κυκλοφορεί στο net και το έχω ανεβάσει εδώ

είναι ενδιαφέρον ότι και αυτός την οδηγει σε enhanced triode mode από το screen grid (G2) και μάλιστα ισχυριζόταν ότι με αυτή τη σύνδεση η 519 ήταν πιο γραμμική από τις περισσότερες γνήσιες τρίοδες εξόδου

Αυτό εννοούσα Αργύρη, εκεί έχω ξαναδεί τη συγκεκριμένη τοπολογία.
Όσο για το κλιπάρισμα, αν ο ακόλουθος καθόδου έχει αρκετό ρεύμα, έχεις δίκιο, κι εγώ στην έξοδο θα στοιχημάτιζα.
Αυτό που μου αρέσει, σε ότι έχω δει δικό σου μέχρι τώρα, είναι ότι πρόκειται για διαφορετικές από την πεπατημένη, καλοδουλεμένες υλοποιήσεις.
Αυτό νομίζω είναι και το πνεύμα του D.I.Y.

Το πολύπαθο 6SN7-6SN7-300B το έχουν τώρα πια έτοιμο οι Κινέζοι, πολύ φθηνότερα απ´ότι θα κόστιζε σε εμάς η ιδιοκατασκευή.

Και πάλι εύγε
Κωνσταντίνος

Αυτό νομίζω είναι και το πνεύμα του D.I.Y.

Το πολύπαθο 6SN7-6SN7-300B το έχουν τώρα πια έτοιμο οι Κινέζοι, πολύ φθηνότερα απ´ότι θα κόστιζε σε εμάς η ιδιοκατασκευή.

το έθεσες άψογα Κωνσταντίνε,

αυτό που κυρίως χαρακτηρίζει την παρέα του diy είναι η συνεχής αναζήτηση πέρα από τα τυποποιημένα μονοπάτια,

η εποχή που το diy εξυπηρετούσε τη μείωση του κόστους (κατά το "πενία τέχνας κατεργάζεται") έχει περάσει εδώ και καιρό. Αν αυτό συνδιάζεται σε κάποιες περιπτώσεις είναι απλώς καλοδεχούμενο

:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: κατασκευή single ended, dc coupled

Πολύ ενδιαφέρον . Εύχομαι να είναι αποκάλυψη.
Μια ερώτηση : Αντί για την 6ΒΜ8 που μάλλον είναι η ECL82 μπορεί να μπει ECL86;

εδώ οι αντιστοιχίες.
astriodeoverviewewh6.gif

Μπραβο Αργυρακο!!!

Τελικα δεν καταφερα να σε δω απο κοντα αυτη την φορα γιατι ημουν μπλοκαρισμενος τελειως.

Την επομενη ειμαι εκει 100%. Ελπιζω να σε δω με την multistrada τοτε! :SFGSFGSF: