κατασκευη ups...

ppanos

New member
31 July 2012
68
ψάχνομε να φτιάξω ενα ups για το pc μου..
πιστεύω οτι με 400watt θα είμαι κομπλε..
ξερω βέβαια οτι το έτοιμο θα στοιχίσει λιγότερο αλλα μιας και εχω ατελείωτο ελεύθερο χρονο:fahne90: θελω να ασχοληθώ με κατι να περάσει και η ωρα...
inverter λεω να φτιαξω swiching για οικονομία και λιγότερο βαρος...
το θεμα μου ομωσ ειναι με το σχεδιο..
σκέφτομαι κατι με το sg 3525 η το tl494....
γλυκοκοιτάζω το σχεδιο στο figure 9
http://sound.westhost.com/project89.htm
θα χρησημοποιησω μ/τ τυπου etd και φυσικά δεν θα βαλω ανόρθωση και εξομάλυνση μετα τον μ/τ...
τι γινετε με την συχνοτητα ομωσ?
τα παλμοτροφοδοτικα δουλεύουν με πολυ υψηλές συχνότητες..
π.χ 50 khz...
πως θα γίνει στην έξοδο να εχω 50 hz?

Το να τρεξεις το inverter στα 50 ΗΖ ειναι μια κατασταση η οποια εχει εξαιρετικα χαμηλο βαθμο αποδοσης και αρα ειναι μια περιπτωση η οποια δεν θα εχει νοημα να συζητηθει . Η συνηθης πρακτικη ειναι να εχεις μακραν πολυ πιο υψηλη συχνοτητα η οποια ειναι διαμορφωμενη σε ριπες των 50ΗΖ ωστε το τελικο αποτελεσμα να εχει αυτη την μορφη που πρεπει .

Ενω ακομα και αυτη η κατασκευη θα ειναι ευκολη σε οτι αφορα το inverter αυτο που πραγματικα δεν θα γινει ευκολα σε επιπεδο diy και τελικα θα σε οδηγησει σε αγορα ετοιμου προιοντος ειναι ο ελεγχος που θελουν ολα αυτα τα κυκλωματα σε οτι αφορα την λειτουργια αλλα και την ασφαλεια .

Πχ πρεπει να μπορεις να εχεις καλο ελεγχο για την φορτιση αλλα και την εκφορτιση της μπαταριας, μακρες περιοδους συντηρησης για αυτην , σε κυκλους , ελεγχο των ρευματων που υπαρχουν στο κυκλωμα στο inverter , στην εξοδο overload , καθως επισης επιτηρηση τασεως στην εισοδο στην εξοδα μαζι με επιτηρηση συχνοτητας ...

Για τους ιδιους λογους ολοι οι μεγαλοι ενισχυτες ( >150W) σε επιπεδο DIY αποτυγχανουν συνηθως αν μπουν σε επαγγελματικη χρηση γιατι πολυ απλα ενω μπορει να εχουν ενα κορυφαιο σχεδιο σε οτι αφορα τις ηχητικες επιδοσεις υστερουν κατα παρα πολυ σε μετρα προστασιας απο τον ιδιο τους τον εαυτο αλλα και απο τους χρηστες .

Ο BORA OMEGA καλος σχεδιαστης κυκλωματων ηχου των οποιων η κατασταση ασφαλειας ειναι γυρω στο μηδεν η κατι πολυ λιγο παραπανω εαν εκτεθουν σε κακη χρηση γυρισε αδιαφορα και ειπε οτι δεν σχεδιαζει ενισχυτες που ειναι idiot proof .

ΚΑτα την δικη μου αποψη ειξναι δυσκολο να κανεις ενα καλο ηχητικο μαχανημα το οποιο να ειναι και idiot proof . Για ενα UPS θα το θεωρουσα δεδομενο οτι εξ ορισμου και απο κατασκευης θα πρεπει να ειναι και idiot proof !

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Αληθεια, ουτε εγω τον εχω υποψιν. Για ποια εταιρεια σχεδιαζει ?

Εγώ τον βρήκα εδώ πάντως.
Λοιπά στοιχεία μην ρωτήσετε όμως,τα παιδιά της DIY μάλλον θα ξέρουν πιο πολλά...

Τι εννοεις DIY?

Σιγουρα για να τον αναφερει με τοση σημασια ο Σακης θα ειναι καποιος γνωστος, πισω απο μεγαλες εμπορικες επιτυχιες-διαχρονικα μηχανηματα.

Χωρίς πλάκα τώρα, τα 50 ΗΖ είναι η απόλυτη λάθος ιδέα και όχι μόνο για λόγους πρακτικότητας (πηνία μερικών Henry, απόδοση).
Εδώ πάμε να διώξουμε τις συχνότητες που παράγει το διακοπτικό εκτός ακουστικού φάσματος, τα έχουν φτάσει στα 500 ΚΗΖ, εσύ θες να τις φέρεις ντε και καλά μέσα. Μαζί με τις αρμονικές της τριγωνικής κυματομορφής: 150, 250 350 ΗΖ κ.ο.κ.

Απάντηση: Re: κατασκευη ups...

Εγώ τον βρήκα εδώ πάντως.
Λοιπά στοιχεία μην ρωτήσετε όμως,τα παιδιά της DIY μάλλον θα ξέρουν πιο πολλά...

Τι εννοεις DIY?

Σιγουρα για να τον αναφερει με τοση σημασια ο Σακης θα ειναι καποιος γνωστος, πισω απο μεγαλες εμπορικες επιτυχιες-διαχρονικα μηχανηματα.

Τώρα είδα πως δεν έβαλα το link:furious3:
Εδώ.

Κι εδώ μάλλον αν πήρα σωστά την σειρά.
(Dr Borivoje Jagodic DDS & PhD)

Last edited:
Στο diy ειναι ενας ανθρωπος ο οποιος εχει παρουσιασει δεκαδες καλα πραγματα απο πλευρας ηχου , απο πλευρας ασφαλειας δεν νομιζω , αλλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι πρεπει να σταθουμε στα πεπραγεμενα του ανθρωπου αυτου και οχι στην φραση που ειπε η οποια αναφερθηκε για να γινει πιο κατανοητο στον ΟΡ οτι δεν πρεπει απο την κατασκευη του να παραλειψει τα θεματα αυτα .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Στο diy ειναι ενας ανθρωπος ο οποιος εχει παρουσιασει δεκαδες καλα πραγματα απο πλευρας ηχου , απο πλευρας ασφαλειας δεν νομιζω , αλλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι πρεπει να σταθουμε στα πεπραγεμενα του ανθρωπου αυτου και οχι στην φραση που ειπε η οποια αναφερθηκε για να γινει πιο κατανοητο στον ΟΡ οτι δεν πρεπει απο την κατασκευη του να παραλειψει τα θεματα αυτα .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

O Bora έχει παρουσιάσει δεκάδες(????) πράγματα από πλευράς ήχου και πρέπει να μαθευτούν.
Ο Pass πάλι γράφει παπάτζες...

Ελεος Κωστα ...παραδινομαι δεν αντεχω αλλο ...

Ειναι προφανες οτι με αυτα που γραφεις θα δημιουργηθουν αντιπαραθεσεις θα κλειδωθει και αυτο το νημα και θα ξαναφαω ενα μηνα μπαν χωρις λογο και παλι ...

Αν διαβαζες λιγο το θεμα θα ηξερες οτι εγω και ο Μπορα ειμαστε σκοτωμενοι χρονια τωρα ( απο το 2007 )ακριβως για αυτο το θεμα γιατι θεωρω οτι απο μερους του λαθος το να ανεβαζει μηχανηματα τα οποια ηχητικα ειναι καλα , εχουν σοβαρες κατηγοριες ισχυος τυπου 200 και πλεον βαττ τα οποια δεν εχουν απολυτως καμμια προστασια σε οτι αφορα τον εαυτο τους .

Οσο για τον PAss δεν εχω πει κουβεντα πουθενα για τιποτα εκτος απο το κυκλωμα που ανεβασε σε ταξη ΑΒ οπου ηταν τρελλη παπατζα και η λεξη ειναι μαλλον πολυ λιγη οπου και φυσικα οποιοσδηποτε μπορει να μπει στο νημα , να δει οτι το προτζεκτ απετυχε οπου απο χιλιαδες να μην πω εκατομμυρια που ακολουθουν τον PASS δεν βρεθηκε ουτε ενας να το κατασκευασει ΟΠΟΤΕ ΝΑΙ ηταν πατατζα και προχειροτητα απο μερους του .

Εαν για καποιο λογο δεν ειμαι επιθυμητος στον χωρο αυτο αρκει ενα εμαιλ και ληγει το θεμα το να μπαινεις μεσα οπου εχω γραψει και να στεκεσαι σε μια φραση που γραφω για να δημιουργηθει αντιπαραθεση χωρις καμμια ουσια ειναι μαλλον ασχημο ( τουλαχιστον για εμενα )

Η προθεση μου ηταν απλα να χρησιμοποιησω μια φραση ωστε να τονισω οτι τα θεματα ελεγχου ειναι πιθανον σημαντικοτερα απο την ιδια την κυκλωματικη κατασκευη του ups ... Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω τι εκανα λαθος

Word to the wise...

Δεν θα επιτρεψω, οσο περναει παντα απο το χερι μου, η DIY κατηγορια να γινει "Κιβωτιο Παραπονων"...

Ειτε οσον αφορα γενικοτερα τη Διαχειριση, ειτε ειδικοτερα.

Το οτι η κατηγορια ειναι "χαλαρη" αυτο δεν σημαινει οτι ειναι και "αμπελι".

Επισης θελω να τονισω οτι κανενας, ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ, χρηστης δεν βρισκεται "υπο διωγμον".

Το τελευταιο σου ποστ east electronics εμπιπτει σε αυτη την κατηγορια. Και δεν βρισκω το λογο αυτα που λες να μπαινουν σε ενα ποστ μιας συζητησης για UPS. Γιαυτο το λογο υπαρχουν τα ΠΜ για οτι χρειαζεται.

Δεν θα το σβησω, αλλά, δωθεισης της ευκαιριας, ειναι και μια γενικη τοποθετηση τουλαχιστον εκ μερους μου, που αφορα ολους οσους συμμετεχουν στην συγκεκριμμενη κατηγορια.

Καθε αλλο τετοιο παρομοιας θεματολογιας ποστ θα διαγραφεται χωρις καμια προειδοποιηση. Σε πρωτη φαση...

Τωρα οσον αφορα τον bora... μια ματια στο DIYA ειναι αρκετη...

Τελος παντων... ας επιστρεψουμε στο θεμα μας...

Ελεος Κωστα ...παραδινομαι δεν αντεχω αλλο ...

Ειναι προφανες οτι με αυτα που γραφεις θα δημιουργηθουν αντιπαραθεσεις θα κλειδωθει και αυτο το νημα και θα ξαναφαω ενα μηνα μπαν χωρις λογο και παλι ...

Οσο για τον PAss δεν εχω πει κουβεντα πουθενα για τιποτα εκτος απο το κυκλωμα που ανεβασε σε ταξη ΑΒ οπου ηταν τρελλη παπατζα και η λεξη ειναι μαλλον πολυ λιγη οπου και φυσικα οποιοσδηποτε μπορει να μπει στο νημα , να δει οτι το προτζεκτ απετυχε οπου απο χιλιαδες να μην πω εκατομμυρια που ακολουθουν τον PASS δεν βρεθηκε ουτε ενας να το κατασκευασει ΟΠΟΤΕ ΝΑΙ ηταν πατατζα και προχειροτητα απο μερους του .

Εσύ τα γράφεις.....Εγώ τα αντέγραψα και τα επιβεβαίωσες με το παραπάνω ποστ.

μμμμαααλιστα...
το θεμα ηταν για ενα ups και τελικα το γυρίσαμε παλι στου ενισχυτές...
η πλακα ειναι οτι τωρα τελυταια εχει σταματήσει να κοβετε το ρευμα :ernaehrung004:
να ρωτήσω εγω κατι αλλο ποιο σχετικο με το θεμα...
οταν εχουμε ενα τροφοδοτικο το οποιο χρησιμοποιεί πυρηνα etd44 και εχει 10 σπειρες στο πρωτεύων και εμεις θελουμε να το φτιαξουμε με er54 ungaped πυρήνα ποσες σπειρες πρεπει να κανουμε?
ξερω οτι οι σπειρες υπολογίζονται σύμφωνα με την al του πυρηνα αλλα δεν ξερω πωσ...