καθαρισμος LP

In My Humble

Banned
2 September 2008
732
Malmo, Sverige
Σημερα ημουν στον παλιατζη και αγορασα αρκετα αλμπουμ δισκων, τα οποια φαινεται να ειναι απαιχτα. Σε μερικα απο αυτα μαρκας Τελεφουνκεν, οι ναυλον επενδυσεις που εχουν μεσα οι θηκες των δισκων απο την πολυκαιρια ειχαν κολησει πανω στον δισκο και οταν με κοπο τραβηξα τον δισκο εξω ειχε μεινει αποτυπωμα πανω του απο το ναυλον. Ξερει καποιος να μου γραψει αν μπορει να βγει με πλυση δισκου αυτο το αποτυπωμα η εχει γινει καποια χημικη ενωση εκει? Πλυση εννοω σε κανονικο μηχανημα KMAL

Αυτο το ξερει μονο μαγισα η καφετζου, το γραμμοφωνο μου δεν ειναι ετοιμο ακομα. Αυτο το αποτυπωμα του ναυλον πανω στον δισκο φαινεται να ειναι μονο επιφανειακα και σε διαφορα σημεια του δισκου. Αν καποιος ειχε καποτε το ιδιο προβλημα θα ημουν ευγνωμων για τιπς καθαρισμου.

Τόσο μεγάλο πρόβλημα δεν είχα ποτέ μου.
Οπότε το μόνο που μπορώ να πω για να σε βοηθήσω είναι το εξής:

Είχα δοκιμάσει κάποια στιγμή το TR-30 της A.R.T. σε έναν δίσκο...
Καθάρισε πολύ καλά τον δίσκο αλλά είχαν μείνει απομεινάρια του (σαν λάδι είναι) πάνω στο δίσκο ακόμη και μετά από ώρες...
Χωρίς να το προσέξω έβαλα το δίσκο στο πλαστικό του και την επόμενη ημέρα που τον έβγαλα ξανά, το πλαστικό είχε σχεδόν διαβρωθεί, ευτυχώς χωρίς να χαλάσει το δίσκο ή να κολλήσει πάνω του...

Το προϊόν είναι αυτό, αλλά δεν ξέρω που μπορείς να το βρείς εκεί που είσαι. Υποθέτω όμως ότι μπορεί να κάνει δουλειά στην περίπτωσή σου.

Σημερα ημουν στον παλιατζη και αγορασα αρκετα αλμπουμ δισκων, τα οποια φαινεται να ειναι απαιχτα. Σε μερικα απο αυτα μαρκας Τελεφουνκεν, οι ναυλον επενδυσεις που εχουν μεσα οι θηκες των δισκων απο την πολυκαιρια ειχαν κολησει πανω στον δισκο και οταν με κοπο τραβηξα τον δισκο εξω ειχε μεινει αποτυπωμα πανω του απο το ναυλον. Ξερει καποιος να μου γραψει αν μπορει να βγει με πλυση δισκου αυτο το αποτυπωμα η εχει γινει καποια χημικη ενωση εκει? Πλυση εννοω σε κανονικο μηχανημα KMAL

Εχω και γω μερικα τετοια κλασσικα βυνιλια κυριως Ντουτσε Γραμμοφων
με το ιδιο ακριβως προβλημα. Η σαπουναδα δεν τα καθαρισε. Το προβλημα ακουγεται εντονα. Τα Τελεφουνκεν παντως τα ειχα σε εκτιμηση. Εχω μερικα και ειναι ολα οΚ
Aν καταφερεις και τα καθαρισεις πες μας τον τροπο

Παίδες και κόρες, προσοχή σε οργανικούς διαλύτες , δεν αφαιρούν μόνο το πλαστικό.. κάνουν ζημιά και στο βινύλιο ... Θέλει αραίωση με απεσταγμένο νερό η ισοπροπανόλη , εμένα ,χωρίς αραίωση μου θάμπωσε δίσκο και δεν την ξαναχρησιμοποίησα...