Καθαρισμός οπτικού DLP

Να συμπληρώσω πως για κάποιο λογο που ουτε και ο Tegonik μπορεσε στο παρελθον να εξηγήσει , τα οπτικά των DLP 'θολώνουν' ποιο γρήγορα απο αυτά των SXRD/LCD παρόλο που είναι ποιό προστατευμένα (θεωρητικά )

Last edited:
Eνδεχομένως να φταίει πιθανός στατικός ηλεκτρισμός, λόγω των τριβών των μηχανικών μερών... :nounder:

Αναρωτιέμαι αν θα διαφοροποιούνται καθόλου οι LED σε αυτόν τον τομέα... :chinscratch:

Γενικότερα στην πράξη πολλά συμβαίνουν.. Υπάρχουν διαφορές στη σχεδίαση οι οποίες επηρεάζουν την ευαισθησία στη σκόνη ακόμα και μεταξύ διαφορετικών μοντέλων του ίδιου κατασκευαστή.

Μεταξύ διαφορετικών κατασκευαστών δε, τρέχα γύρευε..

Στους DLP η διαφορά είναι πολύ αισθητή μιας και τα μηχανάκια έχουν ansi που σκοτώνει .Στους LCD απλά δεν διακρίνεις εύκολα την διαφορά μιας και απο την ημέρα που τους αγοράζεις παίζουν σαν να έχουν θολωμένα τα οπτικά τους..:D

Στους DLP η διαφορά είναι πολύ αισθητή μιας και τα μηχανάκια έχουν ansi που σκοτώνει .Στους LCD απλά δεν διακρίνεις εύκολα την διαφορά μιας και απο την ημέρα που τους αγοράζεις παίζουν σαν να έχουν θολωμένα τα οπτικά τους..:D

Καλά, δεν παίζεσαι!
Βρε μπας κι είσαι DLPάκιας? :flipout:

Εγώ πάντως δεν θα τόλεγα από την πρώτη μέρα, αλλά με 160-170 ώρες στη λάμπα του ο Epson TW700 μου σκοτείνιασε τόσο, που φοβήθηκα και τον έδωσα.
Τώρα αν αυτό οφειλόταν σε πτώση της λάμπας, σε σκόνη στο οπτικό μονοπάτι ή σε συνδυασμό αυτών (ή και άλλων παραγόντων???), δεν ξέρω.
Πάντως ειλικρινά δύσκολα θα ξανα-αγόραζα LCD μετά απ' αυτό, άσε που δύσκολα θα βρω αντικαταστάτη του αγαπημένου μου BenQ 5000

Εχει αναφερθεί πολλες φορες για λαμπες της epson και συγκεκριμένα στον W600 , W700 όπως και στον 1000αρι απότομη πτωση της φωτεινότητας . ( κατι έπαιζε με τις λαμπες των συγκεκριμένων μοντελων άλλως δεν εξηγείται)
Αφου πηγες στον BenQ 5000 δεν σε αδικώ που δυσκολα θα ξανα πήγαινες σε τριτσιπο .
Η αναβάθμιση της εικονας σου από τον epson είναι πολύ μεγαλη.

Τωρα σχετικά με το σχόλιο του Νικου περι θολωμένων οπτικών από την πρώτη μερα θελω να πιστεύω πως αστειεύεται.
:smile:

Tην συζήτηση για τις λάμπες των epson και τοων panasonic είχαμε με τον Γιάννη τώρα το απόγευμα που ήρθε απο το εργαστήριο ε...το σπίτι μου εννοώ.Του έλεγα πως στον 600άρη είχα πτώση 80% φωτεινότητας στις 400-450 ώρες και στον 700 άρη απο τις 150!όταν μιλάω για πτώση μιλάω ότι εαν δεν άλλαζες λάμπα δεν υπήρχε περίπτωση να δείς ταινία απλά έβλεπες ένα πέπλο.. (εντάξει κάποιοι βλέπουν και έτσι...:D )
Οι panasonic και οι δυο (700 και 900) μετά τις 70-80 πρώτες ώρες πτώση 60-70%.
Εάν δεις τον 5000 με το τελευταίο firmware και 1100 ωρες στην πλάτη να παίζει.... τότε παθαίνεις DLPίσαση δικαιολογημένα..:grinning-smiley-043

Η άποψη μου είναι ότι τα μοντέλα αυτά που αναφέρω έχουν "φθηνές" λάμπες ,κακό σχεδιασμό συστήματος ψύξης ,κακή τροφοδοσία στη λάμπα. και μπάστε σκύλοι αλέστε οπτικό μηχανισμό (όλα αυτά επιβαιβεώθηκαν και όταν άνοιξα κάποιους απο αυτούς).

@ tegonik & Γιάννη Χατζ... βρέ σείς συντοπίτες είσαστε? Να χαρώ βρέ, άψογοι!!! :grinning-smiley-043
Την όμορφη Ερμιόνη την έχω επισκευθεί πάμπολλες φορές στο παρελθόν, εποχή 1991-1992, και σαν τόπος μου αρέσει πάαααρα πολύ. Τότε έμενα Γαλατά-Πόρο, ('89-'95), και έχω πάρα πολλούς φίλους απ' την περιοχή...
Πάρα πολύ όμορφα χρόνια, ίσως απ' τα ωραιότερα της ζωής μου... :2thumb22sup:
Πώ πώ τι μου θυμήσατε βρε σείς..........
Νάστε καλά :2thumb22sup::2thumb22sup::2thumb22sup:

ΥΓ. Κ.κ ΓΔ και συνδιαχειριστή και πάνω απ' όλα φίλε Δημ. Δημ. σόρρυ για το off-topic!!! :grinning-smiley-043

εγώ θα συμπλήρωνα ότι γνωρίζεις πόσο φιλόξενοι άνθρωποι είμαστε!δηλαδή να μας ξανάρθεις!:firstprize:

εγώ θα συμπλήρωνα ότι γνωρίζεις πόσο φιλόξενοι άνθρωποι είμαστε!δηλαδή να μας ξανάρθεις!:firstprize:

Ευχαριστώ για την πρόσκληση.
Ενδέχεται ακόμα και μέσα στον Σεπτέμβρη να κατέβω Πόρτο Χέλι καλεσμένος ενός κουμπάρου μου. Σίγουρα τότε θα πεταχτώ και μέχρι την όμορφη Ερμιόνη για να σας δώ! :a0210: