Κάθετη Διενίσχυση στο Κεντρικό

toliskot

Supreme Member
20 February 2012
4,462
Ραφήνα
Αποφάσισα να πειραματιστώ λίγο με το κεντρικό μου ηχείο και έβαλα έναν στερεοφωνικό τελικό να το οδηγήσει. Για να μην χρησιμοποιήσω όμως μόνο το ένα κανάλι σκέφτηκα να κάνω διενίσχυση. Εφόσον το ηχείο δέχεται διπλοκαλωδίωση έβαλα το ένα κανάλι στις χαμηλές και το άλλο στις υψηλές συχνότητες. Για να συνδέσω όμως τον AV με τον τελικό έπρεπε να ''χωρίσω'' το σήμα αφού ο AV έχει μία έξοδο για το κεντρικό κανάλι. Έτσι έβαλα αυτό....

adaptor.jpg

Η απορία μου τώρα είναι η εξής. Επηρεάζει αυτή η σύνδεση κάπου αρνητικά ? Ενώ το ηχείο παίζει πολύ καλά παρατήρησα ότι ο τελικός ζεσταίνεται αρκετά. Δηλαδή ζεσταίνεται όσο όταν οδηγούσε δύο μεγάλα ηχεία σε υψηλή ένταση. Πίστευα ότι η θερμοκρασία του θα ήταν χαμηλότερη αφού το φορτίο είναι μικρότερο. Έχω κάνει σωστά τη σύνδεση ? Μήπως επειδή χώρισα το σήμα σε δύο rca έπεσε το gain και ζορίζεται ο τελικός ? Υπ όψιν η αυτόματη ισοστάθμιση που έκανα μου ανέβασε το κεντρικό στα +8 db !!

Ναι αερίζεται. Υπάρχει άλλος τρόπος να δοκιμάσω με ένα δικάναλο τελικό να οδηγήσω ένα ηχείο ?

Θελει πειραματισμο. Το κεντρικο σκετο απο τον avr στα ποσα db στο στηνει η ισοσταθμιση; τον τελικο στα fl fr; 8db μυριζει κακη συνεργεια μεταξυ avr και τελικου. Ο avr δεν εχει διπλοενισχυση για το κεντρικο ε;

Όχι δεν έχει. Σκέτο δεν ξέρω, δεν το έχω κάνει ποτέ. Πριν είχα άλλον τελικό με ένα κανάλι αλλά ήταν μικρός και το έβαζε στο +3 με +3,5. Όταν ανεβάζω κατά ένα db το κεντρικό, είναι σαν να το ανεβάζω κατά ένα db από το master volume ? δηλαδή το master volume το έχω στο -20 όταν παρακολουθώ ταινία, το κεντρικό είναι σαν να παίζει στο -12 ?