Καθηστέρηση ήχου σε Home Cinema

chris1971athens

New member
23 January 2016
1
Καλησπέρα και από εμένα! Το θέμα για το οποίο ήθελα βοήθεια αφορά την σύνδεση μεταξύ της Tv μου (panasonic TX-47AS750E) και του ενισχυτή μου (yamaha RX-V477).
Οι συνδέσεις μου έχουν ως εξής: Τηλεόραση σε είσοδο HDMI (arc) από έξοδο ενισχυτή HDMI out(arc), Ps3+nova+αποκωδικοποιητής και media player μαζί (ac-ryan) με HDMI σε
ανίστοιχες εισόδους 1,2,3 του ενισχυτή. Εδώ λοιπόν είναι το πρόβλημα: ενώ Ps3+nova ο ήχος είναι τέλειος, όταν πηγή είναι το ac-ryan (το οποίο έχει και διπλό δέκτη TV), είτε κανάλια
μέσω αυτού θέλω να δώ είτε ταινίες μεσω του media player που έχει και τον προτιμώ από της τηλεόρασής μου αντιμετωπίζω το ίδιο πράγμα. Ο ήχος έρχεται πάντα με καθυστέρηση. Άν ο ενισχυτής
είναι ανοιχτός η διαφορά είναι μικρή. Αν ο ενισχυτής είναι κλειστός και ήχο έχω από τηα ηχεία της τηλεόρασης η καθυστέρηση είναι μεγαλύτερη (1-2 δευτ.περίπου)με αποτέλεσμα άλλο να βλέπεις και άλλο να ακούς. Όταν συνέδεσα με το ίδιο τρόπο ακριβώς την προηγούμενη τηλεόραση που είχα (Samsung) δεν αντιμετωπισα κανένα πρόβλημα στον ήχο. Δια της ατόπου απαγωγής φτάνω στο συμπέρασμα λοιπόν
ότι φταίει η panasonic, αλλά πώς; η διαφορά που έχω να αναφέρω είναι ότι η Samsung δεν είχε ειδική είσοδο HDMI (arc) που να σου την προτείνει και ο κατασκευαστής για σύνδεση με ενισχυτή και ένα δεύτερο ότι τώρα έχω συνδέσει ταυτόχρονα και optical βύσμα γιατί χωρις να βρίσκω τον λόγο δεν είχα ήχο της τηλεόρασης στον ενισχυτή όταν παρακολουθούσα ένα οποιοδήποτε κανάλι. Για να ανακεφαλαιώσω το πρόβλημα στον ήχο το έχω μόνο στο ac-ryan! Όποιος μπορεί ας βοηθήσει γιατί είμαι ένα βήμα από το να στείλω την panasonic:smash: από το μπαλκόνι !!!!!