Καθόλου ήχος απο GIGABYTE GA-MA78GM-S2H

fagris

New member
15 April 2008
23
Καλή σας μέρα.
Παρακολουθώ καιρό το forum και οφείλω να ομολογήσω ότι με έχει εντυπωσιάσει το επίπεδο του, όσον αφορά στο χώρο του AV. Καλώς σας βρήκα λοιπόν και ελπίζω να ‛’ταιριάξω’’ στην όμορφη παρέα σας.

Στο θέμα μας.

Ήρθε η ώρα και για μένα να χτίσω το πρώτο μου ταπεινό HTPC και παρακολουθώντας τις απόψεις των μελών κατέληξα στην παρακάτω σύνθεση την οποία και υλοποίησα:
CPU: AMD Athlon Dual Core 4800+ (2,5)
MB: Gigabyte GA-MA78GM-S2H
HD: Seagate 500GB
RAM: 2x Kingston 1GB στα 800
PSU: 400W
CACE: Silverstone LC16 MR

Εχθές το βράδυ λοιπόν έστησα το μηχανάκι και του φόρτωσα Windows XP PRO SP1. Έκανα κανονικά το installation όλων των drivers από το CD της Gigabyte.
Όλα ΟΚ με τους drivers πλην του ήχου. Δεν έχω καθόλου ήχο. Και δεν μιλάω μέσω HDMI (που δεν την έχω τεστάρει ακόμα περιμένοντας την LCD TV), αλλά ούτε καν από το line out σε ηχεία 2.1 !
Ενώ οι drivers εγκαταστάθηκαν, πάω στο control panel να ορίσω audio device και δεν μου δίνει καν επιλογή. Αναφέρει “no audio device”.
Απεκατέστησα τους drivers βάζοντας στην θέση τους, τους τελευταίους από το site της εταιρείας όμως κανένα αποτέλεσμα.

Σκέφτομαι τα χειρότερα (προβληματικό MB) αλλά θέλω και να ελπίζω ότι κάτι μου διαφεύγει. Το μεσημέρι θα δοκιμάσω να περάσω το SP2 μήπως και φταίει αυτό.

Η βοήθειά σας πολύτιμη.

Ευχαριστώ

Βάλε το High Definition driver από το CD (αυτό που βγάζει στο autorun), επανεκκίνηση, και μετά από το φάκελλο "Audio" (χειροκίνητα) του CD, εγκατέστησε το Extract file που έχει (ανάλογα τα Win σου).

Ναι μου εμφανίζει σαν συσκευή ήχου την Realtek HD αλλά στις πληροφορίες του driver της μου βγάζει τα πάντα unknown.
Όμως όταν πάω να ορίσω audio device απο τα sound settings δεν μου δίνει καμία επιλογή. Μου εμφανίζει no audio device

Βάλε το High Definition driver από το CD (αυτό που βγάζει στο autorun), επανεκκίνηση, και μετά από το φάκελλο "Audio" (χειροκίνητα) του CD, εγκατέστησε το Extract file που έχει (ανάλογα τα Win σου).

Το έκανα και αυτό εχθές, χωρίς αποτέλεσμα

Αυτό θα κάνω το μεσημέρι και αν έχω αποτέλεσμα θα ενημερώσω.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας