Κάτι σαν Quiz

oldman

AVClub Enthusiast
7 December 2006
937
Anavissos
Με αφορμή την ταινία “Danger: Diabolik” που είδε πρόσφατα ο adimitriou και για την οποία έγραψα και εγώ μερικά πράγματα, θέλω να αναφέρω μια ταινία της ίδιας περιόδου που προέρχεται και αυτή από μεταφορά κόμικς στον κινηματογράφο. Πρόσφατα μάλιστα έγινε θόρυβος διότι – άκουσον, άκουσον – ετοιμάζεται remake της ταινίας!!!

Ερώτηση:
α) Ποια είναι η ταινία αυτή;
β) Ποια είναι η πρωταγωνίστριά της;
γ) Πώς σχετίζεται η ταινία αυτή με το “Danger: Diabolik”;

Για να βοηθήσω λίγο - λίγο; - την κατάσταση βάlτε και το όνομα Robert Rodriguez μαζί.

Last edited:
Από τις παλιές καραβάνες περίμενα περισσότερο ενδιαφέρον.
Μια τελευταία βοήθεια και μετά θα το πάρει το ποτάμι.

ΡΟΖΕ ΒΑΝΤΙΜ

Ο πρώτος που θα απαντήσει θα λάβει την συγκεκριμένη ταινία με ελληνικούς υπότιτλους. (made by oldman)
Όχι δηλαδή ότι δεν θα την λάβει και όποιος δεν μπορεί να απαντήσει. Αρκεί να την ζητήσει.

Κερδίσατε και οι δύο!:award:
Ναι, είναι ο Diabolic ο John Phillip Law που παίζει τον άγγελο.

Και δυο λόγια για την ταινία.
Βλέποντάς την σήμερα, είναι να απορείς για τον ντόρο που δημιούργησε τότε. Όπως στην Αθήνα, έτσι και στο εξωτερικό, δεν υπήρχε πόλη που να μην έχει ντίσκο, πολυσυγκροτήματα διασκέδασης, καταστήματα μοντέρνων ρούχων, με το όμονα Barbarella! Ακόμα και μουσικό συγκρότημα με τον τίτλο Duran-Duran, το όνομα του κακού της ταινίας.
Κατά κανόνα όλες οι ταινίες φαντασίας προσπαθούν να είναι αληθοφανείς. Όπου παραβιάζονται οι φυσικοί νόμοι δίνεται η εξήγηση ότι αυτό το πετυχαίνει με τις υπερφυσικές του ικανότητες ένας πρωταγωνιστής. Εδώ βλέπουμε ένα παγοέλκηθρο με ανεμιστήρα στην πρύμνη του που φυσά στο πανί και το έλκηθρο κινείται! Ακόμα και παιδιά με στοιχειώδεις γνώσεις φυσικής ξέρουν ότι αυτό είναι μεγάλη πατάτα!
Όσο για την πρωταγωνίστρια Jane Fonta, δεν είναι παρά μία διαστημική ξανθιά. Δεν γνωρίζω το αυθεντικό κόμικς, αλλά εδώ εκτός από τους σεξουαλικούς πόθους που ανάβει στους γύρο της, δεν δείχνει κανένα άλλο προσόν.
Ευτυχώς που έκανε και ταινίες σαν το «Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν» και έσωσε την υστεροφημία της.
Όσο για το τι ήθελε να μας δείξει ο Roger Vadim με αυτή την ταινία, έχω μία άποψη που είναι εντελώς δικιά μου και δεν την έχω διαβάσει πουθενά.
Ήθελε να μας αποδείξει ότι οι γυναίκες σύμβολα σεξ δεν γεννιούνται, αλλά φτιάχνονται από τους σκηνοθέτες. Η ταινία «Και ο Θεός έπλασε την γυναίκα» δεν ήταν η πρώτη της Μπριζήτ Μπαρντό, όπως ίσσως μερικοί να νομίζουνε. Είχε παίξει και σε μερικές άλλες πρωτύτερα, αλλά ήταν απλώς ...η περιπτερού. Είναι αυτός που την έκανε αυτό που έγινε. Με την νέα του λοιπόν γυναίκα, την Jane Fonta, προσπάθησε να μας πείσει ότι γυναίκες σύμβολα σεξ, έρχονται και παρέρχονται. Ο Roger Vadim όμως είναι ένας.