KΑΤΗΡΕΙΝ κι εγω.

Φιλιππος

Senior Member
17 June 2006
337
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Χθες το απογευμα τον παρελαβα το βραδυ τον εστησα, τον "αρματωσα" και βουρ στον πατσα. Προς το παρον εχω μονο Hotbird αφου δεν προλαβα ακομα να αλλαξω πιατο.
Οι πρωτες εντυπωσεις ειναι πολυ καλες. Εστειλα εικονα 720p μεσω HDMI στον sanyo και επιτελους ειδα προκοπη! (που ειπαμε θα δουμε τους αγωνες του CL?)
Ακομα δεν εβαλα σκληρο δισκο αλλα σημερα το βραδυ δεν την γλυτωνει (ουτε κι εγω μαζι που παλι με βλεπω να το ξημερωνω).
Η ολη διαδικασια - "χειρισμος" του δεκτη μου φανηκε παιχνιδακι, παρολο που πρωτη φορα ηρθα σε επαφη με λινουξατο δεκτη.

ΥΓ Πολλα ευχαριστω στον Αλεξη για την βοηθεια :smile:

Καλοτάξιδος Φίλιππε!!
Η διαχείριση του δέκτη με το τελευταίο AAF 1.3 που παρέχει OSD ρυθμίσεις αυτοματοποιεί τις διαδικασίες.

Θέλω να σταθώ στον τομέα εικόνα. Κάνε τις δοκιμές σου στον βιντεοπροβολέα τόσο με σήμα 720p όσο και 1080i.
Στην δική μου περίπτωση πήρα καλύτερα αποτελέσματα δίδοντας σήμα 1080i απο τον δέκτη, αφήνοντας την μετατροπή στον βιντεοπροβολέα.

Θα το δοκιμασω σημερα το βραδυ αφοτ στο σαλονι δεν μπορω να κανω πληρη συσκοτιση οποτε ο προβολεας την μερα δεν...
Αυτο που ειδα χθες παντως ηταν οτι τα χρωματα στον προβολεα βγαιναν σαν ξεπλυμενα. Ειχε ομως περασει η ωρα και δεν εκατσα να το κοιταξω.
Και με τον ηχο θελω να δω κατι στις ρυθμισεις γιατι δεν μου εβγαζε πολυκαναλο απο την HDMI και ενω το καναλι ελεγε DD 3.1 ο ενισχυτης το εβλεπε απλο στερεο.
Η συνδεση ειναι, απο τον Kathrein στον ενισχυτη με HDMI και απο εκει στον προβολεα παλι με HDMI.

Καλορίζικος ο δέκτης!
Να πω μόνο ότι "λινουξάτος" δεκτης δεν σημαίνει απαραίτητα και δύσκολος, αλλωστε το 99.9% των χρηστών έτοιμη τροφή παίρνουμε η οποία τις περισσότερες φορές είναι σε εύπεπτη συσκευασία...

Φίλλιπε,
Γράψε σύντομα τις εντυπώσεις σου διότι πέρασαν τα Χριστούγεννα και ακόμη περιμένουμε να αγοράσουμε ένα δέκτη που να δίνει καλή εικόνα στα SDκανάλια μέσω HDMI. Σε παρακαλώ να αναφέρεις λογισμικό κτλ.

Φίλλιπε,
Γράψε σύντομα τις εντυπώσεις σου διότι πέρασαν τα Χριστούγεννα και ακόμη περιμένουμε να αγοράσουμε ένα δέκτη που να δίνει καλή εικόνα στα SDκανάλια μέσω HDMI. Σε παρακαλώ να αναφέρεις λογισμικό κτλ.

Για τον Καθρειν πλεον αρμόδιος να μιλήσει ειναι ο Αλεξ και αλλοι που τον έχουν μόνιμα, εγω απλά τον τεσταρα τον Νοέμβριο και απο τοτε βγηκαν αρκετά νεα λογισμικά και όπως λένε οι κάτοχοι βελτιώθηκε και η εικόνα.
Για αγορά HD δέκτη...κι εγω περιμένω ακόμη, ο Kathrein910 ήταν και είναι μιά καλή επιλογή, αλλά εμενα δεν μου κάνει γιατι δεν υποστηρίζει μπάντα C

Φίλλιπε απο που τον αγόρασες και πόσο? Επειδή προσπαθώ να τον βρώ σε λογική τιμή, μιας και οι Γερμανοί που τον έχουν διαθέσιμο ζητούν 299 + 110 μεταφορικά, ενώ η ελληνική αντιπροσωπεία περιμένει ακόμα παραλαβή.

Σ'ευχαριστώ προκαταβολικά
Γιάννης

Σορρυ...μπερδέψαμε τους Φίλιππους, προφανώς και η ερώτηση που απάντησα απευθυνόταν στον Φιλιππο που έχει και το νικ...

Απάντηση: Re: KΑΤΗΡΕΙΝ κι εγω.

Φίλλιπε,
Μολις τον δοκιμασω λιγο ακομα θα εχω πιο ξεκαθαρη αποψη οποτε θα ενημερωσω αλλα δεν περιμενω και πολλα με το πετσοσημα της ακατονομαστης .

Φίλλιπε απο που τον αγόρασες και πόσο? Επειδή προσπαθώ να τον βρώ σε λογική τιμή, μιας και οι Γερμανοί που τον έχουν διαθέσιμο ζητούν 299 + 110 μεταφορικά, ενώ η ελληνική αντιπροσωπεία περιμένει ακόμα παραλαβή.
Γιάννης
Η τιμη που τον βρηκες ειναι καλη αλλα τα μεταφορικα καινε λιγο!
Εμενα μου βγηκε 301 και 50 μεταφορικα αλλα επειδη ηταν δυο δεκτες μοιραστηκαμε τα μεταφορικα και πηγε συνολο 326.
Το μαγαζι ηταν το 7rabbits στην Αυστρια αλλα νομιζω οτι δεν εχει πλεον.
Ξεκινα απο το www geizhals.at και ψαξε να δεις που αλλου τον εχουν.

Σορρυ...μπερδέψαμε τους Φίλιππους, προφανώς και η ερώτηση που απάντησα απευθυνόταν στον Φιλιππο που έχει και το νικ...
ΧΕ χε κι εγω το παθαινω. Οταν ακουω "Φιλιππε..." νομιζω πως ολοι μιλανε σε εμενα. :BDGBGDB55:

.....και πόσο? Επειδή προσπαθώ να τον βρώ σε λογική τιμή, μιας και οι Γερμανοί που τον έχουν διαθέσιμο ζητούν 299 + 110 μεταφορικά, ενώ η ελληνική αντιπροσωπεία περιμένει ακόμα παραλαβή.

Γιάννης

Εχεις PM. Διοτι και εμενα με ενδιαφερει ο Kathrein.

Φίλλιπε (με το nick!) σ'ευχαριστώ πολύ. Τελικά μάλλον δεν αξίζει να τον παραγγείλω ιντερνετικά μιας και η ελληνική αντιπροσωπεία τον φέρνει σε μερικές μέρες στα 380 ευρώ. Άρα, το να γλυτώσω 30-40 ευρώ (10%) και να μην έχω την "υποστήριξη" του Έλληνα αντιπροσώπου, μάλλον δεν αξίζει.

Θα κοιτάξω να τον πάρω απο την Ελλάδα τότε, μόλις έρθει (κι ευελπιστώ στη βοήθειά σας για το "στήσιμό" του μετά μιας και έίμαι ανίδεος απο δέκτες και Linux! Μέχρι σήμερα έχω μια Skystar2 στο HTPC μου).

Ξεκινα να διαβαζεις απο τωρα στα sites του kathrein που εχουν αναφερθει σε αλλα θεματα και θα δεις οτι ολα ειναι απλα.
Για οτι αλλο εδω ειμαστε :smile:

Σύνδεσα ενα σκληρό δίσκο usb. Γράφω και βλέπω απο το σκληρό αλλα πως γίνεται να στείλουμε αυτά που εχει ο σκληρός στο Pc? Όταν σύνδεσα τον σκληρο στο pc δεν τον έβλεπε καθόλου και νομίζω οτι ειναι λογικό αυτό. Αν γνωρίζει κάποιος ας απαντήσει ευχαριστώ
Δεν ανοιξα καινούργιο θέμα γιατι υπήρχε ήδη αυτό και γιατι νομίζω οτι θα ενδιαφέρει και τον κύριο που άνοιξε το θέμα.

Με ftp προγραμματα γινεται η μεταφορα αλλα δεν ξερω κι εγω ακριβως πως. To ψαχνω.
Οταν συνεδεσα τον δισκο στο pc τον ειδε κανονικα και ολα τα ειχε γραμμενα σε εναν υποφακελο με το ονομα Kathrein.

Ο δίσκος που αναγνωρίζει ο Kathrein είναι φορμαρισμένος σε σύστημα αρχείων FAT32. Συνεπώς δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα με την αναγνώριση του σε Windows PC.

Η μεταφορά των εγγραφών μπορεί να γίνει και με οποιοδήποτε FTP πρόγραμμα. π.χ. FlashFXP