Καλησπέρα!
Μετά απο πολύ καιρό αδράνειας αποφάσισα να επανασυνδέσω το δορυφορικό πιάτο που το είχα να κάθεται στην αποθήκη..
Το είχα από το 2006 να βλέπει Hotbird και Astra και θυμάμαι ότι γενικά στον δευτερο ζοριζόταν να κατεβάσει πολλά κανάλια.. Το πιάτο έχει πλάτος 96 εκ. περίπου και 106 εκ. περίπου μήκος. 'Εχει πάνω του επίσης 2 LNB, που γράφουν για 0,2 db.
Η περιοχή μου είναι Κάτω Χαλάνδρι και παρά την πλήρη ασχετοσύνη μου με το θέμα, ψάχνοντας στο internet βρήκα τις ρυθμίσεις που πρέπει να κάνω στην εγκατάσταση του πιάτου (μοίρες, γωνία κλίσης, και κλίση lnb) από εδώ
http://www.satlex.net
Αυτο που θα ήθελα να ρωτήσω είναι αν μπορώ να προσθέσω ακόμα ένα lnb (ή να αντικασταστήσω και τα δύο που έχω γιατί έχουν φθαρεί) ώστε να πιάσω και τον eurobird στο 9Ε από όπου εκπέμπει και ο ΟΤΕ TV ή θα πρέπει να αποχωριστώ έναν από τους δύο (Hotbird , Astra).
Επίσης, σύμφωνα με το σαιτ αυτό και την περιοχή μου, για τους 3 αυτους δορυφόρους απαιτείται διαφορετική γωνία κλισης και προσανατολισμός,δηλαδή για 19,2Ε Astra δίνει αζιμουθ. 187.46, για 13Ε Hotbird 197.23 και για 9Ε Eurobird 203.23. Οι γωνίες κλίσεις αντίστοιχα είναι 45.72, 44,55 και 43,33 και υπάρχουν και διαφορετικές κλίσεις LNB (Αυτο φαντάζομαι ρυθμίζεται πιο εύκολα). Η ερώτηση είναι..Αν το στρεψω το πιάτο περίπου στη μέση (μέσο όρο αυτών) θα είμαι οκ?
Συγγνώμη για το χαμηλό επίπεδο των ερωτήσεων και ίσως έλλειψης κατάλληλης ορολογίας αλλά η οικονομική κατάσταση αναγκάζει λίγο πολύ όλους μας να στρεφόμαστε όλο και πιο πολύ στο do it yourself. :BDBDG54: