KEF Q700 vs B&W 683 ?

absolut-jim

New member
22 October 2012
27
Αττική
Γεια σας παιδια !

Πριν απο λιγο καιρο ειχα αγορασει καποια πιο μικρα ηχεια (MA BX2). Όμως, πηγαινω σε καινουριο χώρο και χρειαζομαι κατι διαφορετικο και μεγαλυτερο. Μετα απο λιγο ψαξιμο (δεν εχω ακομα ακουσει κανενα ηχειο) εχω "καταληξει" στα δυο παραπανω. Εχει καποιος γνωμη για αυτα ?
Η ακομα καλυτερα, τι θα προτεινε κανεις για ηχεια με ταβανι τα 1,000 ευρω?
Ευχαριστω.

πόσο μεγάλο χώρο δηλαδή? Πάντως σε γενικές γραμμές και τα δύο ηχεία που σκέφτεσαι τα θεωρώ αξιόλογα. Θα έκλινα μάλλον προς το kef αφού νομίζω πως είναι πιό φρέσκια σχεδίαση. Και τα δύο πάντως θέλουν και βαρβάτα ενισχυτικά από πίσω. Με τι ενισχυτή παίζεις? Α! Και σκοπεύεις να τους φερθείς όπως τους πρέπει από τοποθέτηση ή θα παίξει παντόφλα-καταχώνιασμα σε γωνίες με καναπέδες μπροστά και όλα τα παρεμφερή? Γενικά τι μουσικές ακούς?

ps: έτσι είναι εδώ... μια ερώτηση κάνεις και σου απαντάνε με δεκαπέντε αντερωτήσεις :flipout:

Panoramix, καλα κανετε και ρωτατε 200 ερωτησεις, για να μπορεσετε να "καθοδηγησετε" εμας που δεν εχουμε μεγαλη εμπειρια.

Κοιτα, εγω εχω τωρα τα Monitor Audio BX2 με εναν Cambridge Azur 351A. Το χρησιμοποιω μονο για μουσικη.
Στο νεο χωρο που θα παω, πρωτα θα στησω ηχο κτλπ και μετα απλωστρες, ξαπλωστρες, ντιβανια, καναπεδεςκαι καροτσες :2thumb22sup:
Ειναι 40 τμ περιπου.
Τα θελω τα ηχεια 90% για μουσικη και 10% για καμια ταινια.
Εχω στο μυαλο μου να αγορασω αν χρειαστει και νεο ενισχυτη (που οπως την κοβω την δουλεια μαλλον θα χρειαστει).
Ακουω περισσοτερο ελληνικο και ξενο rock 1970s - 2010s και jazz & blues.
Αυτα απο μενα.
Σειρα σας τωρα.

Μεγάλος ο χώρος...
Μήπως να περίμενες λίγο να αυξήσεις το budget σου για να βρεις κάτι που θα σε καλύψει;
Εκτός και βρεις κάτι καλό στα μεταχειρισμένα.
Με τα 6'5 γούφερ δεν θα κάνεις δουλειά...
Σου μιλάω ως παθών..τα υπόλοιπα οι γνωρίζοντες καλύτερα.

τα 683 παρολο που εχουν 6,5´ γουφερακια και mid, αν δουλεψουν με τον καταληλο ενισχυτη απο μπασο αλλο τιποτα!!! γενικα καλα ηχεια αλλα επειδη τα ειχα δεν τα θεωρω ιδιαιτερα σπουδαια για μουσικη (μη βαρατε) για home cinema καλα ειναι... πες πως δε μου αρεσουν τα αγγλικα ηχεια.
kef που εχω ακουσει τα μικροτερα Kef Q500, μου αρεσαν πιο πολυ. τα θεωρω πιο ''μουσικα''

Τα 6,5 μεγάφωνα μπορεί να μην αποτελέσουν πρόβλημα εάν υπάρχει σοβαρός ενισχυτής απο πίσω....

Την αλήθεια θα την ακούσεις απο τα αυτιά σου!

Ωραια,
ας το κανουμε τοτε πιο γενικο.
Τι θα προτεινατε μεχρι περιπου 1,000 ευρω για 90% μουσικη (rock και jazz & blues) και 10% ταινιες ?
Θεωρητικα ειναι απειρες οι επιλογες....
Βοηθειααααα ρε παιδιαααα

οπως και πολλα αλλα ηχεια. απλα λεω klipsch γτ αυτα εχω τωρα και με βαση αυτα συγκρινα (με τα δικα μου αφτια) τα 683 και τα πηρα...
ακου οσο πιο πολλα ηχεια μπορεις...

Για το χώρο αυτό και για τον ενισχυτή σου σίγουρα αξίζει τον κόπο να ακούσεις τα κλιπσ που είναι πολύ ευαίσθητα.

Για να μπεί μιά σειρά.
Τα kef είναι μαλακά ηχεία,smooth
Ta b&w τείνουν στο λίγο προβολικό,ξεφεύγει από τον λεγόμενο βρεττανικό ήχο
Τα klipsch πολύ έως πολύ λαμπρά
Όπως βλέπετε υπάρχουν προτάσεις για όλα τα γούστα
Εν κατακλείδι θα πρότεινα ό,τι και ο φίλος panos87 dali zensor

Last edited:
δεν ξερω αν κανω λαθος:rolleyes:, αλλα λογω πολλων τετραγωνικων καλο θα ηταν να επιλεξει ηχεια σχετικα ευαισθητα ωστε με εναν ενισχυτη 100-150watt 8ωμ να καλυπτει το χωρο πιο ευκολα χωρις να ανεβαζει το volume στα ορια

δεν ξερω αν κανω λαθος:rolleyes:, αλλα λογω πολλων τετραγωνικων καλο θα ηταν να επιλεξει ηχεια σχετικα ευαισθητα ωστε με εναν ενισχυτη 100-150watt 8ωμ να καλυπτει το χωρο πιο ευκολα χωρις να ανεβαζει το volume στα ορια

Eάν ο ενισχυτής του φίλου δεν είναι ικανός να οδηγήσει τα ηχεία που προτάθηκαν στον συγκεκριμένο χώρο,τότε ας πάει σε πιο ευαίσθητα ηχεία,αρκεί να ταιριάζουν με τις μουσικες του ανησυχίες.....ο ίδιος θα πάρει την τελική απόφαση.

Panoramix, καλα κανετε και ρωτατε 200 ερωτησεις, για να μπορεσετε να "καθοδηγησετε" εμας που δεν εχουμε μεγαλη εμπειρια.

Κοιτα, εγω εχω τωρα τα Monitor Audio BX2 με εναν Cambridge Azur 351A. Το χρησιμοποιω μονο για μουσικη.
Στο νεο χωρο που θα παω, πρωτα θα στησω ηχο κτλπ και μετα απλωστρες, ξαπλωστρες, ντιβανια, καναπεδεςκαι καροτσες :2thumb22sup:
Ειναι 40 τμ περιπου.
Τα θελω τα ηχεια 90% για μουσικη και 10% για καμια ταινια.
Εχω στο μυαλο μου να αγορασω αν χρειαστει και νεο ενισχυτη (που οπως την κοβω την δουλεια μαλλον θα χρειαστει).
Ακουω περισσοτερο ελληνικο και ξενο rock 1970s - 2010s και jazz & blues.
Αυτα απο μενα.
Σειρα σας τωρα.

http://www.audioshow.gr/index.php?o...iew=productdetails&virtuemart_product_id=5173
με 45w 8ωμ
εχω την εντυπωση οτι θα χρειαστει και ενισχυτη για τα τετραγωνικα του

Αν είναι έτσι καλό θα ήταν να κοιτάξει και κατά ενεργά μεριά...
Με πώληση του υπάρχοντος πακέτου και με τα επιπλέον χρήματα που διαθέτει μπορεί να πάει σε κάτι ποιοτικό χωρίς να ανησυχεί για ματσαρίσματα κλπ..
Από πηγές,τι έχεις;

http://www.audioshow.gr/index.php?o...iew=productdetails&virtuemart_product_id=5173
με 45w 8ωμ
εχω την εντυπωση οτι θα χρειαστει και ενισχυτη για τα τετραγωνικα του

Το διάβασα.....εάν μπορεί και υπάρχει δυνατότητα για καινούργιο ή μεταχειρισμένο ενισχυτή με καλλές δυνατότητες οδήγησης,ας κοιτάξει τα Dali! Αλλιώς ας πάει σε άλλες επιλογές.

Δεν ξέρω πόσο έρχονται στην Ελλάδα, αλλά πρέπει να είναι λίγο πάνω απ' το χιλιάρικο:

http://www.stereophile.com/floorloudspeakers/psb_image_t6_loudspeaker

Τα φέρνει ο Λάιος, ο οποίος για κάποιο λόγο προωθεί μόνο τα Klipsch, αλλά η PSB θεωρείται (στη Β. Αμερική) ίσως η κορυφαία μπάτζετ εταιρία ηχείων. Το Τ6 είναι το κορυφαίο της ηχείο από άποψη VFM.

Last edited: