KEF Q700 vs B&W 683 ?

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θεωρούμε τα 40τμ έναν τεράστιο χώρο στον οποίο μόνο πολύδρομα ηχεία με βαρβάτους ενισχυτές μπορούν να σταθούν με αξιοπρέπεια.

Εγώ μάλλον θα έστηνα ένα συστηματική με ηχεία βάσης, θα έβαζα απέναντι και κοντά τον καναπέ μου και θα άραζα να ακούσω την μουσικόφιλα μου. Αν θες απλά να γίνεις ενοχλητικός στους γείτονες ή να εντυπωσιάσεις κανέναν με το πόσο μεγάλα τα έχεις τα ηχεία όπως τα 683.
Αν απλά θες να ακούς την μουσική σου θα σου έλεγα να δεις κανενα 2δρομο βάσης.
Ολοι θα θέλαμε με τα Χ λεφτά που διαθέτουμε να πάρουμε ένα ηχείο που να τα κάνει όλα. Και σωστά να παίζει, και δυνατά να παίζει, και ευκολοδήγητο να είναι και να είναι χορταστικό στο μάτι και και και. Το ηχείο αυτό δεν υπάρχει και όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων.

Απάντηση: Re: KEF Q700 vs B&W 683 ?

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θεωρούμε τα 40τμ έναν τεράστιο χώρο στον οποίο μόνο πολύδρομα ηχεία με βαρβάτους ενισχυτές μπορούν να σταθούν με αξιοπρέπεια.

Εγώ μάλλον θα έστηνα ένα συστηματική με ηχεία βάσης, θα έβαζα απέναντι και κοντά τον καναπέ μου και θα άραζα να ακούσω την μουσικόφιλα μου. Αν θες απλά να γίνεις ενοχλητικός στους γείτονες ή να εντυπωσιάσεις κανέναν με το πόσο μεγάλα τα έχεις τα ηχεία όπως τα 683.
Αν απλά θες να ακούς την μουσική σου θα σου έλεγα να δεις κανενα 2δρομο βάσης.
Ολοι θα θέλαμε με τα Χ λεφτά που διαθέτουμε να πάρουμε ένα ηχείο που να τα κάνει όλα. Και σωστά να παίζει, και δυνατά να παίζει, και ευκολοδήγητο να είναι και να είναι χορταστικό στο μάτι και και και. Το ηχείο αυτό δεν υπάρχει και όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων.

Έχεις δίκιο,το ιδανικό ηχείο δεν υπάρχει.
Απ' την άλλη όμως ο φίλος μας εδώ ακούει είδη μουσικής που τα θέλουν τα γκάζια τους.
Κι επειδή ανήκω στην ίδια συνομοταξία κι έχω περάσει την αναζήτηση του,μάλλον θα χρειαστεί κάτι που να γεμίζει αυτόν τον χώρο.
Κι αυτό (προσωπικά μιλώντας) δεν έχει σχέση ούτε με γείτονες (ηχομονωμένος),ούτε με... μεγέθη,χε χε...
Ειδικά αν είσαι για τα σίδερα όχι με τα μηχανάκια αλλά με την μουσική,μερακλώνεις και γαία πυρί μειχθήτω.....

Γεια σας και παλι,

ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. Εχουνε μεσα εκ πρωτης οψης μερικες πολυ ενδιαφερουσες προτασεις. Θελει τωρα αρκετο ψαξιμο, τρεξιμο, συγκριση....τα γνωστα δηλαδη.
Θα σας κραταω ενημερους για τις εξελιξεις στον "αγωνα μου"!

Re: Απάντηση: Re: KEF Q700 vs B&W 683 ?

Έχεις δίκιο,το ιδανικό ηχείο δεν υπάρχει.
Απ' την άλλη όμως ο φίλος μας εδώ ακούει είδη μουσικής που τα θέλουν τα γκάζια τους.
Κι επειδή ανήκω στην ίδια συνομοταξία κι έχω περάσει την αναζήτηση του,μάλλον θα χρειαστεί κάτι που να γεμίζει αυτόν τον χώρο.
Κι αυτό (προσωπικά μιλώντας) δεν έχει σχέση ούτε με γείτονες (ηχομονωμένος),ούτε με... μεγέθη,χε χε...
Ειδικά αν είσαι για τα σίδερα όχι με τα μηχανάκια αλλά με την μουσική,μερακλώνεις και γαία πυρί μειχθήτω.....

Δεν αντιλέγω.
Αν το μεράκλωμα είναι η 1η προτεραιότητα του φίλου τότε με τις ευχές μου να πάρει και τα CERWIN VEGA. Αν κάτι με έχει διδάξει η μικρή πορεία που έχω στον χώρο μας δεν υπάρχει "πρέπει ή δεν πρέπει" αλλά "γουστάρω ή δεν γουστάρω" και σίγουρα δεν είμαι εγώ αυτός που θα υποδείξει στον άλλον ποιος είναι ο σωστός τρόπος να γουστάρει.
Απλά ήθελα να πω στον φίλο ότι υπάρχει και άλλη προσέγγιση του θέματος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: KEF Q700 vs B&W 683 ?

Δεν αντιλέγω.
Αν το μεράκλωμα είναι η 1η προτεραιότητα του φίλου τότε με τις ευχές μου να πάρει και τα CERWIN VEGA. Αν κάτι με έχει διδάξει η μικρή πορεία που έχω στον χώρο μας δεν υπάρχει "πρέπει ή δεν πρέπει" αλλά "γουστάρω ή δεν γουστάρω" και σίγουρα δεν είμαι εγώ αυτός που θα υποδείξει στον άλλον ποιος είναι ο σωστός τρόπος να γουστάρει.
Απλά ήθελα να πω στον φίλο ότι υπάρχει και άλλη προσέγγιση του θέματος.

Να πω την αλήθεια,δεν έχω ακούσει τα C.V. και πολύ περισσότερο δεν τα έχω ακούσει στον χώρο του που είναι και το ζητούμενο.
Κι οτιδήποτε αν λέμε εμείς,αν δεν το ακούσει ο ίδιος στον χώρο του,όλα είναι υποθετικά.
Εγώ απλώς του είπα αυτό που λέει η κοινή λογική και συνηθισμένη πρακτική.Πως δηλαδή διαλέγουμε ανάλογα τον χώρο μας.
Κι αναλόγως το τι ακούμε,την μουσική εξυπηρετούν αυτά τα μαραφέτια.
Εννοείται βέβαια πως έχεις δίκιο,το 'γουστάρω/δεν γουστάρω',είναι ιερό....

θα πώ την μικρή μου εμπειρία, η οποία τίνει να προσεγγίσει την λογική του kostas k, αν και θεωρώ την περίπτωση μου εξαίρεση
χώρος σαλονιού περί των 35 τ.μ. με αρκετές δυσκολίες...βλέπε τζάκι, χώλ και κουζίνα...ηχεία που στήθηκαν στο χώρο chario premium 2000 βάσεως με ενισχυτή
τον xindak 6200...το αποτέλεσμα απλά ανεκτό, δεδομένου οτι το ηχείο άν και βάσεως, να διεγείρει τον προβληματικό χώρο αρκετά με το μπάσο του,
με αποτέλεσμα να χάνει τον χαρακτήρα του...πρόσφατα και όλως τυχαίως, βρίσκεται στην κατοχή μου ενα μικροσκοπικό ηχείο βάσεως (tannoy revolution r1),
το οποίο άν και προοριζόταν για άλλο χώρο (περί τα 10 τ.μ.), κατέληξε να αντικαταστήσει τα chario, καθώς παίζει καλύτερα...ορθά δεν ξέρω, αλλά καλύτερα

οπότε σε αυτό που καταλήγω και προτείνω είναι οτι ναι, υπάρχουν κανόνες και πρακτικές, αλλά αυτές πολλές φορές ανατρέπονται, ειδικά οταν καλούνται
να εφαρμοστούν σε χώρους με προβλήματα...οπότε πήγαινε με το καλό στο χώρο σου, άκου παράλληλα όσα ηχεία μπορείς, για να αποκτήσεις εμπειρίες και
ιδανικά πρίν καταλήξεις, προσπάθησε να τα ακούσεις στον χώρο σου, εάν αυτό είναι εφικτό...καλή τύχη και επιτυχία σε οτι επιλέξεις

μια ερωτηση τα kef q900 ειτε τα 700 που δεν εχουν port εχουν μπασο ?? απο οσο ξερω τα 900 το μεσαιο wooferaki ειναι ενεργο και τα αλλα λειτουργουν ως παθητικα bass reflect..

Για να είμαι ειλικρινής δεν διάβασα τις προηγούμενες σελίδες (!) , θα ήθελα να πω στον φίλο να κοιτάξει αν μπορεί να βρει τα magnepan mmg και να τα ακούσει (δεν ξέρω τι γίνεται με την αντιπροσωπεία των magnepan, αν λειτουργεί κανονικά και αν εισάγει κανονικά ηχεία και αν τα έχει σε στοκ κλπ).

Καλοάκουστο να είναι ότι και αν επιλέξει και να το χαρεί!

Απάντηση: Re: KEF Q700 vs B&W 683 ?

θα πώ την μικρή μου εμπειρία, η οποία τίνει να προσεγγίσει την λογική του kostas k, αν και θεωρώ την περίπτωση μου εξαίρεση
χώρος σαλονιού περί των 35 τ.μ. με αρκετές δυσκολίες...βλέπε τζάκι, χώλ και κουζίνα...ηχεία που στήθηκαν στο χώρο chario premium 2000 βάσεως με ενισχυτή
τον xindak 6200...το αποτέλεσμα απλά ανεκτό, δεδομένου οτι το ηχείο άν και βάσεως, να διεγείρει τον προβληματικό χώρο αρκετά με το μπάσο του,
με αποτέλεσμα να χάνει τον χαρακτήρα του...πρόσφατα και όλως τυχαίως, βρίσκεται στην κατοχή μου ενα μικροσκοπικό ηχείο βάσεως (tannoy revolution r1),
το οποίο άν και προοριζόταν για άλλο χώρο (περί τα 10 τ.μ.), κατέληξε να αντικαταστήσει τα chario, καθώς παίζει καλύτερα...ορθά δεν ξέρω, αλλά καλύτερα

οπότε σε αυτό που καταλήγω και προτείνω είναι οτι ναι, υπάρχουν κανόνες και πρακτικές, αλλά αυτές πολλές φορές ανατρέπονται, ειδικά οταν καλούνται
να εφαρμοστούν σε χώρους με προβλήματα...οπότε πήγαινε με το καλό στο χώρο σου, άκου παράλληλα όσα ηχεία μπορείς, για να αποκτήσεις εμπειρίες και
ιδανικά πρίν καταλήξεις, προσπάθησε να τα ακούσεις στον χώρο σου, εάν αυτό είναι εφικτό...καλή τύχη και επιτυχία σε οτι επιλέξεις

Μου έχουν συμβεί ακριβώς τα ίδια, με το ίδιο ηχείο (premium 2000), επίσης σε χώρο 35 τμ (μαζί με την κουζίνα και με το τζάκι του και τα απ'όλα του !!!) και μάλιστα με πιο αδύναμο ενισχυτή από τον 6200...
Μάλιστα άκουσα τον ίδιο ακριβώς συνδυασμό (xindak/premium 2000) σε σπίτι φίλου (με αισθητά μικρότερο χώρο απο τα 35τμ - περίπου 25 θα ήταν) και έπαιζαν μια χαρά (οκ αν γκάζωνες λίγο παραπάνω την άκουγε και εκεί ο χώρος)

Δε μπορώ λοιπόν παρά να συμφωνήσω απόλυτα με αυτή τη προσέγγιση! ακρόαση στο χώρο μας, εφόσον αυτό είναι εφικτό.
Αν όχι προσπαθούμε να ακούσουμε κάτι τουλάχιστον παρεμφερές, ώστε να καταλάβουμε τι ζητάει ο χώρος μας και απο τι υποφέρει.
Αν πετύχουμε σε αυτό, μετά με τα specs μπορούμε να καλύψουμε το ματσάρισμα (μηχανημάτων που ταιριάζουν βέβαια σε χαρακτήρα και γούστα μας) και η φροντίδα του χώρου θα είναι η ελάχιστη δυνατή για ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα. :a0210:

Re: Απάντηση: KEF Q700 vs B&W 683 ?

Ό,τι ηχείο και να πάρεις,θέλεις και ενισχυτή και μάλιστα ρωμαλέο.
Δεν είναι λίγα τα τετραγωνικά

Πως εννοείς το ρωμαλέος, γιατί η έννοια είναι σχετική. Δώσε κάποια χαρακτηριστικά αν μπορείς (πχ τροφοδοτικό, πυκνωτές, watt).