Kef XQ40 τουίτερ

fragment

Established Member
7 January 2011
117
Καλησπέρα έχω τα συγκεκριμένα ηχεία πάνω σε έναν AVR-A100 ενισχυτή της denon . Είχα να δουλέψω το σύστημα από ένα γλέντι που είχαμε κάνει πέρσι το Δεκέμβρη . Έβαλα μπρος σήμερα και το δεξί ηχείο δε παίζει καλά πρίμα. Μουντά εντελώς λες κ ακούω βραχαία. Το αριστερό κομπλέ όλα . Έφτιαξα τα καλώδια πίσω τα crossovers αλλά τα ίδια . Έκανα σκατζα τις εξόδους στον ενισχυτή πάλι τα ίδια ,δε φταίει ο ενισχυτής . Τι λέτε να έγινε ; πάντως στη γιορτή δε τα παίξαμε πάνω από το όριο κ απορώ πως έγινε αυτό το πράγμα . Τα ηχεία είναι 5 χρόνων .

9f77a34f1ab130533df1af3577513efd.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Βλεπω οτι εχεις jumbers. Λειτουργουν οκ? Δοκιμασε αλλαγη στα jumbers του αριστερου στο δεξι ηχεια και δες μηπως φτιαξει (και χαλασει το αλλο, αρα ειναι θεμα jumbers)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Jumper instead of jumber...

Τίποτα με τα jumper . Τα ίδια . Καμία άλλη ιδέα ; έχουν εγγύηση ; πως έγινε αυτό , τόσο καλά ηχεία

Δε ξέρω . Τι να χει πίσω , δεν έχω πειράξει κάτι

Βγάλε τους βραχυκυκλωτές(jumpers) και σε χαμηλή πάντα ένταση τοποθέτησε τα καλώδια πρώτα στην πάνω πλευρά και μετά στην κάτω....πες μας τι παρατήρησες

Βγάλε τους βραχυκυκλωτές(jumpers) και σε χαμηλή πάντα ένταση τοποθέτησε τα καλώδια πρώτα στην πάνω πλευρά και μετά στην κάτω....πες μας τι παρατήρησες

Λοιπόν ,
Έβγαλα τα τζαμπερ,
Έβαλα πάνω τα καλώδια και έπαιζε μονάχα το τουιτερ και μάλιστα το ίδιο χάλια και βραχνά όπως πριν . Τα δυο κάτω ηχεία (τα μεσαία /μπάσα δε ξέρω την ορολογία ) δε παίζαν καθόλου

Τα βάζω από κάνω τα βάζω κάτω . Κάτω όμως δεν έχει υποδοχή κ έτσι τα ένωσα εκεί που βάζεις τα τζαμπερ (το ίδιο στην ουσία ). Αποτέλεσμα να μη παίζει καθόλου το τουιτερ και μα παίζουν μόνο τα μπάσα .

Έχουν εγγύηση 2 χρόνια. Τα έχω 5 , δεν έχουν δουλέψει σχεδόν καθόλου . Είναι κρίμα. Πόσο θα πάει η αλλαγή του τουιτερ ; μόνο το ένα ηχείο κοστίζει πάνω από 1000 ευρώ . Να φανταστώ ;

Δεν τα συμπάθησα ποτέ , σε σχέση με τ αλλά που έχω τα κλιπς. Κλάσεις ανώτερα , ο αδερφός μ επέμενε

Πείρα τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία . Είναι σύνηθες φαινόμενο μου είπε. Θα πάω την καμπίνα να μου το επισκευάσει . Είναι μερικώς καμένο λόγο έντασης

Θα κάνω μια χαζή ερώτηση αλλά επειδή δε ξέρω τι μου γίνεται από specs, γενικότερα Σ ότι αφορά τα οπτικοακουστικά. Ο τεχνικός μου είπε πόσα βατ βγάζει ο ενισχυτής , πραγματικά κ όχι πόσα αναφέρει στο πίσω μέρος . Δεν ήξερα να του απαντήσω κ δεν ήξερε ούτε αυτός . Ούτε τα ηχεία ξέρω . Με λίγο γκουγκλάρισμα ο ενισχυτής (AVR-A100) βγάζει λέει 140x9 - 8. Τα ηχεία (XQ-40) αυτός μου είπε περίπου 80. Στο Ίντερνετ λέει 200. Ότι να ναι δηλαδή, κ ότι πρέπει να τα δουλεύω 55-60. Το ερώτημα είναι για μένα τον άσχετο , τον ενισχυτή με ποσό πάνω απ τα -80db πρέπει να τα ανεβάζω για να μη καίγονται . Μέχρι το μηδέν ; πιο κάτω απ το μηδέν ;

Άρα πας για αντικατάσταση τουίτερ,υπολογίζω κανένα 80άρι
Εσύ δεν μπορείς να το τοποθετήσεις;

30 μου είπε . Δε δίνω παραπάνω . Όχι δεν έχω ιδέα πως ανοίγουν μπορεί και να μπορώ

Απάντηση: Re: Kef XQ40 τουίτερ

Θα κάνω μια χαζή ερώτηση αλλά επειδή δε ξέρω τι μου γίνεται από specs, γενικότερα Σ ότι αφορά τα οπτικοακουστικά. Ο τεχνικός μου είπε πόσα βατ βγάζει ο ενισχυτής , πραγματικά κ όχι πόσα αναφέρει στο πίσω μέρος . Δεν ήξερα να του απαντήσω κ δεν ήξερε ούτε αυτός . Ούτε τα ηχεία ξέρω . Με λίγο γκουγκλάρισμα ο ενισχυτής (AVR-A100) βγάζει λέει 140x9 - 8. Τα ηχεία (XQ-40) αυτός μου είπε περίπου 80. Στο Ίντερνετ λέει 200. Ότι να ναι δηλαδή, κ ότι πρέπει να τα δουλεύω 55-60. Το ερώτημα είναι για μένα τον άσχετο , τον ενισχυτή με ποσό πάνω απ τα -80db πρέπει να τα ανεβάζω για να μη καίγονται . Μέχρι το μηδέν ; πιο κάτω απ το μηδέν ;

30 μου είπε . Δε δίνω παραπάνω . Όχι δεν έχω ιδέα πως ανοίγουν μπορεί και να μπορώ

Καλή τιμή είναι