Κεφαλή MC με υψηλή έξοδο 2+ mV και λογική τιμή;

Nekalah

AVClub Enthusiast
15 September 2009
1,063
Κεφαλή MC με υψηλή έξοδο 2+ mV και λογική τιμή;

Ανοίγω το θέμα για ένα φίλο,
χρειάζεται μια τέτοια για το πικαπ του,
τις θεωρεί καλύτερες.

Σαν τιμή το πολύ τα 150 ευρώ.

Βασικά μια Denon DL-110 με 1.6 mV, νομιζω υπάρχει μόνο, γυρω στα 120 ευρώ, αλλά ακούω γνώμες.

Καλό θα ήταν να ξερουμε και χωρητικότητα.

απλως επειδη ο ενισχυτης εχει ευαισθησια 3 mvolt,

μηπως υπάρχει καμμιά ποιό υψηλοέξοδη;

Η Denon ειναι θρύλος το γνωρίζουμε...

απλως επειδη ο ενισχυτης εχει ευαισθησια 3 mvolt,

μηπως υπάρχει καμμιά ποιό υψηλοέξοδη;

Η Denon ειναι θρύλος το γνωρίζουμε...

δεν υπάρχει λόγος να ανεβείς παραπάνω σε τάση.

Δεν ειναι δικό μου, κάποιο Thorens είναι 160 νομίζω.

Τώρα από ΜΚ, Μη Κώστα δεν γνωρίζω.. :)

Τωρα αυτή η DENON δεν νομιζω να εχει ηχο σαν τις Audio Technica;

Last edited:
Σε παρόμοιο θέμα που είχα πριν λίγους μήνες και μετά από διαβούλευση στο φόρουμ διάλεξα την Benz που πρότειναν και πιο πάνω (στα 180 ευρώ). Είμαι πολύ ευχαριστημένος, νομίζω ότι δίνει 2mV αλλά αυτά μοιάζουν αρκετά για να οδηγούν το ΜΜ στάδιο του Densen B-110 σε ελάχιστα πιο χαμηλή στάθμη σε σύγκριση με το CDp -και όχι πάντα: εξαρτάται από το δίσκο. (Βέβαια να πω ότι το MM module του Densen φαίνεται να έχει αρκετό gain: η προηγούμενη κεφαλή μου, η Goldring 1022 GX -στα 6.5mV!- το οδηγούσε σε υψηλότερες στάθμες από το CD, ενώ στον προηγούμενο ενισχυτή μου -Musical Fidelity E10 SE- η είσοδος του CD έπαιζε δυνατότερα από το phono.)

That being said, η Benz παρουσιάζει πολύ καλύτερα τη χωρική πληροφορία και τον "αέρα" γύρω απ' τα όργανα σε σχέση με τη Goldring και έχει πολύ πιο απαλό-ξεκούραστο ήχο σε όλο το φάσμα, χωρίς να είναι "ξενέρωτη" (αντίθετα, τα μικροδυναμικά αναπαράγονται πολύ πιο στιλπνά). Γενικά, απολαμβάνω τη μουσική περισσότερο με τη Benz.

Πάντως, δεν έχω ακούσει τις Denon, για τις οποίες ακούγονται και γράφονται επίσης τα καλύτερα, και είναι και οικονομικές. Η Sumiko έχει, νομίζω, γύρω στα 230 .