Κεντραρισμα καδρου

kozadin

Senior Member
28 July 2006
667
Βόλος
Ανακάλυψα πρόσφατα οτι το κάδρο μου στην τηλεόραση (pio 5090Η) μετακινείται μόνο του ελαφρά προς τα δεξιά με αποτέλεσμα να χάνεται τμήμα της επιφάνειας εργασίας (πχ στον Mozilla φτάνει στην μέση σχεδόν της αλεπούς στην πάνω δεξιά γωνία). Αυτό συμβαίνει σταδιακά δλδ οταν αλλαξω το input της τηλεορασης και ξαναγυρισω πίσω στο input του pc το κάδρο ειναι οκ, και σιγά σιγα μεταφέρεται δεξιά και λίγο προς τα κάτω. Μετά από λιγο μπορει να ξαναγυρίσει στην θέση του ή και κάπου ενδιάμεσα!!! Στην τηλεόραση είναι ενεργοποιημένο το mode dot by dot.
Ο υπολογιστής έχει 7αρια, με ΑΤΙ 4850 και catalyst 10.4. Μου το έκανε όμως και με τους 10.3. Συνδεση μέσω adaptor DVI - hdmi που έχουν οι ΑΤΙ και μετά καλώδιο hdmi .
Εχετε καμιά ιδέα?????

Φίλε μου,

Μάλλον με το mode dot-by-dot, αποκλείουμε το ενδεχόμενο του overscan. Δηλαδή χρησιμοποιείς την τηλεόρασή σου ως μόνιτορ.
Θεωρώ πολύ πιθανόν να έχει η τηλεόρασή σου μία τεχνολογία ονομαζόμενη Image Shifting, δηλαδή να μετακινεί αυτόματα την εικόνα σου μερικά pixels σε περίπτωση που είναι ακίνητα για να μην καεί ο φώσφορος. Είναι πολύ καλό χαρακτηριστικό και βοηθάει στο ελάχιστο burn-in με στατικές εικόνες. Παραθέτω μία φωτό της Electrohome από διαφημιστικό φυλλάδιο που αναφέρει την υποστήριξη image shifting.

Attachments

• shifting.jpg
    shifting.jpg
    41.7 KB · Views: 8
Φίλε μου,

Κατέβασα το manual της τηλεόρασής σου από εδώ:

http://docs.pioneer.eu/Manuals/PDP_LX5090H_ARE1490_manual/GetPDF.ashx

Στη σελίδα 58 και 59 αναφέρει το Orbiter.
Είναι μία ρύθμιση που κάνει ακριβώς αυτό που ανέφερα στο παραπάνω ποστ μου, δηλαδή Image Shifting.
Σύμφωνα με το manual μπορείς να το απενεργοποιήσεις (Off) ή να το βάλεις σε Mode 1 ή 2.
Προτείνω να το διαβάσεις και να επιλέξεις τι σου χρειάζεται.

Προσωπική μου συμβουλή θα ήταν να μην το απενεργοποιήσεις γιατί οι τηλεοράσεις Plasma έχουν σοβαρό πρόβλημα με στατικές εικόνες όπως αυτές που προέρχονται από Desktop Η/Υ.

Λοιπόν έχεις απόλυτα δίκιο ενεργοποίησα το orbiter χθες σε mode 2 δλδ ισχύει και για το dot by dot, για αυτό το κάνει. Πω πω πως δεν το σκέφτηκα νωρίτερα ... Thanks