κεντρικο ηχειο

kopanos75

Established Member
7 May 2009
111
περιστερι
γεια σας παιδια η ερωτηση ειναι απλη νομιζω εγω γεια εσας τουλαστιχων
το κεντρικο ηχειο παει βασει της οθονης αν δηλ εχεις
μια οθονη 113" θα βαζατε το Klipsch RC-64 ή το RC-62 που δινει
η klipsch για τα RF-82 που τα εχει και σετ????????????

Το κεντρικό ηχείο συνδυάζεται κατά κύριο λόγο με τα εμπρός L-R. Οπότε εφόσον έχεις τα RF-82 τότε παίρνεις το RC-62. Το RC-64 είναι για τα μεγαλύτερα RF-83. Μια χαρά θα είναι και με οθόνη 113" ....

Πάντως και το RC-64 να θέλεις για κάποιον ιδιαίτερο λόγο, δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα. Απλώς θα σου κοστίσει περισσότερο.

Last edited:
ευχαριστω πολυ γειτονα απλα εχω ακουσει αυτο το πραγμα
δηλ οτι το κεντρικο παει και με τις ιντσες που εχεις αν ειναι
μεγαλη η οθονη περνεις και μεγαλο κεντρικο
παντως βγηκα απο ενα εξοδο παραπανω ευχαριστω και παλι

Κοίταξε, το πρόβλημα θα ήταν να είχες προβολέα και οθόνη 113" με μικρά ηχεία δορυφόρους, ή και το αντίθετο, δηλαδή τα RF-82 με μία οθόνη 29".
Με το setup που έχεις είσαι μιά χαρά. Πόσα τετραγωνικά είναι ο χώρος σου;

παντως εγω θα διαφωνισω στο οτι η οθονη πρεπει να ταιριαξει στο κεντρικο. Το κεντρικο πρεπει να ειναι ιδιο με τα lr αλλα μεχρι εκει. Δεν εχω δει και πουθενα να λεει στις προδιαγραφες "καταλληλο για μεχρι χ ιντζες". Στην θεση σου θα ακουγα και τα 2 κεντρικα μαζι με τα ηχεια που εχεις και θα διαλεγα οποιο μου αρεσε καλητερα.

παντως εγω θα διαφωνισω στο οτι η οθονη πρεπει να ταιριαξει στο κεντρικο. Το κεντρικο πρεπει να ειναι ιδιο με τα lr αλλα μεχρι εκει. Δεν εχω δει και πουθενα να λεει στις προδιαγραφες "καταλληλο για μεχρι χ ιντζες". Στην θεση σου θα ακουγα και τα 2 κεντρικα μαζι με τα ηχεια που εχεις και θα διαλεγα οποιο μου αρεσε καλητερα.

Bασίλη δεν είπε κανείς το αντίθετο..... -bye-

Το κεντρικό ηχείο συνδυάζεται κατά κύριο λόγο με τα εμπρός L-R. Οπότε εφόσον έχεις τα RF-82 τότε παίρνεις το RC-62. Το RC-64 είναι για τα μεγαλύτερα RF-83. Μια χαρά θα είναι και με οθόνη 113" ....

Πάντως και το RC-64 να θέλεις για κάποιον ιδιαίτερο λόγο, δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα. Απλώς θα σου κοστίσει περισσότερο.

Προσοχή στον "τεράστιο"κεντρικό ήχο με μικρές οθόνες και το αντίθετο...θα είναι γιά γέλια το αποτέλεσμα!!!
Το RC64 μιά και το έχω ,συν του ότι το έψαξα πολύ πριν την αγορά γιά το δέσιμό του με τα RF83 που επίσης έχω, ουδεμία σχέση έχει με το RC63 εάν φυσικά μπορέσει κάποιος να τα ακούσει και τα δύο σε σωστές ενισχυτικές συνθήκες και στον σωστό χώρο.
Ο κεντρικός ήχος του 64 με μάγεψε απο την πρώτη στιγμή...το θεωρώ απο τα καλύτερα κεντρικά που έχω ακούσει ποτέ.Γιά δύναμη -εικόνα και τσαμπουκά δεν το συζητάμε....το ηχείο βρίσκεται αλλού....Οτο έπαθα κάποτε με τον Hd1 όταν τον είδα να προβάλει γιά πρώτη φορά σε παρουσίαση του avclub, το ίδιο έπαθα και με το συγκεκριμένο κεντρικό ηχείο που κατά τύχη ήταν πάλι σε παρουσίαση του club....αποτέλεσμα;......να τα αποκτήσω και τα δύο την επόμενη εβδομάδα!!!
Σε σχέση τώρα με τα RF82 θεωρώ ότι ο φίλος μας θα πρέπει να πάει στο RC63 γιατί σε διαφορετική περίπτωση και έχοντας εμπρός τα 82άρια εάν βάλει το 64άρι και πατήσει λίγο γκάζι το αποτέλεσμα θα είναι να φαίνονται πολύ μικρά τα εμπρός ηχεία σε σχέση με το κεντρικό!!!!

Last edited:
καλημερα παιδια σας ευχαριστω ολους για της απαντησεις
μολις ειναι ετοιμος ο καινουργιος χωρος που προσπαθω να φτιαξω
στην ταρατσα μου και μπορει να ερθει καποιος απο εσας να το δει
και να το ακουσει ελπιζω να καταλαβει περισσοτερα πραγματα απο εμενα
αν χρειαζομε μεγαλυτερο ή αυτο που ειδη εχω