KENWOOD KA 1010

george1313

New member
13 November 2018
10
Καλημερα.Εχω εναν ενισχυτη απο τα μαθητικα μου χρονια KENWOOD KA1010 2x55w στα 8ohm παρατημενο εδω και χρονια στην αποθηκη και θα ηθελα μεχρι να παρω κατι καλο που εχω βαλει σκοπο συντομα να τον αξιοποιησω.Η ερωτηση μου ειναι αν μπορω να τον συνδεσω με τα ηχεια της klipscch rf62 125w/rms 97db που εχω η θα κανω καμια ζημια?Τα ηχεια μην καψω,ο ενισχυτης και να καει δεν θα κλαψω.Ο συγκεκριμενος επαιζε με ηχεια ROISTER DS100 αγνωστων db.

Καλημέρα. Αν δεν ήταν παρατημένος, θα σου έλεγα άνετα να τον δουλέψεις, με προσοχή βέβαια στις μεγάλες εντάσεις. Αφού όμως έχει να δουλέψει καιρό, μπορεί να υπάρχουν διάφορα θέματα. Από σκρατς στα ποτενσιόμετρα που δεν είναι και ότι καλύτερο για τα ηχεία, μέχρι και ηλεκτρονικά (πυκνωτές κ.λ.π.). Ας πουν και άλλοι φίλοι περισσότερο γνώστες.

Μπορεις να τον δοκιμασεις για λιγες μερες με ακουστικα , ή παλια ηχεια ,να δεις πως παει.
Αν σιγουρευτεις οτι λειτουργει ενταξει, προχωρας.
Αν κατι σε ανησυχει, τοτε καλο θα ηταν να τον εβλεπε ενας τεχνικος για ενα σερβις.
Αλλαγη ηλεκτρολυτικων πυκνωτων θα ηταν λογικο.

Λειτουργει παιζει με τα roister απλα εχω ενδιασμο με τα klipsh που ειναι μεγαλα ηχεια μηπως κανω ζημια

Απο μια προχειρη ματια στα specs του ηχειου σου δεν φαινεται να υπαρχει προβλημα οδηγησης απο τον ενισχυτη.
Προσοχη στις ψηλες εντασεις ομως , λογω ηλικιας του ενισχυτη, και του οτι δεν ειναι βεβαια και τερας ισχυος.
Το ηχειο φαινεται ευκολο σε θεματα οδηγησης.

Στις υψηλες εντασεις που λες εχει κινδυνο ο ενισχυτης η τα ηχεια?Γιατι οπως ειπα και ποιο πανω δεν θα κλαψω αν καει ο ενισχυτης ενω τα ηχεια θα τα κλαψω

Βάλτον απλά στην πρίζα αναμμένο και άκου τον μ/σ αν κάνει θόρυβο.
Αν δεν κάνει, κράτα τον σε αυτή την κατάσταση 1-2 μέρες και μετά άφοβα δούλεψέ τον με τα klipsch.
Αν σηκώσεις ένταση, κάνε το λίγο λίγο και αν ακούσεις την παραμικρή παραμόρφωση μείωσε ένταση.
Για τα σχρατς σχρουτς στο ποτ, άνοιξε το καπάκι και ρίξε σπρέι επαφών στα ποτ...
Ευκαιρία και για ένα καλό καθάρισμα από τις σκόνες και για έναν οπτικό έλεγχο εσωτερικά.

Απο το πρωι με αυτον παλευω.Τον ανοιξα τον καθαρισα με πινελα ,ηλεκτρικη σκουπα με βουρτσακι μπροστα προσεκτικα,σπρευ αερα και τελος ειδικο σπρευ στις επαφες.Δεν φαινοταν τιποτα απο τη σκονη που ειχε μεσα,παρολα αυτα επαιζε.Τον εκανα καινουργιο.Θα το κανω αυτο που λες αναμενο μονο του για 2 μερες.Λογικα εαν εχει θεμα θα σβησει η θα κανει διαφορους θορυβους? Σευχαριστω για τις απαντησεις.Τα ποτ που λες να ριξω σπρευ επαφων ποια ειναι?

Καλημερα στην παρεα.Θελω να ρωτησω εαν γινετε να συνδεσω μια tv 55 xiaomi που εχω με τον συγκεκριμενο ενισχυτη και αν γινετε τι χρειαζετε? Παραθετω φωτο απο την πισω πλευρα του ενισχυτη καθως και τις εξοδους εισοδους της tv.20250212_094005.jpg20250212_094012.jpg

Με ένα τέτοιο https://www.skroutz.gr/s/12062876/M...k-female-se-3-5mm-RCA-female.html#description
και ένα τέτοιο https://www.skroutz.gr/s/18309834/G...ciOiJzdG06L2MvY3IvdC9zLzE4MzA5ODM0L3gvc2t1In0 που θα το συνδέσεις σε μία από τις δύο εισόδους στο TUNER ή CD θα κάνεις τη δουλειά σου.
Υπάρχει και αυτός ο πιο οικονομικός τρόπος, ο οποίος βασικά δεν ενδείκνυται, https://www.skroutz.gr/s/18927890/Ugreen-Kalodio-3-5mm-male-RCA-male-Mayro-2m-10584.html αλλά μπορεί να παίξει ικανοποιητικά. Πάλι σε μία απ' τις δύο εισόδους.
Δεν έγραψες, τελικά δουλεύει καλά ο ενισχυτής;

Ναι μια χαρα παιζει,σευχαριστω πολυ.Ο τελευταιος τροπος που γραφεις γιατι δεν ενδεικνυται? Θα εχεις χειροτερο ηχο απο τους αλους τροπους που αναφερεις η κατι αλο?

Last edited:
  • Like
Reactions: #@george@#