Κεραία Ψηφιακού Tuner

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΚΕΡΑΙΑ ΨΗΦΙΑΚΟΥ TUNER

Δεν καλύπτομαι όπως θα ήθελα, απλώς βελτιώθηκε το σήμα. Δεν μπορώ όμως να βάλω εξωτερική κεραία, γιατί έχουμε σκεπή με κεραμίδια στην πολυκατοικία και το εγχείρημα είναι δύσκολο. Οπότε την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενος, που έλεγαν και οι αρχαίοι, περιορίζομαι σε αυτή τη λύση, για την ώρα τουλάχιστον.
Μπορείς να βάλεις μία εξωτερική compact κεραία στον τοίχο του μπαλκονιού σου.

Το έκανα κι εγώ για να πιάνω ψηφιακή τηλεόραση σε χώρο που δεν ερχόταν καλώδιο από την κεντρική κεραία.
Κάτι τέτοιο δηλαδή

http://www.av-connection.dk/?PNo=KU-18828

Κυριε Συντονιστα ευχαριστω θερμα για τη βοηθεια !! Τελικα η λυση ηταν πολυ κοντα , αλλα επρεπε να μου τη δειξεις για να τη δω.Θα χρειαστω μονο ενα καλωδιο rca 2 μετρα και ειμαι ενταξει.Τωρα το καινουργιο ερωτημα ειναι σε πια εισοδο του ενισχυτη θα τα συνδεσω,Εχω τον marantz 15S1.Με λιγα λογια και το sacd ειναι και αυτο της ιδιας σειρας και ηχεια τα B&W 703 .(τα ειπα ολα:ernaehrung004:).Παντως απ οτι καταλαβα για να κανω σωστη δουλεια πρεπει να φωναξω τεχνιτη να μου προσανατολισει το πιατο στον αλλο δορυφορο που εχει ολα τα ελληνικα που λες. Ευχαριστω ξανα. Υποχρεος !!

Αλλο ηθελα να βαλω αλλα μπηκαν οι φιλοι με τις μπυρες.Οποτε αν σε φερει ο δρομος κατα Χαλκιδα κερναω απο μπυρες μεχρι ουζακι.Μπορει το καλοκαιρι η Χαλκιδα βουλιαζει απο τους Αθηναιους , αλλα και το χειμωνα ειναι εξ ισου ομορφη.Η προσκληση ειναι ανοιχτη !

Κυριε Συντονιστα ευχαριστω θερμα για τη βοηθεια !! Τελικα η λυση ηταν πολυ κοντα , αλλα επρεπε να μου τη δειξεις για να τη δω.Θα χρειαστω μονο ενα καλωδιο rca 2 μετρα και ειμαι ενταξει.Τωρα το καινουργιο ερωτημα ειναι σε πια εισοδο του ενισχυτη θα τα συνδεσω,Εχω τον marantz 15S1.Με λιγα λογια και το sacd ειναι και αυτο της ιδιας σειρας και ηχεια τα B&W 703 .(τα ειπα ολα:ernaehrung004:).Παντως απ οτι καταλαβα για να κανω σωστη δουλεια πρεπει να φωναξω τεχνιτη να μου προσανατολισει το πιατο στον αλλο δορυφορο που εχει ολα τα ελληνικα που λες. Ευχαριστω ξανα. Υποχρεος !!
Όλο με μπερδεύεις! :rolleyes:
Μα ποιόν ενισχυτή έχεις, επιτέλους; O marantz 15S1 που αναφέρεις είναι SACD/CD Player και όχι ενισχυτής απ' ότι βρίσκω. Κι' αυτό δε βλέπω να έχει ψηφιακή είσοδο.

Τέλος πάντων, σχετικά με τη δορυφορική λήψη των ραδιοσταθμών. Σωστά λες ότι θα χρειαστείς τεχνικό για να επαναπροσδιορίσει τον προσανατολισμό του πιάτου. Πιθανόν αυτό να μη χρειαστεί. Υπάρχει η δυνατότητα να πιάνεις δύο δορυφόρους από το ίδιο πιάτο (ή και παραπάνω) με την προσθήκη ενός ακόμα LNB. Εάν αυτό γίνεται ή όχι εξαρτάται από το ίδιο το πιάτο και το μέγεθος του. Θα πρέπει να ρωτήσεις τον τεχνικό σου για τα περαιτέρω.

Στο λέω, διότι είναι σημαντικό να μη χάσεις και τους πολύ αξιόλογους ευρωπαϊκούς σταθμούς.
Ένα άλλο θέμα είναι ο ίδιος ο δέκτης. Αν ο δέκτης σου είναι ένας οποιοσδήποτε δορυφορικός αποκωδικοποιητής, καλώς. Εάν όμως είναι ο δέκτης που δίνει η Nova, φτιαγμένος να λειτουργεί αποκλειστικά μ' αυτήν, ίσως να μην κάνει (δεν το ξέρω σίγουρα). Πάντως για το σκοπό αυτό ένας οποιοσδήποτε FTA (Free to Air) αποκωδικοποιητής αρκεί. Και δεν πρόκειται για κάτι ακριβό. Θα βρείς πολλούς ακόμα κι' από δεύτερο χέρι.

Ως προς την ποιότητα: Εάν μπορείς να συνδέσεις τον αποκωδικοποιητή σου ψηφιακά, όπως έχουμε πει σε προηγούμενο μήνυμα, θα είναι πολύ καλή.
Εάν δεν γίνεται, θα συνδέσεις αναλογικά και η ποιότητα θα είναι μέτρια, διότι εξαρτάται από τα αναλογικά κυκλώματα του αποκωδικοποιητή και δε νομίζω πως δίνουν ιδιαίτερο βάρος σ' αυτό τον τομέα.

Όλα τα παραπάνω τα έχω κάνει στο δικό μου σύστημα, γι' αυτό και στα περιγράφω.

Που ακριβώς θα συνδέσεις εξαρτάται από τον ενισχυτή σου.
Διευκρίνισε ποιός είναι ακριβώς και θα δούμε... :grandpa:

Αλλο ηθελα να βαλω αλλα μπηκαν οι φιλοι με τις μπυρες.Οποτε αν σε φερει ο δρομος κατα Χαλκιδα κερναω απο μπυρες μεχρι ουζακι.Μπορει το καλοκαιρι η Χαλκιδα βουλιαζει απο τους Αθηναιους , αλλα και το χειμωνα ειναι εξ ισου ομορφη.Η προσκληση ειναι ανοιχτη !
Σ' ευχαριστώ για την πρόσκληση! :smile:
Εάν ποτέ τύχει να βρεθώ στα μέρη σου θα το θυμάμαι...

Σε χαιρετώ
Μιχάλης -bye-

Απάντηση: Re: Κεραία Ψηφιακού Tuner

Θα αναθερμάνω το νήμα αναφέροντας ότι αγόρασα μια εσωτερική κεραία-καλώδιο με 2,80 Ε, η οποία σε κάποιο ύψος διακλαδώνεται, και βελτιώθηκε σαφώς η λήψη. Αποδίδει καλύτερα απ´ ό,τι η τηλεοπτική κεραία, με μηδαμηνό κόστος. Μου έκανε εντύπωση πάντως. Πιάνει περισσότερους σταθμούς με μεγαλύτερη καθαρότητα.

Re: Απάντηση: Re: Κεραία Ψηφιακού Tuner

Θα αναθερμάνω το νήμα αναφέροντας ότι αγόρασα μια εσωτερική κεραία-καλώδιο με 2,80 Ε, η οποία σε κάποιο ύψος διακλαδώνεται, και βελτιώθηκε σαφώς η λήψη. Αποδίδει καλύτερα απ´ ό,τι η τηλεοπτική κεραία, με μηδαμηνό κόστος. Μου έκανε εντύπωση πάντως. Πιάνει περισσότερους σταθμούς με μεγαλύτερη καθαρότητα.
Το κλασσικό "Ταύ" <Τ>. Συνδέεται κανονικά με το tuner στην αντίστοιχη υποδοχή του των 300 Ohm. Φρόντισε να την προσανατολίσεις σωστά, περιστρέφοντας το Τ ώσπου να βρεις που παίζει καλύτερα.

Είναι η τυπική εσωτερική κεραία φτιαγμένη για τα FM. Λογικό είναι να παίζει καλύτερα από την κεραία τηλεόρασης.

Καλές ακροάσεις! -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κεραία Ψηφιακού Tuner

Ευχαριστώ! Την ανάρτησα στον τοίχο ακριβώς πίσω από την τηλεόραση και σταθεροποίησα τις άκρες πίσω από δύο κάδρα, για να μη φαίνεται κιόλας πολύ, αν και διαφανής και διακριτική.

Απάντηση: Re: Κεραία Ψηφιακού Tuner

Eξαρτάται προς τα που είναι στραμμένη η κεραία τηλεόρασης!
Εγώ για π.χ,με την εσωτερική είχα λήψη μόνον Κερκυραικών σταθμών,ενώ με την κεραία έχω και από Ήπειρο