κι άλλη αναγνώριση κομματιού

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,358
Αθήνα
... αλλά πιο δύσκολη αυτή τη φορά διότι δυστυχώς δεν υπάρχει ηχητικό απόσπασμα παρά μόνο από το αυτί μου. Το πρωτοάκουσα το 1977 (μαθητής δημοτικού) σε διακοπές στην Καλαμάτα. Το είχε σαν σήμα κάποια καθημερινή εκπομπή ραδιοφωνικού σταθμού. Έκτοτε το έχω ακούσει μάλλον άλλη μιάμιση φορά, τυχαία βέβαια, η μισή ήταν σήμερα σαν background ενημερωτικής εκπομπής για περίπου 20 δευτερόλεπτα ενώ οδηγούσα, γι'αυτό και δεν πρόλαβα να ηχογραφήσω δείγμα. Ψάχνω ποιό είναι, μόνο και μόνο για λόγους νοσταλγίας διότι, όπως προείπα, το άκουγα σχεδόν καθημερινά για κάποιο διάστημα προ αμνημονεύτων ετών.

Τα μόνα στοιχεία που μπορώ να δώσω είναι:

- η εισαγωγή είναι πολύ χαρακτηριστική διότι ακούγεται κάτι σαν ασύρματος (σήματα Μορς)
- είναι ορχηστρικό (κατά πάσα πιθανότητα) με πολλά synths (θα μπορούσε να είναι και Vangelis) , electro-κάτι (μάλλον δεν ακούγονταν κιθάρες, σήμερα στα ελάχιστα δευτερόλεπτα που άκουσα δεν υπήρχαν)
- χρονικό στίγμα μάλλον δεκαετία 70´
- η μελωδία είναι κάπως έτσι (παιγμένη στο πιάνο) όπως τη θυμάμαι βέβαια (μπορεί να παραπλανήσει αντί να βοηθήσει)
- και εξωμουσικό στοιχείο είναι το ότι ακουγόταν ως σήμα σε (μάλλον) καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή στην Καλαμάτα το καλοκαίρι του 1977.

Να περιμένω πάλι βοήθεια από καμμιά παλιοσειρά;

Last edited:
το δεύτερο link που έδωσα έχει δικό του player, άκουσέ το από εκεί. Το πρώτο δείγμα είναι 64kbps και ίσως γι'αυτό δεν μπορείς να το παίξεις.

Last edited:
το άκουσα στο δεύτερο....
δεν βοηθάει πολύ.
Κάτι ...θέλει να θιυμίσει, αλλά...

Παρών!!

Σωτήρη (sotos65) εύγε!! Εύστοχος με την πρώτη.

Διαβολική (Lucifer) σύμπτωση πάντως :devil-smiley-029:. Δύο τραγούδια αναζήτησα αυτές τις μέρες και τα δύο των Alan Parsons.

Ευχαριστώ παίδες όσοι ασχοληθήκατε.

Last edited:
Διονύση, επειδή βλέπω ότι σου αρέσει ο συγκεκριμένος και (μάλλον) δεν πολυγνωρίζεις το έργο του, θα σου συνιστούσα το Tales of Mystery and Imagination.
Κατά την ταπεινή μου άποψη είναι ο,τι καλύτερο έχει βγάλει, αν και λίγο "σκοτεινό" θεματικά.
Η δε παραγωγή άπαιχτη (ως συνήθως), γι' αυτό χτύπα την καλύτερη έκδοση που θα βρεις. :music-smiley-004:

cover_2217123152008.jpg

Επίσης το The Turn of a Friendly Card.

Last edited:
Ευχαριστώ για τις προτάσεις σου αλλά το ένα κομμάτι που ζήτησα ήταν για τη γυναίκα μου ενώ αυτό του παρόντος νήματος απλά για να θυμηθώ τα (πολύ) μικράτα μου. Οι μουσικές μου προτεραιότητες βρίσκονται αλλού πλέον.
Σ'ευχαριστώ πάντως!

:ernaehrung004:

My pleasure! :smile:
Κι εγώ αλλού είμαι τώρα, αλλά ανέφερα τον συγκεκριμένο δίσκο γιατί είναι κι αυτός "αλλού" από μόνος του. Μπροστά του οι άλλες δουλειές του Parsons είναι "δεν περνάς κυρά Μαρία".
Και, επιπλέον, πραγματικά audiophile. Τεράστιος ήχος από τον recording engineer του The Dark Side of The Moon.
Καλά να περνάς. -bye-