Κι άλλος νέος ψάχνεται για TV 3D 42'' και άνω...

Perarg

New member
16 November 2012
8
Καλησπέρα κι από μένα. Μια αναζήτηση στο Google μου έκανε γνωστό το forum εδώ και λίγο καιρό κι από επισκέπτης αποφάσισα να γίνω μέρος του ;)

Στο σαλόνι του σπιτιού αράζει μια 40'' LED Samsung UE40B7000. Έλα όμως που το ριμάδι το 3D έχει εισβάλλει στη ζωή μας κι όταν οι 5 από τις 7 νύχτες μας είναι στο σπίτι με ταινιούλα, σκέφτομαι μήπως να κάνω είναι καλή ώρα για το επόμενο βήμα.
Ευκαιρία λοιπόν, μαζί με μια ανακαίνιση που βρίσκεται στα σκαριά, είπα να το κάνω.

Έχουμε και λέμε,
Απόσταση τηλεόραση - καναπές : 3 μέτρα
Διαθέσιμο Budget: έως 1500
Σύνηθες χρήση: Ταινίες (κυρίως 3D), άντε και λίγο μπάλα...
Φωτεινότητα χώρου: μέτρια προς αρκετή αλλά οι ταινίες βλέπονται μόνο βράδυ όταν όλα τα φώτα θα έχουν κλείσει...

Τι έκανα μέχρι τώρα. Πήρα το stickακι μου, φόρτωσα το Brave 3D σε mkv και βγήκα βόλτα σε γνωστό πολυκατάστημα.

Δοκίμασα τις:
  • 47" LG LM670S με παθητικό 3D αλλά δυστυχώς ήμουν πολύ κοντά (στο μισό μέτρο) γιατί δεν είχε χώρο να πάω πιο πίσω. Όποτε ότι κι αν πω, δεν είχα καλό κριτήριο.
  • Πήγα να δοκιμάσω τη 46" Sony KDL 46 HX850 αλλά και mkv δεν παίζει και μόνο fat δίσκους διαβάζει, οπότε για 3D χρειάζεσαι τουλάχιστον ένα media player ή blueray player...
  • Δοκίμασα μία 46 Samsung σειρά 7000 με 800Hz (όπως καταλάβατε δε συγκράτησα τον τύπο), ζωντανό 3D, ζωντανή εικόνα, αλλά φορώντας τα γυαλιά ένιωθα ένα flickering, τρεμόπαιζε συνεχώς η εικόνα...
  • Από την άλλη ήθελα να δοκιμάσω την Panasonic TX-P50UT50E για να δω τι γίνεται και με το πλάσμα, μήπως και στραφώ προς τα 'κει, αλλά δεν είχαν να μου δώσουν γυαλιά για να δοκιμάσω...
Θα ήθελα πολύ τη δική σας γνώμη και άποψη, πρώτον αν θα βρω καλύτερη εικόνα κυρίως στο 3D πηγαίνοντας σε Plasma ή να παραμείνω σε LED. Έπειτα, δεν ξέρω αν αυτές οι τηλεοράσεις που είδα είναι παλιά μοντέλα, αν θα ήταν καλώ να δω κάτι άλλο... Αναμένω τις απόψεις σας με ιδιαίτερη αγωνία.

Ευχαριστώ πολύ ;)

Αν βλέπεις πέντε ταινίες 3D ανά εβδομάδα μέσα σε κάτι μήνες θα έχεις δει όλες τις αξιόλογες 3D ταινίες. Άρα ας το αφήσουμε για την ώρα στην άκρη. Εφόσον βλέπεις πολλές ταινίες, στα τρία μέτρα κοιτάζεις για τουλάχιστον 50". Αν θεωρείς όμως τόσο σημαντικό το 3D, κοίτα για κάποια LCD στις 55" με passive 3D.

Αν σε ενδιαφέρει το 3D θα σου πρότεινα να πας σε παθητικό και συγκεκριμένα στην Panasonic 55ET5.

Απο τις τηλεοράσεις με ενεργητικό κοίτα την Sony 55HX850.

Δες ομως και πλασμα, αφου παρακολουθεις ταινιες βραδυ με σβηστα φωτα.
http://www.skroutz.gr/s/1563778/Samsung-PS51E6500ES.html
http://www.skroutz.gr/s/1567902/Panasonic-TX-P50ST50E.html

και μην ψαχνεις τηλεοραση με βαση το 3d. Ειναι λιγο το καλο υλικο με πραγματικο 3d, τουλαχιστον σε ταινιες. Διαλεξε καλυτερα αυτη με την καλυτερη εικονα σε 2d και το 3d ασ´το σε δευτερη μοιρα.
Αν ομως επιμενεις, τοτε καλυτερα να πας σε panasonic lcd μιας και εχει παθητικο το οποιο ειναι και το πιο ξεκουραστο και φωτεινο.

Βασικη ερωτηση. Εχεις δοκιμασει να δεις 3d πανω απο 10 λεπτα να δεις αν το αντεχεις?

Καταρχήν ευχαριστώ πολύ για το γρήγορο ενδιαφέρον...

Απ' ότι καταλαβαίνω πρέπει να κοιτάξω 50' κι άνω. Μου προτείνετε 51% LCD και 49% Plasma. Και πάμε στο 3D.
Είναι γεγονός ότι αλλάζω τηλεόραση (θέλω να αλλάξω) για το 3D. Ίσως τώρα να υπάρχουν λίγες ταινίες σε σχέση με το 2D, αλλά η τάση είναι αυτή. Για κάθε ταινία 3D που θα βλέπω, γυρίζεται ήδη μια καινούργια.
Με προβληματίζεις icy20 για το αν θα αντέξω το 3D. Στον κινηματογράφο το αντέχω άνετα. Θα έχει μεγάλη διαφορά; (ειδικά αν κοιτάξω passive;) Ισως να φανεί υπερβολή να ζητήσω σε κάποιο κατάστημα να δω 3D 10 λεπτά κι άνω... (δεν το 'χω δοκιμάσει, κανένας γνωστός και φίλος δεν έχει 3D και δεν μπορώ να δοκιμάσω...)

Με προβληματίζεις icy20 για το αν θα αντέξω το 3D. Στον κινηματογράφο το αντέχω άνετα. Θα έχει μεγάλη διαφορά; (ειδικά αν κοιτάξω passive;)

Σε γενικές γραμμές:

Το passive 3D των τηλεοράσεων είναι πιο ξεκούραστο από τον κινηματογράφο.

Το active 3D των τηλεοράσεων, είναι πιο ξεκούραστο από τον κινηματογράφο, αν μιλάμε για τηλεόραση 200Hz και πιο κουραστικό, αν μιλάμε για τηλεόραση 100Hz...

Σε μια επίσκεψη μου και πάλι σε ShowRoom πολυκαταστήματος, ακύρωσα τη λύση Passive 3D. Αυτό γιατι διαπίστωσα πως για να πάρεις σωστό αποτέλεσμα θέλεις απόσταση (σίγουρα μεγαλύτερη απο 2,5μ., οριακά στα 3μ.)
Από την άλλη το ενεργητικό, δεν έχει τέτοιο περιορισμό...

Αν πήγαινα στη Panasonic Plasma GT50 (1550 + 100 2 γυαλια); Αξίζει να ανέβω ή να κοιτάξω κάποια οικονομικότερη όπως η ST50; (θα κερδίσω κάτι;)