Κι εγω για epos m12...

BENZINA

Senior Member
11 June 2007
512
Thessaloniki
Hθελα να ρωτησω κιεγω για τα epos m12,οποτε για να μην καταχραστω το χωρο του παρεμφερους thread,θα διαβασω με ενδιαφερον γνωμες και κριτικες.
Τα συγκεκριμενα ηχεια,τα ακουσα προ ημερων απο σποντα(κι ενω πηγα για τα dali ikon 2) με εναν Nad(θαρρώ 352,θα σας γελασω) και εναν Teac τελικο.Αφου ξεπερασα το σοκ της απιστευτης καθαροτητας και του κρυσταλλινου ηχου που εβγαινε(καμια σχεση με τα αρκετα καλα μεν dali,αλλα τουλαχιστον για μενα πολυ πιο στρωτος ο ηχος των m12),αρχισα να ψαχνω τροπο να τα ταιριαξω στο χωρο μου(δυστυχως ενιαιο σαλονι με κουζινα,γυρω στα 56τ.μ με περιπου τα 30 ως χωρο ακροασης).
Η τιμη τους μου φανηκε λογικοτατη(για την ποιοτητα ηχου που αντιπροσωπευουν) ομως φοβαμαι καποιους περιορισμους που μου επιβαλλει ο χωρος(δηλ. οτι ειναι αρκετα μεγαλος για ηχεια βασης,επισης οτι τα ηχεια θα ειναι αρκετα κοντα στον πισω τοιχο).
Μηπως θα επρεπε λοιπον να σκεφτω κατι σε δαπεδου(της epos τα m15 ή και τα m22 π.χ.?,που παλι ομως θελουν καποια αποσταση απο πισω)..
Αν θεωρησουμε οτι τα epos εχουν αυτο που λεμε κλασικο αγγλικο ηχο,τι αναλογο θα προτεινατε?(αυτο που κυριως με ενδιαφερει ειναι η ευκρινεια και η λεπτομερεια του ηχου,οχι τρελες εντασεις και θορυβωδη χαμηλα)
Ηχεια οπως τα focal chorus(σειρες 7 και 8) που μου εχουν πει οτι γενικα δεν προβληματιζουν αν ειναι κοντα στον τοιχο,θα ταιριαξουν στις μουσικες μου απαιτησεις?
Σημ:το μπατζετ για τα μπροστινα δε θελω να ξεφυγει απο τα 1000 (αντε κατι παραπανω αν βρω κατι εξαιρετικο,το πολυ πολυ να κοψω κατι απο τα surround)

Ακουσε αν μπωρείς και τα Μ-16i η Μ-22i αν και το δεύτερο ξεφεύγει απο το οριο που εχεις βάλει .
Tώρα εαν σε ενδιαφέρει κομάματι demo υπάρχουν το Μ-16 και το Μ-22 οχι το (i) το προηγούμενο μοντέλο τα οποια φεύγουν σε αλλη τιμή .

Φιλε μου δυστηχως, με τα Μ12.2 δεν μπορεις να γεμισης τα τετραγωνικα που θελεις. Πρεπει να πας σε ηχειο βασης μεγαλου ογκου, οπου εκει ανεβαινουν οι τιμες, π.χ Harbeth - Spendor η σε δαπεδου παλι σε ΕΡΟS.
Για τα χρηματα που θελουν τα EPOS ειναι πολυ καλα, και μουσικα ηχεια.

Υπαρχει μεγαλη διαφορα(ηχητικα) της νεας σειρας i των epos απο την παλια?
Τα δαπεδου της epos θελουν ακομη περισσοτερη αποσταση απο τον τοιχο νομιζω.
Για τα focal chorus καποια γνωμη?

Αξιζει να δωσει κανεις κατι παραπανω για να παει σε Proac?
Κι επειδη μαλλον τελικα καταληγω σε δαπεδου,τι λετε για το Studio 140 (ή και το 140)?

Μεγαλη διαφορά δεν υπάρχει .Η νεα σειρά εχει υποστεί κάποιες μικρές βελτιώσεις . 1η στο γουφερ λίγο ποιο πλούσιο χαμηλό που κατα τη γνώμη μου το ηθελε .2η στο τουιτερ 3η στή διάταξη και στα υλικά της εισόδου του σήματος βλέπε (μπόρνες , βραχυκυκλωτήρες) ποιο στιβαρή κατασκευή και 4η στο φινήρισμα .

Last edited:
Τα Μ12ι ειναι φοβερά ηχεία, πεντακάθαρα, γρήγορα και με φοβερό soundstage. Tα άκουσα με ενισχυτή και player creek evolution και μου έκαναν φοβερή εντύπωση. Όταν όμως δοκιμάσαμε τα Μ16 το αποτέλεσμα ήταν ακόμα καλύτερο μιας και το μπάσο που λείπει από τα 12 στο παρέχουν απλόχερα τα 16! Πήγα μόνο για να ακούσω αλλά μαγεύτηκα και τα αγόρασα!! Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον Χρήστο απο το studio hi-fi για την άψογη εξυπηρέτηση.