κινδυνεύουν τα Hi-end ηχεία από δυνατό Sub

GLYSTRAS

New member
2 August 2009
12
έχω μια απορία μιας και δεν ξέρω πάρα πολλά πράγματα....

πήρα πρόσφατα ένα μπάσο 12'' για το HomeCinema. Δίπλα του είναι ηχεία System Audio τα οποία δεν είναι για το HC, δεν παίζουν όποτε παίζει το Sub.

Παρατήρησα λοιπόν ότι όταν βαράει το Sub τα ηχεία από τα System Audio πάλλονται και μπορώ να πω αρκετά.

υπάρχει περίπτωση να πάθουν ζημιά από αυτή την κίνηση;;;;;;;

Τα ηχεία System Audιo δεν πρόκειται να πάθουν κάτι κακό. Τα αυτιά σου πρόσεξε, γιατί με τα πολλά μπάσα κινδυνεύεις να χάσεις σταδιακά την ακουστική σου αντίληψη.

Last edited by a moderator:
....Παρατήρησα λοιπόν ότι όταν βαράει το Sub τα ηχεία από τα System Audio πάλλονται και μπορώ να πω αρκετά.

υπάρχει περίπτωση να πάθουν ζημιά από αυτή την κίνηση;;;;;;;

Απλά συντονίζονται κι αυτά..Μη σε απασχολεί....Κανένα πρόβλημα.

να ρωτήσω κάτι κι εγώ βρε παιδιά?

Εντάξει, καταλάβαμε από τις παραπάνω απαντήσεις ότι τα Hi-End ηχεία δεν κινδυνεύουν (...) από δυνατό sub...
Mε τα Hi-Fi ηχεία τι γίνεται? Υπάρχει κάποιος κίνδυνος??
Τα φώτα σας παρακαλώ!

:a0210:

Κανένα νορμάλ (οικιακό) sub δεν μπορεί να βάλει σε κίνδυνο άλλα ηχεία, εκτός αν το κάνουμε επίτηδες (π.χ. βάλουμε το ηχείο βιβλιοθήκης μας μούρη με μούρη με το 15άρι sub).

Όλα αυτά ασχέτως "χάι έντ".

Η μόνη περίπτωση που θα μπορούσε ένα ηχείο να αποκτήσει πρόβλημα από sub θα ήταν να ξαπλώσεις ένα τέτοιο sub system και να βάλεις το ηχείο πάνω στον κώνο του.

http://www.youtube.com/watch?v=THl0Nnr5QxM&feature=related

Θα το ψάχνεις μέσα στο σπίτι στη πρώτη μποτιά.
Κατά τα άλλα, μη φοβάσαι τίποτα.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις :SFGSFGSF:

Βαράμε ελεύθερα δηλαδή μέχρι να κουφαθούμε και να μην έχουν νοημα τα high-end:earmuffs: