Κινηματογραφικές προβολές παλιών ταινιών

1751992615353.png





Το Ξέφωτο μεταμορφώνεται σε σκηνή εγκλήματος καλώντας τους θεατές να πάρουν τον ρόλο του ντετέκτιβ, σε μια ολονυχτία Whodunnit.
Επιμέλεια προγράμματος: 15o Athens Open Air Film Festival

Πέμπτη 10/07, από τις 21.30 | Ξέφωτο | Είσοδος ελεύθερη

Πρόγραμμα προβολών:
21:30 Γουάλας και Γκρόμιτ στον Τεράστιο Λαχανόκηπο *Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά
23:00 Μυστηριώδεις Φόνοι στο Μανχάταν
00:50 Η Άκρη του Νήματος
2:50 Αθώος μέχρι Αποδείξεως του Εναντίου​
 
Προκειται για εμπορικη προβολη αλλα νομιζω οτι αξιζει να το δει σε κανονικη προβολη κανεις αν δεν το εχει δει ποτε του


1752865179037.png



Η συνέχεια των EPIC Movie Nights έρχεται με το «Akira», τη θρυλική δυστοπία του φανταστικού από το 1988, ίσως το σημαντικότερο anime φιλμ στα κινηματογραφικά χρονικά, το οποίο είχαμε πρωτοδεί σε αυτό το πλαίσιο προβολών των Village Cinemas στις αρχές Νοεμβρίου του 2023 με μεγάλη επιτυχία.

Να σημειωθεί ότι η ταινία, αν και τόσο classic, ποτέ δεν είχε διανομή στα σινεμά της Ελλάδας, αλλά απέκτησε την τεράστια cult φήμη που της άξιζε μέσα από το home entertainment (και πάλι… εισαγώμενα).

Το «Akira» θα προβληθεί με ολοκαίνουργιες ψηφιακές κόπιες 2K, στην ιαπωνική γλώσσα (με ελληνικούς υπότιτλους), σε αίθουσες των Village της Αθήνας (The Mall και Ρέντη) και της Θεσσαλονίκης, από την Τετάρτη 16 Ιουλίου
 
  • Like
Reactions: cochise


Το Athens Open Air Film Festival powered by ΔΕΗ γιορτάζει 15 αξέχαστα χρόνια και, με τη συνδιοργάνωση του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), συνεχίζει το πλούσιο πρόγραμμά του με δωρεάν υψηλού επιπέδου κινηματογραφικές αποδράσεις σε μερικές από τις ωραιότερες τοποθεσίες της πόλης.



Το 15ο Athens Open Air Film Festival powered by ΔΕΗ συνεχίζει με μεγάλη χαρά τη συνεργασία που εγκαινίασε στις 30ές Νύχτες Πρεμιέρας με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και την Τρίτη 29 Ιουλίου, στο Πάρκο Ελευθερίας, διοργανώνουν Cycladic Screening στο πλαίσιο της έκθεσης Marlene Dumas. Cycladic Blues, με την προβολή της αριστουργήματος του Πιερ Πάολο Παζολίνι “Mamma Roma” που επέλεξε η Marlene Dumas ως πηγή έμπνευσής της.
 
1753731821533.png





Το Σάββατο 9 Αυγούστου στις 21.00, κάτω από το φως της Πανσελήνου του Οξύρρυγχου, ο Κάπτεν Τζακ Σπάροου και το πλήρωμά του καταλαμβάνουν την οθόνη που έχει στηθεί στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος και προσκαλούν τους θεατές σε ένα ολονύκτιο ταξίδι στις πιο επικές θάλασσες του κινηματογράφου: καταραμένα πλοία, χαμένοι θησαυροί, δράση, μυστήριο και… μαύρο χιούμορ σ’ ένα σινε-μαραθώνιο με τις τρεις πρώτες ταινίες του αγαπημένου franchise «Οι Πειρατές της Καραϊβικής» της Disney.​