Κινητό και Ν.Υ

dinos

Moderator
Staff member
17 June 2006
1,047
Πάτρα
Τι προτείνετε για χρήση κινητού τηλεφώνου, στην Νέα Υόρκη.
Σκοπεύω να κάνω ένα ταξίδι μιας εβδομάδας και θέλω να επικοινωνώ με Ελλάδα, αλλά και με άλλα κινητά στην Νέα Υόρκη.
Η περιαγωγή του κινητού, είναι μάλλον απαγορευτική όσο αφορά το τιμολόγιο (χώρια ότι θα χρεώνονται και όσοι θα με παίρνουν, χωρίς να ξέρουν ότι είμαι στο εξωτερικό).
Μου πρότειναν να αγοράσω μια κάρτα της ΑΤ&Τ και να τη λειτουργήσω στο υπάρχον GSM κινητό μου (λένε πως η AT&T είναι η μόνη εταιρία που υποστηρίζει GSM). Ισχύει;
Υπάρχουν άλλες προτάσεις από εμπειρίες δικές σας (σχετικά πρόσφατες);

Προσωπικά από τη μέρα που ήρθα εδώ, πήρα ένα "καρτοκινητό" σαν προσωρινή λύση, και ακόμα το διατηρώ, καθώς βολεύει:

T-Mobile , καρτούλα, με την οποία με 60$ μηνιαίως έχεις:

Απεριόριστα κινητά/σταθερά στην Αμερική
Απεριόριστα σταθερά στην Ελλάδα (και κινητά με αρκετά χαμηλή χρέωση, νομίζω 30cents/λεπτό)
Απεριόριστα texts
Απεριόριστο data, εκ των οποίων τα πρώτα κάποια ΜΒ (δε θυμάμαι πόσα) είναι σε 4G, τα υπόλοιπα είναι σε 2G (αργό, αλλά αρκετό για να τσεκάρεις mail, facebook, ή να δουλεύει το assisted GPS του κινητού σου)

Θεωρώ ότι μ'αυτό το κόλπο θα δώσεις 60$ και θα καθαρίσεις για μια βδομάδα. Αν ενεργοποιήσεις roaming και άλλα κολπάκια, μην περιμένεις λογαριασμό κάτω από 300-400 ευρώ...

ισχυει ομως οτι χρεωνεσαι οταν περνεις αλλα και οταν ΣΕ περνουν τηλεφωνο οποτε εχε το νου σου μη λυνεις το κυπριακο!!

Σας ευχαριστώ για τις υποδείξεις.
Το πρώτο βήμα είναι η απενεργοποίηση της συσκευής μου με το που θα φύγω από την Ελλάδα και η ενεργοποίηση της όταν με το καλό επιστρέψω. Έτσι ούτε χρεώνω ούτε χρεώνομαι.
Μένει να δούμε ποια εταιρεία έχει GSM δίκτυο, ώστε να μπορέσω να χρησιμοποιήσω μια παλιά συσκευή Sony – Ericsson T700, που έχω και να αποφύγω την αγορά ενός πρόσθετου τηλεφώνου. Ακόμα μια ερώτηση φίλε Maestro: όταν σε καλούνε από τη Ελλάδα στο T-Mobile χρεώνεσαι κάποιο ποσό;

Δοκίμασε να μιλάς με Ελλάδα μέσω viber (ή skype ή άλλο) στο κινητό όταν βρίσκεις wifi.
Δε ξέρω κατά πόσο σε βολεύει βέβαια
Αλλά αν ξέρεις ότι ο άλλος στην Ελλάδα θα είναι σε wifi (λ.χ. απόγευμα/βράδυ) , το viber είναι καλή λύση.
Μια δοκιμαστική εγκατάσταση μπορείς να κάνεις από τώρα.

εγω παντως με τη φαμιλια αν κ στο σταθερο εχω δωρεαν κληση προς αμερικη μας εχει καταβολεψει το viber!! και το skype το δουλευουμε αλλα κατα καποιο τροπο ολοι προτιμουμε το viber.... Αλλα φυσικα βασικη προυποθεση ειναι το ιντερνετ. Κατα τα αλλα το τι ακουω καθε φορα που δε τους βρισκω στο viber κ του περνω στο κινητο ειναι αλλο πραμα χαχαχαααα!!!! Με χρεωνειςςς καθικι του κερ@τ@ θα τα πω στη μανα σου χαχαχχαχααααα!!!

όντως εδώ χρεωνεσαι και ειαερχομενες κλήσεις, οπότε η λύση data Skype είναι μονόδρομος. φρόντισε μόνο να έχεις ένα 3g κινητό μαζί σου. νομίζω πως μόνο η t-mobile δίνει κάρτα με data..