Κλασικό: Nvidia 8800 ή ATI 3870.Βοηθείστε

Z-130

Banned
3 November 2006
403
Παιδιά θέλω να φτιάξω ένα PC που θα συνδέσω στην καινούργια μου SHARP 46XL2. To PC δεν θέλω να είναι HTPC. Θα είναι ένα κανονικότατο Full Tower. Οι χρήσεις του θα είναι με σειρά προτεραιότητας κατέβασμα και θέαση 1080ρ και παιχνίδια. Το πρόβλημά μου είναι οι κάρτες γραφικών. Είμαι ανάμεσα στην ATI 3870 και στην Nvidia 8800gt.
Μέχρι τώρα ήξερα ότι για καλύτερη εικόνα (και HTPC γενικά) παίρνεις ATI, αλλά κάπου πήρε το αυτί μου, ότι οι οδηγοί της είναι της πλάκας και έχουν πρόβλημα με τις αναλύσεις (κάτι για 60hz..). Πια απο τις 2 να πάρω?

η 8800 ειναι 10-15% πιο γρηγορη αλλα η 3870 (η οποια ειναι και αυτη πολυ επαρκης στο gaming) σου δινει εξοδο hdmi που μεταφερει ΚΑΙ πολυκαναλο ηχο!
Η nvidia δεν το κανει αυτο.
Στην θεση σου θα επελγα 3870.Αν ηταν μονο gaming 8800gt 512mb.

Thanks vadergr για το quick reply. Η ΑΤΙ είναι όντως η πρώτη μου επιλογή αλλά φοβάμαι τους οδηγούς της. Έχουν όντως πρόβλημα οι οδηγοί στις αναλύσεις της?

οχι δεν εχουν.

επισης ειναι πιο κρυα, πιο αθορυβη και λιγο φτηνοτερη.

Ευχαριστώ παιδιά για την πολύτιμη βοήθειά σας!! Θα φύγει παραγγελία για μια 3870!!

Κάτι άσχετο θα πάρω μία ASUS p5k και υπάρχουν 100 μοντέλα. Κάποια φοράνε το chipaki ήχου Realtek ALC 883 (8 -Channel High-Definition Audio CODEC Coaxial / Optical S/PDIF out ports at back I/O
Support Enumeration, Multi-streaming) και άλλα το ADI® AD1988B (8 -Channel High Definition Audio CODEC
Coaxial / Optical S/PDIF out ports
ASUS Noise Filter).
Ποιό είναι καλύτερο?