Κλείνει το Play.com!

Simos.I

Moderator
Staff member
17 June 2006
28,604
Land of Dystopia
play-com.jpg

Αν είσαι κι εσύ από ‛κείνους που αγοράζουν συχνά videogames από το εξωτερικό online, τότε πιθανότατα θα γνωρίζεις το Play.com. Το βρετανικό κατάστημα, έγινε γνωστό λόγω των ασυναγώνιστων τιμών του και των δωρεάν μεταφορικών που ανέκαθεν προσέφερε, ωστόσο όπως όλα δείχνουν πέφτει θύμα των νέων οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου!

Βασικά πρόσεξε να δεις τι παίζει: το Play.com, όπως και πολλές ακόμα επιχειρήσεις, έχει την έδρα του στο νησάκι του Τζέρσεϊ, στο κανάλι της Μάγχης.

Το σύμπλεγμα των νησιών αυτών, θεωρείται «Κτήση του Βρετανικού Στέμματος» με αποτέλεσμα να μην υπάγεται στο Ηνωμένο Βασίλειο (παρ’ ότι αυτό έχει την… κηδεμονία του :P) και να… ανήκει και να μην ανήκει ταυτόχρονα στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

Το ρεζουμέ; Γλιτώνει τον ΦΠΑ! Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου όμως, αποφάσισε να τελειώνει με τη «φάμπρικα» των «tax free»νησακίων της Μάγχης, κάτι που σημαίνει ότι όοολες αυτές οι προαναφερθείσες επιχειρήσεις (ASDA, Tesco, Amazon, Play.com) που έχουν τις αποθήκες τους σε αυτά, να…μεταναστεύουν!
Στην περίπτωση του Play.com βέβαια, αντί για μετανάστευση θα έχουμε οριστικόκλείσιμο!

Η ιαπωνική Rakuten, στην οποία και ανήκει πλέον το κατάστημα, αποφάσισε να το μετατρέψει σε ένα… online παζάρι στο οποίο άλλα καταστήματα θα μπορούν να διαθέτουν την πραμάτεια τους (κάτι σαν το Amazon Marketplace). Το Play.com θα συνεχίσει να λειτουργεί πάντως έτσι όπως το ‛ξερες μέχρι και τον Μάρτιο, οπότε έχε τον νου σου για καμιά «αποχαιρετιστήρια» προσφορά…

Πηγή: gameslife

Κριμα ψωνιζα παρα πολυ συχνα απο κει....

Κακώς, σε έκλεβαν μπροστά στα μάτια σου.

Σταμάτησα να αγοράζω απο το Play όταν σταμάτησε να δίνει επιλογη για πληρωμή σε λίρες και με υποχρέωνε να πληρώνω σε ευρώ με ισοτιμία που ήταν πάντα αρκετά πανώ απο την επίσημη. Ήταν ένας τρόπος να κρύβουν τα έξοδα αποστολής.

Για παράδειγμα, πριν λίγους μήνες είδα δύο κάρτες μνήμης. Η μία ήταν απο τρίτο πωλητή. Και οι δύο κάρτες είχαν ίδια τιμή σε λίρες αλλά σε ευρώ η κάρτα του τρίτου πωλητή ήταν 3- 4 ακριβότερη!

Σταμάτησα να αγοράζω απο το Play όταν σταμάτησε να δίνει επιλογη για πληρωμή σε λίρες και με υποχρέωνε να πληρώνω σε ευρώ με ισοτιμία που ήταν πάντα αρκετά πανώ απο την επίσημη. Ήταν ένας τρόπος να κρύβουν τα έξοδα αποστολής.

Για παράδειγμα, πριν λίγους μήνες είδα δύο κάρτες μνήμης. Η μία ήταν απο τρίτο πωλητή. Και οι δύο κάρτες είχαν ίδια τιμή σε λίρες αλλά σε ευρώ η κάρτα του τρίτου πωλητή ήταν 3- 4 ακριβότερη!

Σωστος ναι, αλλα και παλι, ο,τι εβρισκα φθηνοτερο σε σχεση με αλλες πηγες το επαιρνα, στην τελικη κερδισμενος εβγαινα.

Οντως, συνεβαινε αλλα ηταν αδιαφορο.

Απλως συνεκρινες τιμες σε Ευρω και εάν συνεφερε / ηθελες, προχωραγες.

Αλλα, ως γνωστον, ειχε καταντήσει τα τελευταία χρονια ακριβό.

Τους είχα στείλει email για τις διαφορές στην ισοτιμία και το έριξαν στα έξοδα μετατροπής. Όταν του έδωσα το παράδειγμα με τις κάρτες μνήμης, έκαναν την πάπια και απλά είπαν οτι παρέπεμψαν το ζήτημα στο αρμόδιο τμήμα.

Όταν με κοροϊδεύουν τόσο αδιάντροπα, πάω αλλού.

Επειδή κι εγώ ψώνιζα από εκεί, δεν νομίζω να με έκλεβε κανείς. Βλέπω μια τελική τιμή σε ευρώ με δωρεάν μεταφορικά, συγκρίνω με αυτές στην ελλάδα μέσω σκρουτζ κλπ και παραγγέλνεις ανάλογα την διαφορά, αν αξίζει ή όχι.

Σαν τελικός καταναλωτής δεν με απασχολεί το ποσοστό κέρδους του εκάστοτε μαγαζιού, αυτό που πληρώνω μ'ενδιαφέρει.

Επειδή κι εγώ ψώνιζα από εκεί, δεν νομίζω να με έκλεβε κανείς. Βλέπω μια τελική τιμή σε ευρώ με δωρεάν μεταφορικά, συγκρίνω με αυτές στην ελλάδα μέσω σκρουτζ κλπ και παραγγέλνεις ανάλογα την διαφορά, αν αξίζει ή όχι.

Σαν τελικός καταναλωτής δεν με απασχολεί το ποσοστό κέρδους του εκάστοτε μαγαζιού, αυτό που πληρώνω μ'ενδιαφέρει.

Σε σύγκριση με το Amazon όμως;

Σε σύγκριση με το Amazon όμως;

Το αμαζον θελει ενα μινιμουμ 25λιρες για δωρεαν μεταφορικα. Το play εχει μαξιμουμ 30λιρες(ουτε συνεννοημενοι να ταν). Ακομα και ιδιες να ηταν οι τιμες, για προιοντα κατω των 25λιρων, συμφερει το play. Για τα αλλα ομως σιγουρα αμαζον. Αν και τωρα τελευταια παρατηρω πολλα ελληνικα μαγαζια να εχουν πολυ ανταγωνιστηκες τιμες...

Το αμαζον θελει ενα μινιμουμ 25λιρες για δωρεαν μεταφορικα. Το play εχει μαξιμουμ 30λιρες(ουτε συνεννοημενοι να ταν). Ακομα και ιδιες να ηταν οι τιμες, για προιοντα κατω των 25λιρων, συμφερει το play. Για τα αλλα ομως σιγουρα αμαζον. Αν και τωρα τελευταια παρατηρω πολλα ελληνικα μαγαζια να εχουν πολυ ανταγωνιστηκες τιμες...

Απο το Αμαζον, ακόμα και με έξοδα αποστολής για παραγγελίες κάτω απο £25, πάλι στα ίδια λεφτά έβγαινε η παραγγελία μετά τις υπερτιμολογήσεις του Play.

Αυτο για το όριο των £30 στο Play το έχω ακούσει αρκετές φορές αλλα δεν το είδα ποτέ. Οι δύο τελευταίες αγορές μου απο εκεί (μέσα στο 2012) ήταν πάνω απο £30 και τις παρέλαβα κανονικά.

Απο το Αμαζον, ακόμα και με έξοδα αποστολής για παραγγελίες κάτω απο £25, πάλι στα ίδια λεφτά έβγαινε η παραγγελία μετά τις υπερτιμολογήσεις του Play.

Αυτο για το όριο των £30 στο Play το έχω ακούσει αρκετές φορές αλλα δεν το είδα ποτέ. Οι δύο τελευταίες αγορές μου απο εκεί (μέσα στο 2012) ήταν πάνω απο £30 και τις παρέλαβα κανονικά.

Δεν εχω καν δοκιμασει για πανω απο 30λιρες. Κοιτα, συμφωνω μαζι σου, αλλα δεν υπαρχει λογος να εισαι ΤΟΣΟ απολυτος. Κοιταζεις παντα τις επιλογες σου και διαλεγεις την πιο συμφερουσα. Το θεμα ειναι οτι κλεινει και χανεις μια επιλογη παραπανω. Οσο να ναι ανταγωνισμος ηταν και μαλιστα δυνατος. Ποτε δεν κανει καλο στον καταναλωτη ο λιγοτερος ανταγωνισμος...

Δεν εχω καν δοκιμασει για πανω απο 30λιρες. Κοιτα, συμφωνω μαζι σου, αλλα δεν υπαρχει λογος να εισαι ΤΟΣΟ απολυτος. Κοιταζεις παντα τις επιλογες σου και διαλεγεις την πιο συμφερουσα. Το θεμα ειναι οτι κλεινει και χανεις μια επιλογη παραπανω. Οσο να ναι ανταγωνισμος ηταν και μαλιστα δυνατος. Ποτε δεν κανει καλο στον καταναλωτη ο λιγοτερος ανταγωνισμος...
Δεν χάνω κάποια επιλογή. Τον τελευταίο καρό πάντα ήταν ακριβότερο απο το Amazon σε αυτά που με ενδιαφέρουν

Για τον ανταγωνισμό συμφωνώ. Στην Αγγλία όμως υπάρχουν αρκετά καταστήματα γισα να τον διατηρήσουν.

Μακαρι...γιατι και απο αμαζον αγοραζω. Δεν θα ηθελα να ανεβουν οι τιμες του λογω play...

Αν γινόταν αγώνας κλεψιάς Play.com-Ελληνες θα το έπαιζα στάνταρ 2.

Ψωνίζω, ή μάλλον ψώνιζα, από το play πολλά χρόνια. Στην αρχή όλα μια χαρά ήταν, αγόραζες ο,τι ήθελες κι όσα ήθελες.
Απο κάποια στιγμή και μετά, το Play αποφάσισε να αλλάξει πολιτική για αγορές από Ελλάδα αφού σχεδόν το κάθε δισκάκι το έστελνε 2 και 3 φορές.
Κάποιοι πήραν χαμπάρι οτι αν, μετά από λίγες μέρες, διαμαρτυρόσουν οτι δεν έλαβες την παραγγελία σου σου έστελναν καινούρια χωρίς χρέωση και το είχαν κάνει επάγγελμα. Πληρώνεις ένα παραλαμβάνεις 2 και βάλε...

Re: Απάντηση: Κλείνει το Play.com!

Μακαρι...γιατι και απο αμαζον αγοραζω. Δεν θα ηθελα να ανεβουν οι τιμες του λογω play...
Αυτό που φοβάμαι είναι μήπως καταργήσουν την δωρεάν αποστολή. Οι τιμές δε νομίζω να ανέβουν, όπως έγραψα και πιο πάνω υπάρχει αρκετός ανταγωνισμός, ακόμα και απο τα Amazon άλλων χωρών.

Αν γινόταν αγώνας κλεψιάς Play.com-Ελληνες θα το έπαιζα στάνταρ 2.

Εγώ δεν θα το έπαιζα καθόλου. Χάλια η απόδοση. :flipout:

Είπαμε : την 7η μέρα ο Θεός έφτιαξε το ebay.

Τι play και amazon......

για κάντε ότι ψωνίζετε κανά αντικείμενο από amazon να δείτε τι πόρτα θα φάτε επειδή είστε ελλάδα....
δεν μιλάω σουβέρ αγορές (δισκάκια).

Re: Απάντηση: Κλείνει το Play.com!

Είπαμε : την 7η μέρα ο Θεός έφτιαξε το ebay.

Τι play και amazon......

για κάντε ότι ψωνίζετε κανά αντικείμενο από amazon να δείτε τι πόρτα θα φάτε επειδή είστε ελλάδα....
δεν μιλάω σουβέρ αγορές (δισκάκια).

Αγοράζω μπόλικο hardware από αμαζον , τόσο πληροφορικής αλλά ακόμα και hardware κουζίνας :D
Φυσικά εξαρτάται από τον πωλητή όπως λές, αλλά πωλητές υπάρχουν για αρκετά πράγματα.