"Κλείνουν" τα παιδικά μας χρόνια ???

Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω.Δεκτή η εξέλιξη και η πρόοδος αλλά υπάρχει ένα σκοτεινό σημείο..Το να παρουσιάζεται μια φιγούρα κόμικ όπως ο Μίκυ Μάους πχ που προέβαλλε πάντα έστω και με Αμερικάνικο τρόπο βασικές αξίες όπως η φιλία,η εξερεύνηση,η αλληλεγγύη,και το καλό χιούμορ ως παρωχημένος και ξεπερασμένος δεν το δέχομαι.Ειδικά παρατηρώντας τους αντικαταστάτες στις παιδικές συνειδήσεις.Δεν είναι το μέσο το θέμα,για εμένα τουλάχιστον,αλλα η πληροφορία που φέρει το νεο μέσο.Εν τω μεταξύ νομίζω ότι τα καρτούνς επιβίωσαν τρομερές προόδους απο το μεσοπόλεμο ως σήμερα..Απλά η νέα εποχή δεν έχει κρατήσει θέση για τέτοια ψυχοπονιάρικα και αθώα πράγματα.Απλά η γνώμη μου..

Απάντηση: Re: "Κλείνουν" τα παιδικά μας χρόνια ???

Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω.Δεκτή η εξέλιξη και η πρόοδος αλλά υπάρχει ένα σκοτεινό σημείο..Το να παρουσιάζεται μια φιγούρα κόμικ όπως ο Μίκυ Μάους πχ που προέβαλλε πάντα έστω και με Αμερικάνικο τρόπο βασικές αξίες όπως η φιλία,η εξερεύνηση,η αλληλεγγύη,και το καλό χιούμορ ως παρωχημένος και ξεπερασμένος δεν το δέχομαι.Ειδικά παρατηρώντας τους αντικαταστάτες στις παιδικές συνειδήσεις.Δεν είναι το μέσο το θέμα,για εμένα τουλάχιστον,αλλα η πληροφορία που φέρει το νεο μέσο.Εν τω μεταξύ νομίζω ότι τα καρτούνς επιβίωσαν τρομερές προόδους απο το μεσοπόλεμο ως σήμερα..Απλά η νέα εποχή δεν έχει κρατήσει θέση για τέτοια ψυχοπονιάρικα και αθώα πράγματα.Απλά η γνώμη μου..

image.ashx

υπάρχουν κι άλλες πλευρές του θέματος. Το "Ντόναλντ ο απατεώνας ή η διήγηση του ιμπεριαλισμού στα παιδιά" είναι μία από αυτές . Φαίνεται ότι οι συμπαθείς ήρωες του Ντίσνεϋ σε ορισμένες τουλάχιστον λατινοαμερικάνικες χώρες χρησιμοποιήθηκαν ως μέσο προπαγάνδας.

Απάντηση: Re: "Κλείνουν" τα παιδικά μας χρόνια ???

Το να παρουσιάζεται μια φιγούρα κόμικ όπως ο Μίκυ Μάους πχ που προέβαλλε πάντα έστω και με Αμερικάνικο τρόπο βασικές αξίες όπως η φιλία,η εξερεύνηση,η αλληλεγγύη,και το καλό χιούμορ ως παρωχημένος και ξεπερασμένος δεν το δέχομαι.

Βεβαια ξεχασες να πεις οτι ηταν και ρουφιανος των μπατσων :flipout:
Ενας απλος πολίτης που βοηθουσε τον οΧαρα στην συλληψη των κακων

Δεν ειπαμε οτι ειναι ξεπερασμενες οι φιγουρες, απλα ο συγκεκριμενος τροπος διασκεδασης (κομικς, περιοδικα) ειναι ξεπερασμενος.
Το παιδι εχει να διαλεξει ενα σωρο αλλα πραγματα για να ασχοληθει.

Last edited:
(Δεν προλαβα το edit οποτε ας ενωθουν)

Εγω πιτσιρικας, τα διαβαζα τα μεσημερια του καλοκαιριου.
Ηταν η καλυτερη μου.
Αλλα δεν ειχα και κατι αλλο να κανω εκεινη την ωρα.
Ο ανηψιος μου 9 χρονων, καθεται και βλεπει αγωνες με φτιαγμενα αυτοκινητα στο youtube και παιζει interneτικα παιχνιδια στο playstation
Εχει παρει και μικροφωνο για να μιλαει μαζι τους και γουσταρει γιατι του φαινεται εντυπωσιακο που μιλαει με καποιον εντος και εκτος Ελλαδας.

Αντε να του πεις τωρα, κατσε να διαβασεις Ποπαυ.
Θα βαλει τα γελια

Δεν νομίζω να φταίει η κρίση μόνη για το κλείσιμο των εκδόσεων.
Ας σκεφθούμε πόσοι από εμάς αλλά και το στενό ή ευρύτερο περιβάλλον μας,αγόραζαν κάποια από τα περιοδικά της εταιρείας.
Δυστυχώς,τα χρόνια περνούν πολύ γρήγορα και αφήνουν πίσω τους πράγματα που στην εποχή τους είχαν κατηγορηθεί.
Περιοδικά με cartoon(άνοιξε κανένα βιβλίο,όλη την ημέρα αυτά διαβάζεις),σφαιριστήρια/μπιλιάρδα/ουφάδικα(μη τυχόν και σε δω εκεί μέσα που συχνάζουν οι αλήτες και βρωμάει τσιγάρα).

κοινό για μικυ μάους υπήρχε και θα υπάρχει πάντα.
Σε όλες τις χώρες βγαίνουν.
Ακόμα και η κόρη μου μάζευε στίβες από 7-12 και τώρα που είναι 18 πολλές φορές τα βλέπω πάλι στην επιφάνεια να τα διαβάζει με νοσταλγία ίσως και το ίδιο παθαίνω και εγώ και τα παίρνω στην τουαλέτα !
Βέβαια αυτα που επαιρνε λέγονταν αλμανάκο και πιστεύω ότι εκεί ήταν το πρόβλημα.
Κάποια στιγμη ο Τερζόπουλος έχασε τα δικαιώματα αποκλειστικής δημοσίευσης και προφανώς κανείς στην οικογένειά του δεν κατάφερε να σταθεί επάξια στη θέση του.
Επαιξε και κρίση κάποιο ρόλο.

Re: Απάντηση: "Κλείνουν" τα παιδικά μας χρόνια ???

Σωστος ο Skakinen.
Εμεις δεν ειχαμε τις τωρα πολυτελειες, γι αυτο και ασχολουμασταν με τα κομικς.
Ηταν η διασκεδαση μας
Αν ειχαμε Playstation, tablet, internet, ουτε καν θα ξεφυλλιζαμε τα συγκεκριμενα περιοδικα.
Δυστυχως ή ευτυχως, αυτη ειναι η εξελιξη

Εγώ δηλαδή που φτάνω τα 35 και έχω και playstation και internet και πήρα ταμπλετα για να διαβαζω κανα κομικ τι είμαι; Στην τεχνη δεν υπάρχει εξέλιξη. Μόνο διαφορετική προσέγγιση. Ασε που επειδή είμαι και περίεργος, μπορώ να σου πω πως η ζωγραφική για μένα σταμάτησε στον Θεοτοκοπουλο, η μουσική στους Μότσαρτ κ Μπετόβεν και η λογοτεχνία στο Βερν. Και τα ντισνεϊκά κόμικς στον Μπαρκς. Μη μιλήσουμε τώρα για αρχιτεκτονική. Συγκρίνονται οι γοτθικοί ναοί με τους νεωτερισμούς; Ακου εξέλιξη στην τέχνη. Τι είναι; Επεξεργαστής;

Λυπήθηκα και εγώ πολύ... από τότε που θυμάμαι υπήρχαν στο σπίτι και τα διαβάζαμε όλοι ανελλιπώς... έχω πολύ μεγάλη συλλογή και μάλιστα θα ήταν σχεδόν πλήρης εάν δεν είχαμε τις επιδρομές φίλων και γνωστών στο εξοχικό και τις εκκαθαριστικές τις μακαρίτισσας της γιαγιάς μου...

Αυτά που έχω τα φιλάω σαν κόρη οφθαλμού... πολύ κρίμα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: "Κλείνουν" τα παιδικά μας χρόνια ???

Εγώ δηλαδή που φτάνω τα 35 και έχω και playstation και internet και πήρα ταμπλετα για να διαβαζω κανα κομικ τι είμαι; Στην τεχνη δεν υπάρχει εξέλιξη. Μόνο διαφορετική προσέγγιση. Ασε που επειδή είμαι και περίεργος, μπορώ να σου πω πως η ζωγραφική για μένα σταμάτησε στον Θεοτοκοπουλο, η μουσική στους Μότσαρτ κ Μπετόβεν και η λογοτεχνία στο Βερν. Και τα ντισνεϊκά κόμικς στον Μπαρκς. Μη μιλήσουμε τώρα για αρχιτεκτονική. Συγκρίνονται οι γοτθικοί ναοί με τους νεωτερισμούς; Ακου εξέλιξη στην τέχνη. Τι είναι; Επεξεργαστής;

Εισαι αλλου... :BDGBGDB55:
Εγω μιλαω για τον τροπο ζωης-τροπο διασκεδασης κι εσυ μιλας για τεχνη.