Klipsch RP series Τοποθέτηση στο χώρο

Ολα τα Klipsch είναι ευαίσθητα και δεν έχουν απαιτήσεις σε ρεύματα, οι a/v έχουν άλλη ρύθμιση όσον αφορά τον ήχο, δεν είναι σαν τους ολοκληρωμένους δικάναλους που στο 3 με κλίμακα απ το 1 έως το 10 παίζουν τέρμα! Οι a/v έχουν ένα σημείο το 0 στο οποίο είναι η στάθμη αναφοράς, δηλαδή το μέγιστο στάθμης ήχου σε μια αίθουσα που φτάνει στ αυτιά σου και πέραν αυτού κινδυνεύεις με καταστροφή των ηχείων, όλη η ισοστάθμιση βασίζεται πάνω σ αυτό, (στον Denon τουλάχιστον αυτό συμβαίνει αλλά πάντως εμένα με ικανοποιεί η στάθμη του στο 50%, δεν το έχω φτάσει ποτέ όχι στο 0 αλλά ούτε στο -20).

Τι να πω ίσως και να ήθελε πιο πολύ τσιτωμα προχτές που τα έβαλα να τα δοκιμάσω λόγω άδειου χώρου( κάνω μια ανακαίνιση στο σπίτι και είναι τώρα ένας ενιαίος χώρος 70 σαλονι-χωλ-κουζινα 70 τμ.). Το έφτασα στο - 3 για να είναι ικανοποιητικα δυνατή η ακρόαση

Ποια είναι τα όρια του ενισχυτή; Εννοώ ποια η κλίμακά του αρχή και τέλος; Δοκίμασέ το με μία πηγή κλειστή μην τερματίσεις τον ήχο και κάνεις καμιά ζημιά.

Κάπου στο εγχειρίδιο θα πρέπει να λέει ότι μετά την ισοστάθμιση το 0 θα είναι η ένταση αναφοράς κινηματογραφικής αίθουσας, για παράδειγμα κι εμένα περίπου εκεί είναι, απ το -79.5 έως το +18, το 0 είναι το σημείο αναφοράς, μουσική το μάξιμουμ που έχω βάλει είναι -10 αλλά συνήθως ακούω στο -20 ίσως και πιο κάτω. Παίζει ρόλο κι η συνήθεια, δηλαδή έχει τύχει να βάλω ταινία στο -40 κι άκουγα και μετά από λίγη ώρα λόγω ησυχίας μου φάνηκε ότι ήταν δυνατά και χαμήλωσα κι άλλο. Το ίδιο συμβαίνει αν ακούς μουσική στο 0 και μετά κατέβεις στο -30 νομίζεις ότι δεν ακούγεται τίποτα, αν το αφήσεις για λίγο και συνηθίσει το αυτί σου μετά σου φαίνεται δυνατά. Τώρα αν δεν φταίει κάτι απ αυτά μήπως έχεις λάθος κάποια σύνδεση; Εχεις κάνει ισοστάθμιση; Ο άδειος χώρος πάντα παίζει αρνητικό ρόλο και στην ποιότητα αλλά και στην ένταση του τι ακούς.

Καλημέρα, μάλλον πρέπει να ήταν λόγω άδειου χώρου. Δεν έχω κάνει ακόμα νέα δοκιμή γτ ο χώρος είναι εν μέσω εργασιών. Μπορεί επίσης επειδή ήταν συνδεμενα με το παλιό ψιλό καλωδιακι αντί για δυομισαρι