Κλωνοποίηση

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
101,164
Εκεί ψηλά.....
1744098011892.png

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ημουν ετοιμος να το ποσταρω χθες .............. αλλα ευτυχως με προλαβε αυτο το αρθρο !

Xακαρανε το DNA του γκριζου λυκου και περιμενουν να δουν (οταν τα λυκοπουλα μεγαλωσουν)
ποσα και ποια χαρακτηριστικα του ανταρολυκου θα αναδυθουν και επικρατησουν.
Koινως ........ μιξαρισμα !

Scientists: Dire wolf brought back from extinction after 13,000 years​

ABC News

No Longer Extinct? Colossal Biosciences' Dire Wolf Project​

TIME

Last edited:
Παντως εγειρονται ΜΕΓΑΛΑ ηθικα διλληματα που ωφειλουν να απαντηθουν TΩΡΑ (αυριο θα ναι πολυ αργα).
Με ποιο δικαιωμα αναμιγνυεις dna ανταρολυκου με γκριζου λυκου ? Μα δεν χρειαζομαστε εξουσιοδοτηση,
homo sapiens ειμαστε οτι θελουμε κανουμε ! Ας το θεσω λιγακι καλυτερα : γουσταρω να αναμιξω dna απο
SR-71, Ναθ, Ζαγγογιαννη Μaestro, Supersonic, Opsim και ...... Blue08. Με εξουσιοδοτησαν ? ΟΧΙ .... βεβαια !
Ομως αν ειμαι μια τεραστια πολυεθνικη, ΠΟΙΟΣ μπορει να ψαξει τι κανω και ........ να με μυνησει ?
Και αν με μυνησει μηπως εγω θα χω ξεφυγει στην επομενη φουρνια blender (ας πουμε απο δεκαδες
η εκατονταδες δοτες εν αγνοια τους, ας πουμε απο αποτυπωματα τους πανω σε ATMs) ? Oχι οτι ειναι
περιπατος στο παρκο (η αναμιξη διαφορετικων dna) .... αλλα πριν εικοσι χρονια, ηταν αυτα που γινονται
ΣΗΜΕΡΑ ?

Επειδη το επιχειρηματικο κερδος εχει θεοποιηθει εδω και ενα αιωνα ....... ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ !
Καμια νομοθεσια δεν προλαβαινει τις καταστασεις που ξεφουρνιζει ο επιχειρηματικος καλπασμος
(ο οποιος, πια, ειναι ταυτοσημος με τον τεχνολογικο καλπασμο).

ΚΑ-ΜΙΑ ! ............... ΤΟΝ ΗΠΙΑΜΕ ! ..................
Ολα ξεκινουν με τις καλυτερες των προθεσεων, πριν .... σοβαρεψουν !
Μπορει να εχουμε λιγο χρονο ακομα ................. ΟΧΙ πολυ ομως !

Last edited:
Ήταν προσπάθεια να είμαι σαρκαστικός.

Δυστυχώς, βλέποντας και το πως εξελίσσεται η κατάσταση με το ΑΙ, δεν βλέπω να προχωράει κάτι, ενώ προφανώς θα έπρεπε. Μια μέρα θα μάθουμε ότι κλωνοποιήθηκε άνθρωπος και τότε θα γίνει ο χαμός ο ίδιος και θα τρέχουν όλοι να μαζέψουν τα αμάζευτα. Η ευγονική συνεχίζει να είναι μια δυνητικά τρομερά επικερδής μπίζνα οπότε και θα πέφτουν -ιδιωτικά- χρήματα για έρευνα που δεν υπόκεινται σε κανονισμούς.
Να σημειώσουμε ότι υπάρχουν κανόνες (όχι παντού) για κρατικό χρήμα προς έρευνα για κλωνοποίηση χρόνια τώρα.

Ήταν προσπάθεια να είμαι σαρκαστικός.

Δυστυχώς, βλέποντας και το πως εξελίσσεται η κατάσταση με το ΑΙ, δεν βλέπω να προχωράει κάτι, ενώ προφανώς θα έπρεπε. Μια μέρα θα μάθουμε ότι κλωνοποιήθηκε άνθρωπος και τότε θα γίνει ο χαμός ο ίδιος και θα τρέχουν όλοι να μαζέψουν τα αμάζευτα. Η ευγονική συνεχίζει να είναι μια δυνητικά τρομερά επικερδής μπίζνα οπότε και θα πέφτουν -ιδιωτικά- χρήματα για έρευνα που δεν υπόκεινται σε κανονισμούς.
Να σημειώσουμε ότι υπάρχουν κανόνες (όχι παντού) για κρατικό χρήμα προς έρευνα για κλωνοποίηση χρόνια τώρα.
Εγω πιστευω οτι εχουν ηδη κλωνοποιηθει ανθρωποι και δεν μιλαμε για εμβρυα αλλα πλεον ενηλικες ... Πριν μπουν τα ηθικα διλήμματα και οι ρυθμιστικες αρχες λιγο μετα την Ντολυ...

Εγω πιστευω οτι εχουν ηδη κλωνοποιηθει ανθρωποι και δεν μιλαμε για εμβρυα αλλα πλεον ενηλικες ... Πριν μπουν τα ηθικα διλήμματα και οι ρυθμιστικες αρχες λιγο μετα την Ντολυ...
Μιλάς για ολόκληρους ανθρώπους ή για όργανα;

Θυμάμαι κάποιους λίγο μετά την Ντόλυ που είπαν για την Εύα, αλλά γενικά κανείς δεν ξέρει αν ήταν αλήθεια.
Αυτό που όντως έχει γίνει είναι επαναπρογραμματισμός γονιδίων με CRISPR, λίγο πριν το COVID-19 αν θυμάμαι καλά. Αυτό βέβαια δεν είναι ακριβώς κλωνοποίηση, αλλά ευγονική και πείραγμα γονιδίων.
Για όργανα από όσο ξέρω υπάρχει ενεργή έρευνα για θεραπευτικούς σκοπούς (μεταμόσχευση οργάνου).

Μιλάς για ολόκληρους ανθρώπους ή για όργανα;

Θυμάμαι κάποιους λίγο μετά την Ντόλυ που είπαν για την Εύα, αλλά γενικά κανείς δεν ξέρει αν ήταν αλήθεια.
Αυτό που όντως έχει γίνει είναι επαναπρογραμματισμός γονιδίων με CRISPR, λίγο πριν το COVID-19 αν θυμάμαι καλά. Αυτό βέβαια δεν είναι ακριβώς κλωνοποίηση, αλλά ευγονική και πείραγμα γονιδίων.
Για όργανα από όσο ξέρω υπάρχει ενεργή έρευνα για θεραπευτικούς σκοπούς (μεταμόσχευση οργάνου).
Μιλάω για ενήλικες πλεον ανθρώπους. Η Ντολυ άντεξε 7 χρόνια πριν της κανουν ευθανασία . Δηλαδή πριν 30 χρόνια η τεχνολογία δημιουργήθηκε επιτυχημένα. Το τι έγινε στα εργαστήρια δεν θα το μάθουμε ποτέ.

Να φτιάξουμε μια επιτροπή να σκεφτούμε πως θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία για ένα ρυθμιστικό πλαίσιο...

:p

Εγω δεν βλεπω κανεναν λογο να γινει τιποτα τετοιο.

Και τι εγινε δηλαδη αν ξαναδουμε ανταρολυκο ή αν ο Μασκ καταφερει να φτιαξει κλωνο του και ζησει αλλα 150 χρονια ?

Ποιος ενοχλειται ? Εμεις που δεν μπορουμε να το κανουμε προφανως.;)

Προτιμω αυτο παντως παρα να απαγαγονται παιδακια για τα οργανα τους.

Και αν αυτο σημαινει οτι θα δω και εναν Trex ζωντανο ή ακομα καλυτερα ενα Μαμουθ μια χαρα .

• Sad
Reactions: SR-71
Παιδιά, ας μην ξεχνάμε πως η κλωνοποίηση προϋποθέτει ζώντα θηλυκά του ίδιου είδους για να κυοφορήσουν. Οτιδήποτε σε ανταρόλυκο, μαμούθ, δεινόσαυρο κτλ, δεν είναι κλωνοποίηση. Γενετικό "πείραγμα"είναι.

Oρθοτατα !
Η ειδηση αφορα γκριζο λυκο που του πειραξαν το DNA με λιγο ανταρολυκο. Kαι περιμενουμε να δουμε πως θα μεγαλωσουν
τα λυκακια. Απλα (οπως παντα) πηδηξα πολλα σκαλια στο μελλον, γιατι η ειδηση καθαυτη ΔΕΝ ενεχει κινδυνο για κανεναν.
Μαλιστα, οι λυκοι μεγαλωνουν σε ενα απολυτα προστατευμενο και ελεγχομενο περιβαλλον, το οποιο "περιεχει" χαδια, φιλια
και αγκαλιτσες .......... 24/7.